Årets interiørtrender 2021

Selv om vi tidligere har nevnt at det ikke alltid lønner seg å følge interiørtrender, da ulike farger spiller inn på humøret vårt, er kanskje dette året du faktisk bør følge trenden. I motsetning til i fjor, når bl.a. en kald mintgrønn farge var veldig populær, har dette året fokus på rolige, varme og harmoniske farger som alle og enhver kan like. Om det var en ting vi lærte i fjor, så var det at vi ønsker å føle oss trygge og ivaretatt i hjemmene våre, og det reflekterer kanskje årets trender innenfor farger vi ønsker å omringe oss med.

Årets liste tar for seg varme bruntoner, terracotta-farger og gultoner. Om man virkelig ønsker å være litt drastisk, kan innspill av gull være med på å skape et paradis innenfor veggene. Men hvor bør man egentlig bruke de ulike fargene?

Skap et romantisk soverom

Rosa er ofte omtalt som en romantisk farge, men det er derimot få som ønsker at soverommet skal få for mye feministiske trekk over seg. Da er en terracotta-farge med rosatoner helt fantastisk å bruke. Resultatet vil bli både sjarmerende, varmt og romantisk, i tillegg til at det kan dekoreres like maskulint som feminint rundt det.

Varme rosatoner i terracotta farger skaper et unikt preg på soverommet.

Kreative kjøkken

Gul er assosiert med kreativitet, og jammen finnes det mange gultoner uten at man trenger tenke på de skarpeste nyansene. Vi forbinder gult med varme og solfylte sommerdager, og innspill av gult på kjøkkenet vil gjøre det til et av de mest livlige rommene i huset. Du finner alt fra duse gulgrå farger til sennepsgule toner med innspill av brunt, eller noe midt mellom; en varm gulfarge som minner om hvite vegger som blir opplyst av solen. 

For de aller mest modige, er selvfølgelig sitrongult i kontrast med hvitt en fargesprakende og innbydende vei å gå på kjøkkenet, også.

Fra skrikende sitrongul til gullgule toner….. gul vil garantert friske opp spisekroken eller kjøkkeninnredningen.

Jordnære oppholdsrom

Selv om lyse og åpne oppholdsrom kan virke innbydende, er det derimot det rommet vi ofte tilbringer mest tid i. Dette er også rommet vi inviterer gjestene våre inn til, og det gjør det kanskje til det viktigste rommet i hele huset. For å gi oss selv pusterom og samtidig virke innbydende for gjester, er jordfarger en flott måte å skape trygghet i hjemmet på. Rolige, varme bruntoner som er med på å skape hjemmefølelse er både enkle å innrede rundt, i tillegg til at de gir deg en ordentlig følelse av å slappe av. Gjerne kombiner bruntoner med en kontrast av en gyllen tone eller en dyp grønnfarge som ser jordnær ut; den vil garantert få hjernen til å slappe av etter en lang dag på farten.

En mer hummus-lignende farge på veggene går hånd i hånd med de duse bruntonene som er høyt oppe på lista for årets farger. Den er ikke med på å utkonkurrere de hvite veggene vi vanligvis omringer oss med, og vil gi det lille ekstra hjemmekoselige preget.
Jordtoner med innspill av terracotta er også en god sammensetning.

Noe for alle

Det gode med interiørtrendene for 2021 er at alle og enhver kan finne noe de liker. Trendene er både tidløse og ikke dominante, men vil være med på å gjøre hjemmet harmonisk – samtidig som mange av fargene overholder det minimalistiske skandinaviske preget.

Finn din indre avslapping med jordnære toner i år.

Legg igjen en kommentar