8 tips for en vellykket og unik babyshower

Boligmag er egentlig en portal for deg som skal forbedre ting i hjemmet. Og det er en profil vi kommer til å fortsette å ha.

Men det er allikevel plass til andre nyttige artikler når vi føler at det er nødvendig. Jeg har, dessverre, nettopp kommet hjem fra en elendig babyshower. Dårlig planlagt, dårlig organisert og med et uttrykk som “meh” for å beskrive hele opplegget. Stakkars kommende mor.

Derfor tenkte jeg at jeg skulle samle informasjon fra store, internasjonale nettsider for å gi noen tips til hvordan du kan gjøre din babyshower både unik og morsom. Det handler tross alt om å gjøre noe minneverdig og morsomt ut av dagen.

Denne artikkelen vil forhåpentligvis inspirere deg til å gjøre kommende mor både imponert og glad.

#1: Sett sammen en gruppe som organiserer – men med en tydelig leder

Et av problemene med den elendige babyshoweren var mangel på ledelse. Hvis fire stykker går sammen om å organisere, så er det veldig lite som skal til for at ansvaret ikke fordeles ordentlig.

Jeg høres kanskje ut som en med doktorgrad fra Norges Handelshøyskole – men jeg snakker av erfaring. Dette med organisering er ikke bare viktig i det private næringslivet. Det er vel så viktig at du planlegger mindre arrangementer for en babyshower.

Unngå å møte opp et par timer før for å finne ut at “ojsann, jeg trodde du skulle fikse det…?”.

Eksempel på organisering

Hvem?Gjør hva?
Person 1Står for alt av mat og drikke. Innkjøp, servering, laging. Eventuelt kan personen stå for at det blir bestilt mat og drikke fra et catering-byrå.
Person 2Valg av tema + innkjøp av alt av pynt.
Person 3Sørger for all underholdningen. Leker, underholdningsinnslag, videohilsener fra venner og familie, osv.

#2:Skaff et ordentlig tema

En av de første beslutningene vertinnen(e) må ta er: hva skal temaet være?

Her er det veldig mange alternativer å gå for. I og med at voksne folk ofte sliter litt med fantasien, så skal jeg hjelpe deg litt på vei.

Her er noen eksempler på babyshower-tema som vi diskuterte ved en tidligere anledning:

 • Safari-tema (masse dyr, ugler, elefanter, osv.)
 • Hvitt og blått. Alt av ballonger, krus, tallerkener skal enten være blå eller hvite.
 • Dinosaur-tema.
 • Cowboy-tema. Hva med å ta med den kommende moren tilbake til gode gamle Western?
 • Og mye mer.

I stedet for at jeg lister opp alt vi diskuterte, så kan du sjekke denne artikkelen fra whattoexpect.com. Det er en utrolig nyttig nettside som viser til en rekke gode babyshower-temaer…og den inkluderer også fine Instagram-bilder.

#3: Arranger noen morsomme spill og leker

Du bør også la gjestene spille noen spill mens man nyter den gode maten. Det vanligste vil kanskje være å velge èn eller to leker. Gjør man for mye ut av det, så kan det bli litt slitsomt.

Selv vil jeg anbefale denne lenken hvis du trenger inspirasjon til spill. Bleiegiganten Pampers har listet opp en rekke “baby shower games”. Mange av dem er både kreative samt at de krever veldig lite forberedelse.

Video: Babyshower-leker som er enkle å arrangere & utføre

Hvis du ønsker å få et visuelt inntrykk av noen av spillene, så kan denne videoen være til hjelp. Her går man igjennom flere leker som er lette å avholde med flere personer:#4: Hold det enkelt, men stilrent når det kommer til dekorasjon

Kjøper du haugevis med dekorasjon, så kommer det til å begynne å koste veldig mye penger. I tillegg er det ikke særlig miljøvennlig å kjøpe masse ting som bare skal brukes èn gang.

Det kan være lurt å fokusere på noen få ting som setter stemningen. Fyller du hele rommet med kina-produserte ballonger, så gjør du ingen en tjeneste. Det er bare litt “tacky” og unødvendig.

#5 Gi gjestene vann i munnen

Ikke gjør ting vanskeligere enn det de er. Men et godt tips kan være å velge en meny som på en eller annen måte er knyttet opp mot temaet eller fargepaletten.

Prøv gjerne å vær litt kreativ. Her er noen av tingene som kan være kult å stelle i stand:

 • Lag et kreativt ostefat
 • Iskrem-bar
 • Champagne-tårn med alkoholfri drikke
 • Kun kjøpe mat som er hvitt eller blått (hvis man for eksempel har et tema i disse fargene)
 • Og så videre

Det finnes veldig mange måter å presentere mat på til en babyshower. Men det viktigste er at det er godt og at det ser godt ut.

#6: Som vert: gi gjestene dine en gave på slutten

Det er ikke en “must” å gi en takkegave til gjestene på slutten av babyshoweren. Men det kan være en fin gest.

Du skal nemlig ikke undervurdere effekten av en symbolsk takkegave. Her er det også mange muligheter. Enten kan man gi en slags form for DIY godteripose. En annen mulighet er å gi noe nyttig som folk faktisk kommer til å bruke. Kjøp noe på internett som også har en litt kreativ og personlig emballasje.

På den måten kan du sikre deg at babyshoweren din ikke blir glemt med det første.

#7: Gjør det personlig

Ikke glem at festen er til ære for den fremtidige moren, så her gjelder det å virkelig bade i hennes ting. Hold festen hjemme eller på en restaurant hun elsker. Sørg for at mat og drikke er tilpasset hennes smak og behag. Og gjør gjerne litt ekstra ut av at det tross alt handler om den kommende mor:

 • Spill inn noen videohilsener fra hennes familie og venner
 • Skal sanger spilles, så spill gjerne noe hun elsker
 • Kjøp blomster i farger hun er glad i

Mange gjør den feilen at de tror at babyshoweren handler om den som arrangerer. Sånn er det ikke. Alt fokus skal være rettet mot hovedpersonen.

#8: Fotofinish

En babyshower bør inneholde en rekke bilder. Hør med foreldrene til den kommende moren. Finnes det noen baby-bilder?

Eller hva med å lage en montasje av bilder som har blitt tatt gjennom hele graviditeten?

Du kan enten sette dem frem på bordet. Eventuelt kan du lage en egen korktavle med de forskjellige bildene. Dette er alltid noe som har vist seg å bli tatt utrolig godt imot av hovedpersonen selv.

Andre artikler om baby- og babyutstyr

Veldig mange venninner velger å bruke babyshoweren til å gi en nyttig gave til den kommende mor. Derfor mener vi at det er på sin plass å vise til noen artikler vi har skrevet om babyutstyr.

Disse artiklene kan nemlig hjelpe deg med å velge riktig produkt hvis du har lyst til å kjøpe en gave som faktisk blir brukt:

FAQ: Ofte stilte spørsmål om babyshower

✅Hvem skal man invitere til en babyshower?

Tradisjonelt sett skal kun kvinner inviteres. Dette inkluderer kvinnelige familiemedlemmer, venninner samt selvfølgelig den kommende moren. Men det er ikke noe FEIL i å invitere både far og hans venner.

✅Hvis man vet kjønnet på babyen: skal det inkluderes i invitasjonen?

Dette handler primært om personlige valg. Mange babyshower-arrangementer avholdes uten at kjønnet har blitt offentliggjort. Andre gjør en stor greie ut av det og velger blått tema hvis man får gutt – og rosa tema hvis man venter en jente.

Det å avsløre kjønnet kan også være med på å gjøre det lettere for gjester å ta med en riktig gave.

✅Når på dagen er det best å avholde en babyshower?

Tidspunktet på dagen avhenger egentlig primært av hva slags mat dere har tenkt til å servere. Hvis du ønsker å gjøre minst mulig ut av det, så kan du avholde arrangementet midt mellom lunsj og middag. På den måten holder det i massevis å servere tapas eller andre småretter.

Skal det avholdes etter middag, så vil nok gjestene i større grad forlange å få servert kaker og andre desserter.

Legg igjen en kommentar