Balkong-innredning – få inspirasjon til balkongen din her

Har du en flott balkong eller terrasse du trenger inspirasjon til? Sjekk ut alle inspirasjonstipsene mine under, perfekt for deg med en balkong med et uutnyttet potensiale!


PS! Denne artikkelen ble publisert etter at en av skribentene i Boligmag selv hadde kjøpt seg en flott leilighet i midten av Oslo by med balkong-muligheter. Etter timesvis med leting på norske og internasjonale interiør-nettsider, så ble vi etter hvert utrolig mye klokere. Og den kunnskapen deler vi med deg i denne artikkelen. 🙂

Stor og liten balkong: inspirasjonsbilder

Dette bør du tenke på når du skal innrede en balkong

Vårt første tips er: skaff deg noen blomster.

Helst noen blomster som kan både overleve den norske vinteren, men også som kan slå ut i full blomst og bli fargerike på vår- og sommerstid. Vår skribent i Boligmag er livredd for veps, humler og bier.

Derfor gikk han for en grønn og kjedelig løsning, men det hindrer ikke deg i å skaffe en søt og liten blomsterkasse som ligner på dette:

Du bør også bruke mye tid på å: velge riktige utemøbler.

Noen foretrekker små, spinkle stoler som tar så lite plass som mulig. Samt et lite kafèbord som knapt har en diameter på 20 centimeter. Dette er ofte det som kalles å ha en spartansk stil.

Andre mennesker foretrekker litt større og mer dominante møbler. «Man skal jo tross alt sitte og drikke kaffe på balkongen i timesvis, ikke sant?«.

Vårt siste store poeng i denne inspirasjons-guiden er: skaff deg noe godt utebelysning.

Det finnes veldig mange gode nettbutikker i Norge som selger belysning til balkonger og terrasser. Du finner noen av dem i høyrespalten på denne artikkelen.

Husk at Norge er et land hvor det er lange perioder med mørketid. Du vil nok angre dersom du ikke kjøper noe som kan lyse opp omgivelsene når du spiser ost & kjeks og drikker vin med vennene en sen august-natt.

Andre engelskspråkelige artikler som kan inspirere deg

Vi elsker at du bruker tid her på Boligmag, men forstår naturligvis at andre engelskspråklige nettsider har like god (og bedre..?) informasjon enn oss.

Her er et par lenker til gode artikler om hvordan du kan finne smarte løsninger når du skal innrede balkongen din:

 • ArcitecturyDigest: «14 Cozy Balcony Ideas and Decor Inspiration«

  Denne artikkelen er veldig fin og nyttig. Nettsiden har samlet 14 veldig fine bilder som viser hvordan man kan innrede små balkonger. Alt handler om å utnytte plassen på best mulig måte.

 • OneKindesign: «33 Incredibly inspriring Scandinavian style outdoor balcony ideas«

  Her finner du en rekke fine balkongløsninger inspirert av skandinaviske hjem. De er naturligvis hyper-relevante for alle oss som skal innrede balkonger her hjemme i Norge. OneKindesign viser også til flere løsninger for deg som ønsker å bruke balkongen på høst- og vinterstid. Det er mange måter å sikre seg at man holder varmen. 🙂

Andre inspirasjonsartikler hos Boligmag

Vi som jobber med Boligmag bruker vel nær 100 % av vår fritid på å gjøre denne siden så brukervennlig som overhodet mulig.

En av verktøyene i verktøykassen vår er å skrive artikler som kan inspirere norske boligeiere til å finne smarte, flotte løsninger i hjemmene sine. Derfor har vi skrevet flere slike artikler som du kanskje ønsker å ta en titt på:

Ofte stilte spørsmål

✅Kan alle balkonger innredes likt?

Nei, noen balkonger har helt tydelige begrensninger. Første begrensningen er plass.

Men det er også mange borettslag i Norge som for eksempel nekter deg å ha grill eller annen type matlaging på balkongen. I tillegg bør du ikke ha løse gjenstander hengende utenfor balkongen da dette kan gi en risiko for skader til forbipasserende.

✅Skal man ha forskjellige møbler til en innglasset balkong?

Det kan man. Litt av poenget med en innglasset balkong er at man alltid må holde glasset rent og pent.

I tillegg er noen av disse balkongene utstyrt med et høyere gjerde. Da følger det naturligvis at stolene på balkongen må sitte høyere enn på andre «fri-balkonger».

✅Hvor store planter bør man ha på en balkong?

Det er et spørsmål som er veldig vanskelig å svare på. Smak og behag.

Vi i Boligmag innviet «vår» balkong med svært store, høye planter – rett og slett fordi vi synes det gir en god følelse. Vi var dog veldig obs på å ikke kjøpe store, brede planter som tok opp for mye av grunnarealet. Det er hyggelig med planter og vegetasjon på balkongen, men det bør på ingen måte bli et alt for dominerende planteliv som legger begrensninger på mulighetene for stoler og bord.

Har du noen kommentarer eller tips til inspirasjon når man skal innrede en balkong? Er det viktig for deg med mange planter, lite planter – eller luksuriøse utemøbler? Legg igjen en kommentar under!

Vi i Boligmag er alltid glade i en god diskusjon! 🙂

3 kommentarer om “Balkong-innredning – få inspirasjon til balkongen din her”

 1. Jeg har en drøm om å stå utover en flott balkong i Paris, helle noe god, varm kaffe i koppen min – og nyte vårens herligste dager i verdens mest romantiske by.

  Disse «inspirasjon»-artiklene får meg til å drømme meg bort.

  Svar
 2. Blomstene vi hadde på balkongen i fjor sommer døde. Det var visst en av de varmeste sommerne som noensinne har fantes, så jeg var jo ikke kjempeoverrasket.

  Poenget mitt er: skal man ha blomster på balkongen, så må man også ha en fornuftig måte å VANNE dem på. Vedlikehold av planter er nærmest en umulig oppgave føler jeg.

  Svar
  • Tja, «umulig» er et ord som kanskje er litt for sterkt i denne sammenhengen.

   Det er absolutt mulig å ta vare på plantene på balkongen. Det handler litt om kunnskap…og svært mye om motivasjon. 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar