Airfryer test: De 7 beste airfryerne som kan bestilles på nett i Norge

I Norge adopterer vi stadig nye typer kjøkkenapparater som øker mulighetene for hva man kan få til på kjøkkenet. En airfryer er nettopp en slik maskin. Den har ikke så lang fartstid her i landet, men blir mer og mer populær og er stadig oftere å se på norske kjøkkenbenker. Det er kanskje ikke så rart når man vet hva denne maskinenen lover å gjøre. Den lar deg tilberede fritert mat på en enkel måte, som samtidig er langt sunnere enn tradisjonell fritering.

I denne artikkelen har vi undersøkt det stadig voksende markedet for airfryere i Norge. Vi har testet noen av de mest solgte produktene for å finne de beste. Det er allerede et ganske imponerende utvalg av denne typen produkter som selges, og vi klarte å finne syv stykker som fortjener å presenteres og anbefales for kjøp. Vi håper vi kan hjelpe til med å finne det riktige produktet for deg.

Om du skal kjøpe deg en airfryer, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren og Kokken og KitchenTime

Vinnere av vår airfryer-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert enkelt produkt.

#Produkt
1Hamilton Beach Digital Air-Fryer – Best i test!
2Princess XXL Digital Varmluftsfrityr – Plassbesparende og fin
3AeroFryer XXL – Bestselger i Norden
4Tristar Mini Crispy Fryer – Testens minste og billigste
5OBH Actifry Extra – Stilig og god variant fra OBH
6Severin 2430 Airfryer – Konkurrerer på både pris og kvalitet
7Princess Airfryer-ovn – Effektivt designet for mest mulig plass

1. Hamilton Beach Digital Air-Fryer – Best i test!

Blant de dyreste produktene i testen, men det med veldig god grunn

 • Toppkvalitet
 • Svært mange funksjoner
 • Gode forhåndsinnstilte programmer
 • Enkel å bruke
 • Glassvindu gjør prosessen enkel å følge med på

Mer informasjon

Dette beistet fra amerikanske Hamilton Beach er blant de klart dyreste produktene i testen, men det er såpass bra at det havner på en klar førsteplass likevel. Den fungerer helt ypperlig som airfryer, og i tillegg har den en rekke andre funksjoner du kan bruke den til. For eksempel pizzaovn, panini-grill og dehydrator.

Både selve ovnen og tilleggsutstyr er av topp kvalitet, noe som ikke bør være noen overraskelse for de som kjenner til produsenten fra før. Ovnen rommer 11 liter, noe som bør være mer enn god nok plass for å lage de fleste måltider. Maten lages raskt, godt og effektivt uansett om den brukes som airfryer eller miniovn.

Spesifikasjoner

Høyde39,1 cm
Bredde34,4 cm
Dybde32,4 cm
Effekt1 700 W
MerkeHamilton Beach

2. Princess XXL Digital Varmluftsfrityr – Plassbesparende og fin

Rommer mye mat sammenlignet med plassen den tar

 • Kapasitet på 4,5 liter
 • Meget godt friteringsresultat
 • Fin pris
 • Justerbar temperatur
 • Luktfri prosess

Mer informasjon

Til tross for at dette er et relativt lite og lett produkt, har det plass til hele 4,5 liter, som bør være mer enn nok for de fleste måltider med frityrstekt mat. Produktet ser flott ut, og tar liten plass. Det har også en rimelig god pris. Kvaliteten på produktet er veldig bra, noe jeg antar ikke vil overraske de som kjenner godt til den hollandske produsenten Princess. De har etablert seg som de beste på markedet til å tilby høy kvalitet til en god pris, og dette er ikke noe unntak.

Denne airfryeren skal kun brukes til varmluftsfrityr og ikke annen steking. For å få fritert grønnsakene eller pommes friten trenger du bare tilsette litt olje, og får et meget flott resultat. Innstillingene styres enkelt via et stilig digitalt display. Dersom du bare trenger en enkel og liten air fryer som friterer maten perfekt hver gang, er dette ikke noe dumt valg.

Spesifikasjoner

Diameter22,5 cm
Effekt1 500 W
Kapasitet4,5 liter
MerkePrincess

3. AeroFryer XXL – Bestselger i Norden

Et veldig fint produkt som er enkelt å bruke til en OK pris

 • Enkel i bruk
 • Rommer mye mat
 • Godt priset
 • Laget i rustfritt stål
 • Krever kun et par dråper olivenolje

Mer informasjon

Denne svenske frityrkokeren er svært populær i hele Skandinavia, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Det er en stilren, halvveis sirkulær maskin med en fin pris og godt volum. Den minner i stor grad om det forrige produktet i testen fra Princess, men denne frityrkokeren tar litt mer plass. Til gjengjeld kan man lage mer mat samtidig om det er behov for det.

Denne airfryeren har mange innstillinger som håndteres enkelt via berøringspanelet på fremsiden. For å få det perfekte resultatet når du varmluftsfriterer med denne maskinen, bør du bruke litt olje og snu litt på maten underveis i tilberedingen.

Spesifikasjoner

Effekt1 800 W
Kapasitet5,6 liter
MaterialeRustfritt Stål
MerkeChampion

4. Tristar Mini Crispy Fryer – Testens minste og billigste

Denne lille airfryeren gjør en grei jobb til tross for meget lav pris

 • Sikker og lett å bruke
 • Enkelt å rengjøre
 • Maten brenner seg ikke under fritering
 • Kompakt og effektiv med plass
 • Meget lav pris

Mer informasjon

For mange er nok dette det perfekte valget av airfryer. Den er billig, og den er liten og tar lite plass i kjøkkenskapet. Den kan fritere 2 liter mat samtidig. For mange er dette mer enn god nok plass for deler av et måltid til seg selv eller familien. Produktet er enkelt og sikkert å bruke, og ser faktisk veldig bra ut etter vår mening.

Maskinen har ikke det samme store utvalget av innstillinger som mange av de andre airfryerne i testen. Du stiller temperatur og tid ved hjelp av to knotter, og det er egentlig det. Det er uansett det mest essensielle, og det er fullt mulig å lage meget god og sunn fritert mat med dette produktet.

Spesifikasjoner

Effekt1 000 W
Kapasitet2 liter
MaterialePlast
MerkeTristar

5. OBH Actifry Extra – Stilig og god variant fra OBH

Dyr, men veldig god og fin moderne airfryer

 • Både stilig og funksjonelt utseende
 • Non-stick-belagt på innsiden
 • Relativt høy pris
 • Uttakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Laget av solide og gode materialer

Mer informasjon

Denne ganske dyre maskinen fra OBH er både stilig og har noen strålende egenskaper. Vår erfaring var likevel at det endelige resultatet på maten ikke var like regelmessig perfekt som noen av de andre dyre maskinene i testen. Airfryeren er rett og slett litt vel hardhendt med maten til tider.

Når det er sagt, er dette et meget godt produkt som du vil få god glede av om du gjør denne investeringen. Den er superenkel å bruke. I tillegg har den uttakbare deler som tåler oppvaskmaskin og innside med non-stick-belegg, noe som gjør det til den maskinen i testen som er enklest å rengjøre. Og det aller meste av mat du friterer blir veldig bra.

Spesifikasjoner

Høyde26 cm
Diameter39 cm
Vekt5 kg
Kapasitet1 kg
MerkeOBH

6. Severin 2430 Airfryer – Konkurrerer på både pris og kvalitet

En god maskin som gjør jobben godt nok for en ganske liten penge

 • Trenger ingen olje til friteringen
 • 6 forhåndsinnstilte programmer
 • Plass til bra med mat
 • Meget bra kvalitet på materialene
 • Flott utseende og passer til de fleste kjøkken

Mer informasjon

Tyske Severin leverer en rekke kjøkkenapparater som står for god kvalitet til en akseptabel pris, og deres airfryer er ikke noe unntak. Dette produktet skiller seg ikke ut på noen spesiell måte, men gjør jobben den skal gjøre helt greit. Den har også med sine over 3 liters kapasitet plass til relativt mye mat samtidig.

Maskinen trenger ingen olje for å varmluftsfritere maten, så det kan du droppe helt. Den styres via et LCD-display både for justering av tid og temperatur, eller å kjøre programmer med forhåndsprogrammerte innstillinger. Både den medfølgende frityrkoppen og selve maskinen er enkel å rengjøre.

Spesifikasjoner

Effekt1 500 W
Kapasitet3,2 liter
Automatisk slukk-funksjon?Ja
MerkeSeverin

7. Princess Airfryer-ovn – Effektivt designet for mest mulig plass

En fin hybridovn som også gjør mye annet enn airfrying

 • Ikke nødvendig å bruke olje
 • Fungerer godt som miniovn og airfryer
 • Fin pris til å være en hybridovn
 • Touch-display som fungerer fint når du lærer deg det
 • 10 automatiske stekeprogrammer etter hva du skal lage

Mer informasjon

Dette er nok en hybridversjon fra Princess som både kan fungere som airfryer og ellers en vanlig miniovn. I tillegg til å varmluftsfritere, kan du steke alt fra kylling til brødbakst. Den er i motsetning til de fleste airfryer-produkter formet som en liten stekeovn, og får plass til ulike ingredienser i måltidet som kan lages samtidig.

Maskinen er bare rundt 40 cm lang i både høyde og på begge sider, og veier rundt 10 kg. Likevel får den plass til rundt 10 liter mat. Prisen er helt OK, og er du på jakt etter en airfryer som også kan fungere som en vanlig ovn, er ikke dette nødvendigvis noe dårlig valg.

Spesifikasjoner

Høyde40 cm
Bredde38,5 cm
Dybde38,5 cm
Effekt1 500 W
MerkePrincess

Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut disse herlige varmlufsfriterte måltidene:


Hvorfor trenger man en airfryer?

Frityrstekt mat er noe de fleste liker å spise en gang i blant. Hovedproblemet med tradisjonell frityrsteking er at det rett og slett er veldig usunt. Vanlig fritering foregår ved at maten stekes eller kokes på høy varme i fett. Det fører til en saftig innmat og en crispy utside. Det fører også til at maten tar til seg mye av fettet.

En airfryer fungerer på en helt annen måte. Den varmluftsfriterer maten, slik at man kun trenger en bitteliten mengde olje, eller ikke noe olje i det hele tatt. Maten får da en tilsvarende saftig innside og sprø utside, men er mye sunnere!

Hvordan fungerer en airfryer?

For at maskinen skal fungere som en airfryer trenger du tre ting. Et varmeelement, en vifte, og en perforert beholder.

Maten plasseres i beholderen som tillater gjennomstrømming av luft. Varmeelementet varmer opp maskinen innvendig, og viften sørger for at den varme luften blåses opp og ned blant maten som skal friteres. Denne metoden fører til at maten blir omtrent som om den hadde blitt behandlet i frityrkoker, bare uten alt fettet. Selve smaken kan riktignok for mange kjennes mer som om maten er grillet enn om den er fritert, fordi mange forbinder mye av smaken av fritering med smaken av oljen/fettet maten dyppes i ved «vanlig» fritering.

Hva burde jeg tenke på når jeg kjøper en airfryer?

Det er ikke alltid så lett å vite hva man burde se etter når man skal kjøpe en kjøkkenmaskin. Her er noen av tingene som skiller de ulike airfryerne fra hverandre, og som du burde vudere når du gjør ditt valg av produkt.

 • Kapasitet: En av ulempene med en airfyer sammenlignet med en tradisjonell frityrkoker er at det som oftest er betydelig mindre plass til maten. Om du har en stor familie eller planlegger å bruke den ofte til større middager eller andre anledninger, bør du dermed passe på å skaffe et produkt som har litt større kapasitet enn de fleste.
 • Størrelse og design: En airfryer kommer i ulike former og størrelser. De minste er omtrent som kaffekanner, som enkelt kan lagres i kjøkkenskapet eller ta lite plass på en kjøkkenbenk. Andre er som store mikrobølgeovner. Det er også stor forskjell i hvordan de er designet, og hvor bra de ser ut når de står fremme. Her er det viktig å tenke på hva man egentlig har plass til, og eventuelt hvilket type design som passer til ditt kjøkken.
 • Rengjøring: En airfryer bør rengjøres ganske hyppig hvis den brukes ofte. Noen av modellene kan være ganske utfordrende å rengjøre, mens andre er ekstremt enkle fordi de rett og slett er konstruert for det. Enten fordi utformingen gjør det slik, eller fordi delene som er utsatt for søl er uttakbare og kan plasseres i oppvaskmaskin. Har du planer om å bruke maskinen ofte, bør du gjøre deg en tjeneste og kjøpe en maskin med non-stick-belegg eller uttakbare deler så du kan bruke oppvaskmaskin.
 • Andre funksjoner: Mange gode airfryere har også innebygget mange andre funksjoner. Dette kan være for eksempel minigrill og miniovn. Har du behov for flere av disse funksjonene er det mye bedre å kjøpe en god hybrid (for eksempel vår testvinner) enn å kjøpe to store maskiner. Da bruker du mindre plass og får mer plass i kjøkkenskapet.

Oppskrifter til airfryer

En airfryer kan brukes til å lage utrolig mye forskjellig mat. Og har du gått til det skrittet at du ønsker å kjøpe deg en airfryer selv, har du sikkert allerede gode planer og idéer for hva du skal bruke den til. Vi har likevel funnet frem til noen litt mer utradisjonelle retter å bruke airfryeren til. Kanskje du også vil la deg inspirere av noen av disse?

 • Sjekk ut denne oppskriften på hjemmelaget ravioli.
 • Hva med denne veganer-retten med fritert blomkål med sitronsaft og urter?
 • Og hvorfor ikke teste ut denne oppskriften på tortillas med friterte reker?

Pris på airfryer- hva koster det?

I mange grupper av kjøkkenmaskiner er det slik at man finner vel så gode produkter for en litt billigere penge enn de med høyest pris i markedet. I vår test for airfryere er derimot prisvinneren også en av de dyreste på markedet, og vi har generelt sett funnet en klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

 • Under 1 000 kr: De billigste airfryerne får du til under tusenlappen. De aller fleste av disse holder OK kvalitet. Hovedforskjellen mellom disse og produktene du får ved å bevege deg litt opp i pris er stort sett kapasiteten. Skal du lage mye mat til selskaper eller større familier, må du nok ut med litt mer penger for å få en airfryer som rommer nok mat.
 • Mellom 1 000 – 2 000 kr: De fleste airfryerne ligger i denne prisklassen, og du får som regel et meget godt produkt om du betaler et sted i dette skiktet. Airfryerne på markedet er av gjennomgående god kvalitet, og for denne prisen får du stort sett også en del andre gode egenskaper. Som at de er enkle å rengjøre eller kan brukes til en del annet enn kun varmluftsfritering.
 • Over 2 000 kr: Det er noen få produkter på det norske markedet til over 2 000 kroner også, og de er veldig gode. Testvinneren vår i denne artikkelen er blant disse. Den skiller seg ut ved at den i tillegg til å være en meget god airfryer også fungerer som miniovn, pizzaovn, grill osv. Andre produkter i dette prissegmenter kan være veldig store og ha stor kapasitet, eller de kan rett og slett være av meget god kvalitet og ha lang levetid.

Trenger du flere tips til gode kjøkkenmaskiner?

Vi i Boligmag tester stadig ut nye produkter til kjøkkenet, og har selvsagt testet ut en rekke kjøkkenmaskiner tidligere. Sjekk ut noen av våre mest populære artikler her:

Tips

 • Du liker kanskje fritert mat, og lurer på om du bør kjøpe en tradisjonell frityrkoker eller en aifryer? Da bør du tenke på at i gjennomsnitt får du i deg rundt 75% færre kalorier i et måltid tilberedt med airfryer enn vanlig frityr.
 • Fritering forbindes ofte med ulike typer kjøtt, fisk og selvsagt pommes frites. Men det å fritere vanlige grønnsaker gir også et meget godt resultat. Forsøk å fritere asparges med en airfryer for eksempel. Det er en helt perfekt måte å tilberede dem på.
 • Det aller, aller beste du kan tilberede med en airfryer er etter vår mening søtpoteter du har kuttet opp selv. Dette kan brukes i et stort antall retter med både kjøtt og fisk. gjør deg selv en tjeneste og prøv det selv.

Helt til slutt

I denne artikkelen har vi forsøkt å både forklare noen av fordelene med en airfryer, å gi litt inspirasjon til varmluftsfriterte retter, og ikke minst veilede deg med tanke på å finne de beste produktene på det norske markedet. Vi håper du har fått noe godt ut av artikkelen, og i beste fall funnet ut at du skal bestille deg en maskin selv.

Om du fortsatt ikke er helt overbevist om produktet og resultatene de kan gi, anbefaler vi at du setter av noen minutter til å se videoen under. Den kjente matlagingskanalen Pro Home Cooks har gjort en test av ulike typer ingredienser i en vanlig airfryer. Og resultatet er ganske imponerende!

Ofte stilte spørsmål

Hva er en airfyer?

En airfryer er et kjøkkenapparat som lar deg varmluftsfritere mat. Dette vil si at maten oppleves som fritert uten at du trenger å dyppe dem i usunn fett eller olje i prosessen. Vi har forklart nærmere hvordan tilberedingen fungerer i denne artikkelen.

Smaker mat fra airfryer fritert?

Det smaker naturlig nok ikke nøyaktig som mat som er frityrkokt eller frityrstekt på vanlig måte. Dette fordi de store mengdene fett som brukes i vanlig fritering også setter smak på maten. Den effekten varmluftsfritering etterlikner er at maten som friteres blir saftig inni og sprø utenpå. Den beste måten å beskrive det på er kanskje at du ender opp med mat som smaker som en mellomting av grillet og fritert.

Trenger jeg en airfyer?

Dette er selvsagt ikke et produkt alle må ha på kjøkkenet sitt. Men liker du smaken av fritert mat, og gjerne vil lage dette på en sunnere måte enn med en frityrkoker, er det et helt ypperlig redskap til kokkeleringen. Mange airfryere også kommer med en del andre funksjoner, som muligheten til å grille og steke mat på vanlig måte.

Hvorfor blir airfryer sett på som et sunt alternativ?

Når du friterer mat i en frityrkoker, dypper du maten i ekstremt kaloririk væske, for eksempel frityrolje. Dette siger inn i maten og gjør i de aller fleste tilfeller at kalorimengden øker svært mye. Med en airfryer oppnår du et lignende resultat kun ved bruk av noen få dråper olivenolje, eller helt uten olje i det hele tatt. Vi har i denne artikkelen forklart i litt mer detalj hvordan dette fungerer.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

11 kommentarer om “Airfryer test: De 7 beste airfryerne som kan bestilles på nett i Norge”

 1. Endelig en ordentlig god test av airfryere 😀

  Svar
 2. Har selv 2 stk, kjøpt på Bakeren & Kokken, siste var på 5,5 liter men finnes ikke idag. Bestandig gode tilbud hvis man følger med. De beste Air,Fryerne viser detaljer bedre. Klikk dere inn på Bakeren & Kokken er min anbefaling.

  Følger den.

  Svar
 3. Kjøp kvalitet sier nå jeg. Hamilton Beach koster 4 ganger så mye enn de billigste modellene men 10 ganger bedre både holdbarhet og resultat.
  Philips har flere bra modeller. Tror du finner disse på diverse nettbutikker i Norge. Så har jeg funnet ut at det ikke er lurt å kjøpe hos Ebay/Amazon rett og slett fordi det er så lang leveringstid. I tillegg er den norske kronen så svak nå 😛

  Svar
  • Når det kommer til forbrukerelektronikk, så er det som regel alltid en sammenheng mellom pris og kvalitet. Dessverre.

   Man KAN gjøre kupp, men som regel er det ikke sånn verden funker.

   Svar
   • Ja, et annet poeng er at man bør kjøpe elektronikk i Norge. Det meste er dyrt på det norske markedet, men det er ikke elektronikk. Faktisk er det ganske billig. Så hvis du begynner å se på prisene på air fryere i danmark og sverige , blir du overrasket. Naturligvis må du tenke på at valutaen i Danmark er høyere også.

    Svar
 4. Jeg kjøpte en for rundt 8 måneder siden. Siden jeg ikke hadde noe erfaring med airfryer valgte jeg en billig men stor en. Denne har jeg brukt 4-5 ganger i uka siden jeg kjøpte den å den funker meget bra. Har laget alt mulig med denne å er kjempe fornøyd selv om det ikke er et kjent merke.

  jeg skulle gjerne satt opp hva den heter nå, men jeg kjøpte den på harrytur til sverige. Så det kan jeg ikke gi nå

  Svar
 5. Det er nesten alltid en sammenheng mellom pris og kvalitet. Selv har vi toppmodellen til Philips og er svært godt fornøyd. Ville aldri vurdert en billigere. Også vi er bare 2 personer i husholdningen.

  Sånn er det med mye forbrukerelektronikk, spesielt det man kjøper i Norge. Mange velger å kjøpe billig d***. Da kan de takke seg selv når de får halv-seige pommes frites fra air fryern

  Svar
 6. Har hatt den største som Kitchentime selger. 750kr, tror ei den kosta, i 4 år. Fantastisk maskin. Vet ikke om det er det de koster nå da?

  Kjøpte den mindre utgava til mine besteforeldre, den steiker, eller «fryer» mer ujavnt. Poenget mitt, tror det er bra med en stor, da blir det javnere stekt. detter er i norge ja.

  Svar
 7. Lånte to stk. billigmodeller før jeg kjøpte stor Phillips.
  Bedre i bruk og mye lettere rengjøring.

  Utrolig å se hvor mye fett som kommer ut av 4 nakkekotteletter. Helt DISGUSTING 🙁

  Men det er derfor vi har air fryere og sånne maskiner: for å få i oss mindre fett, vel.

  ….ja, eller litt oppskjært svinestek. Det ser heller ikke bra ut. Tenk så mye fett vi mennesker får i oss hver dag.

  Svar
  • Uff, ja! Jeg har selv ikke prøvd de to rettene du snakker om.

   Men det at man kan få fritert, deilig og sunn mat med en air fryer? Det er det ingen tvil om.

   Svar

Legg igjen en kommentar