Batteridrevet lampe – fordeler & ulemper

Da jeg kjøpte leiligheten min for rundt en måned siden, så forsto jeg at noe veldig essensielt manglet på soverommet mitt: stikkontakter.

Dette er faktisk et gjennomgående problem i boligblokker som er bygget rundt 1950- og 1960-tallet. Det er knapt stikkontakter i veggene.

Men man må jo ha belysning. Så da har du i utgangspunktet to valg:

 • Ringe en elektriker og sette inn støpsler rundt omkring i leiligheten.
 • Skaffe deg en form for belysning som ikke krever direkte strømtilgang.

I og med at jeg skulle pusse opp leiligheten og bo i et oppussingsobjekt, så trengte jeg en midlertidig løsning. Dermed begynte jeg å se på batteridrevne lamper – og samlet inn en del informasjon om dem.

Nettbutikker hvor du kan kjøpe bærbare lamper

Dette er nettbutikker som har et svært godt utvalg av lamper på nett. Jeg har også bestilt ulike produkter fra alle butikkene i oversikten. De har kjapp frakt, og det er enkelt å returnere varer du ikke skulle ønske å kjøpe.

Senere i artikkelen viser jeg til noen spesifikke bærbare lamper jeg varmt kan anbefale. Samtidlige av mine anbefale lamper kan kjøpes fra minst èn av ovenstående nettbutikker.

Bilde: Min batteridrevne lampe på nattbordet

Før jeg fortsetter artikkelen, så legger jeg ved et bilde av min (flotte?) batteridrevne lampe. Og før du spør: ja. Den var billig. 🙂

Batteridrevet lampe - fordeler & ulemper

Så er spørsmålet: hvilke fordeler og ulemper finnes ved å kjøpe en slik lampe? Bør du skaffe deg en? Og i så fall: hvilke nettbutikker er gode og trygge å handle fra?

Fordeler

Batteridrevet lampe - fordeler & ulemper

La oss være litt positive og starte med fordelene. 🙂

Du trenger ikke elektrisitet

Hele poenget mitt med en batteridrevet lampe var at den ikke trengte å være festet i veggen. Jeg hadde jo ikke stikkontakter nær sengen min!

Ikke bare gjør dette lampen mer mobil. Du sparer også litt strøm.

Sparer tid og penger

Batteridrevne lamper er ekstremt enkle å sette opp i hjemmet ditt. Alt du trenger er å tenke hvor du ønsker å plassere dem. Deretter pakker du den opp, plasserer i batteriet og – vipps, så har du en helt ny lampe.

I tillegg vil det, som tidligere nevnt, gi utslag på strømregningen din. Da snakker vi naturligvis om positive utslag. 🙂

Du kan plassere lampen akkurat hvor du vil

Hvis du kjøper deg en batteridrevet nattlampe, så har du et lysende objekt som du enkelt kan ta med rundt i huset.

Når er det hendig?

 • Hvis strømmen går.
 • Hvis du skal opp om natta og gjøre et enkelt ærend.

I tillegg er det veldig lett å gjemme unna lampene i en skuff eller et skap hvis man får gjester. Det er veldig få mennesker som gidder å gjemme unna lamper som er plugget i veggen. Akkurat det har jeg i hvert fall til gode å høre om.

Da jeg bodde i utlandet en periode, så gikk strømmen minst èn gang i uka. Ofte tok det ikke mer enn èn time å få strømmen tilbake igjen, men det var rimelig bittert å sitte og vente i mørket.

Ulemper

Batteridrevet lampe - fordeler & ulemper

Men alt er ikke bare “fryd og gammen” med batteridrevne lamper. Det er i hvert fall to ulemper jeg vil fremheve.

Lading

Som med alle andre elektroniske “dupeditter”, så må batteridrevne lamper også lades. Den jeg kjøpte tar det ikke mer enn 15-20 minutter å lade. Så langt har jeg kun ladet den èn gang, og den har holdt i mer enn en måned.

Men det er ufattelig bittert å ha glemt å lade lampen sin hvis det skulle vise seg å komme et strømbrudd i området du bor i.

Vekt

De er litt tunge. Oppladbare batterier er forholdsvis tunge. Det er derfor el-biler sliter litt med vekt, og det samme gjør el-sparkesykler.

Selv klarer jeg fint å drasse med meg lampen rundt i huset uten noen problemer. Men hvis den kunne veid 200 gram mindre, så ville jeg vært veldig glad for det også. 🙂

Anbefalte bærbare lamper – innendørs og utendørs

Her er et knippe lamper jeg kan anbefale varmt:

Innendørs

Toc Led-lampe med USB-lader

Take Away LED-lampe Bærbar

Utendørs

Vajana utendørs lampe burform

“Kan man ikke bare bruke mobiltelefonen?”

Dette spørsmålet stilte jeg meg også. Jeg tenkte egentlig at lommelykt-funksjonen på iPhonen min skulle holde mer enn nok.

Dessverre gikk ikke det som planlagt.

Jeg har to mobiltelefoner: en OnePlus og en iPhone.

Begge to ble tomme for strøm i løpet av 30-40 minutter etter at jeg hadde skrudd på lommelykt-funksjonen på full guffe.

Som alltid finnes det en Quora-tråd for alt mulig. Her kan du lese hvorfor det er så batteri-intensivt å bruke lommelykt-funksjonen på mobilen.

Sammendrag

Bør man kjøpe seg en batteridrevet lampe som en varig løsning i et godt og moderne hjem med mange stikkontakter?

Nei.

Men det finnes absolutt mange situasjoner hvor slike lamper er veldig nyttige. I tillegg kan de skaffes billig om man kjøper dem på nett.

Jeg vil derfor si at det er en perfekt løsning for deg som har en hytte uten strøm, bor i et oppusingsobjekt eller bare ønsker deg en liten og søt nattlampe. Jeg mener at det var såpass godt å ha den mobil at jeg nok kommer til å investere i et par slike lamper til å ha på hytta.

Fordelene er også betydelig sterkere enn ulempene. Hvis jeg skulle velge, så ville jeg nesten si at alle rom i leiligheten min kanskje burde ha en slik lampe.

4 kommentarer om “Batteridrevet lampe – fordeler & ulemper”

 1. Hehe, det var en søt liten batteridrevet lampe du hadde fått deg.

  Vil ikke gi den terningkast 6 på utseende. Men den er vel tross alt mest der for «nødstilfeller». Altså som å gå på do på natten eller bruke når strømmen går i leiligheten.

  Uansett skal du ha tommel opp for fin artikkel 😉

  Svar
 2. Kunne du også legge inn noen produktanbefalinger her til batteridrevne lamper?

  Jeg er gravid og må på do ganske ofte om natten. Trenger en god batteridrevet lampe som jeg kan ta med inn på do. Den må ikke være for tung. Men den kan heller ikke være alt for «flashy»…altså at den lyser alt for mye opp.

  Da får jeg neppe sove igjen.

  Det jeg egentlig trenger er en mobil, batteridrevet lampe som har sparepære, hehe

  Svar
  • Hei Tuva!

   Takk for tilbakemelding.

   Ja, det er i planen min. Jeg skal legge ved noen gode produktanmeldelser til batteridrevne lamper. Har bestilt 5-6 stykker nå – og vil vente på at de har ankommet i posten.

   Vil selvfølgelig kun anbefale lamper som jeg kan gå god for. 😉

   Svar
 3. mobiler lyser ikke godt nok opp i natten for at man kanskje skal si at de er fullverdige erstattere til batteridrevne lamper

  Min iphone (har iphone 7 eller noe) er ganske håpløs på lys

  Svar

Legg igjen en kommentar