Biffkniver test: 7 Beste biffknivsett til grillingen

Selv om det ikke er umulig å spise biff med vanlig bestikk, så er det noe ufattelig deilig å ha en ordentlig biffkniv når man skjærer gjennom et godt stykke kjøtt.

Biffknivsett hjelper også med å sette stemningen rundt et godt kjøtt-måltid og er også en utmerket gave til grillelskende nordmenn.

I denne artikkelen omtaler vi de syv beste biffknivsettene på det norske markedet. Hvis du har dårlig tid, så kan du allerede klikke deg frem til testens vinner: Laguiole 4 stk biffkniver fra Frankrike. Men vi vil anbefale å lese hele produktanmeldelsen slik at du vet at du får de rette biffknivene som passer dine behov.

Dette er våre favoritt-biffkniver

Vi har også funnet noen billige biffknivsett som vi synes er gode kjøp:

Best i test: Laguiole Biffkniver med skjefter av oliventre

Fire sylskarpe kniver som er både behagelige å skjære med, men også å holde i. Disse knivene holder absolutt internasjonal toppklasse.

  • 4 kniver i pakken (men ingen gafler..)
  • Designet i Frankrike
  • Bladene er laget i sterkt og robust edelstål
  • Det følger med gaveeske, noe som gjør dette til den perfekte gave
  • Total lengde er 23 centimeter

Fullstendig grillbestikk: Steakbesteck i 12 deler fra WMF

WMF, som er Europas største produsent av rustfrie kjøkkenartikler, har utviklet et biffknivsett som er perfekt for grillsesongen.

  • 6 kniver og 6 gafler
  • Enkle å rengjøre
  • Lav pris, men høy kvalitet
  • Perfekt for deg som skal grille med familie eller venner
  • Bestselger hos Kitchentime

Obs – viktig info

PS! Det at designet ser ut som helt vanlig kjøkkenbestikk har ikke noe å si på kvaliteten av biffknivene. De er like skarpe som andre produkter i denne testen – og har også et balansert tyngdepunkt på grunn av at knivbladet er bygget i samme materiale som håndtaket.


Solide og billige biffkniver: Ranch Steak Knives fra WMF

Enda en bestselger fra WMF. Fire stk skarpe og populære biffkniver med håndtak av eik.

  • Laget i Cromargan 18/10-stål*
  • 24 centimeters lengde
  • Tøft design
  • Håndtak som er gode å holde rundt
  • Et billig alternativ for deg som ønsker noe enkelt

* = Les her hvis du vil vite mer om materialet.


Ekte brasilianske biffkniver: Churrasco biffknivsett i 12 deler

«Churrasco» betyr «grillet kjøtt» på portugisisk. Og hvis det er èn ting brasilianerne kan, så er det å steke kjøtt. Det gjenspeiler seg på kvaliteten av Tramontina biffknivsett.

  • Designet og produsert i Brasil
  • Kan vaskes i oppvaskmaskin
  • Laget i rustfritt stål av høyeste kvalitet
  • Grepet på både kniv og gaffel er helt upåklagelig
  • Tramontina har produsert grillbestikk i mer enn 100 år


Premium kniver med unikt design: Hamrede biffkniver fra Laguiole

Et luksus-knivsett som teller 6 blader fra den verdenskjente knivprodusenten Laguiole.

  • Hamrede knivblader av rustfritt stål
  • Designet på knivbladet unngår at maten klebrer seg fast til kniven
  • Kommer i en luksuriøs innpakning
  • Perfekt som gave
  • Svært sterkt og behagelig håndtak


Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut disse grill-bildene og kom i sommerstemning:


Hvorfor trenger man biffkniver?

Hvis du enda ikke har slitt med å skjære igjennom kjøtt med vanlig kjøkkenbestikk, så tilhører du nok minoriteten av befolkningen. De fleste av oss vet at bestikk fra IKEA + en godt stekt biff = usant.

En biffkniv kjøpes ikke bare fordi det skal være lettere for deg å skjære gjennom kjøttet. Det har også mye å si med hvordan kjøttet ligger igjen på tallerkenen. Når du prøver å skjære igjennom et kjøttstykke med en vanlig kniv, så vil du bli tvunget til å «røske til» slik at kjøttet ender opp i 1000 biter. Med en god biffkniv, så får du et helt rett og pent snitt på kjøttstykket.

Til slutt kan vi også nevne at det å invitere til en stor grillfest hvor folk spiser med vanlig bestikk blir litt…tamt. Hvis man serverer en ordentlig stor og blodig biff med tilhørende biffkniver, så er stemningen satt selv før gjestene får satt seg til bords.

De forskjellige typene biffkniver – hva er forskjellene?

Primært er det èn hovedforskjell på biffkniver: håndtaket.

Håndtak i treverk

Håndtak i tre er det aller mest vanlige for knivprodusenter som lager litt ordentlige biffkniver.

Du vil også se at disse tre-håndtakene er laget ergonomisk med nær sagt kirurgisk presisjon. På godt norsk betyr det at håndtaket sitter veldig fint i hånden din – og at kniven er behagelig å skjære med.

Ulempen med å ha et tre-håndtak er naturligvis vektbalansen på kniven. Treverk vil aldri være tyngre eller like tungt som stål, noe som gjør at kniven vil «tippe litt fremover» når du holder den.

Fordelene er naturligvis at du får et bedre og mer naturlig håndtak. I tillegg gir det biffkniven et mye røffere og stiligere utseende.

Håndtak i aliminium eller stål

Mange vil nok se disse biffknivene og tenke:

«Æsj. De ser jo helt like ut som alt annet bestikk jeg har!»

Og det er det naturligvis en viss sannhet i.

Det finnes bare èn grunn til at man skal kjøpe biffkniver med et håndtak laget i aliminium eller stål; man ønsker likevekt gjennom hele kniven.

Hvis man først skal forsvare å kjøpe et slikt knivsett, så er det nettopp for å få med gaffelen som følger helt samme design. Gaffelens vekt bør jo alltid være lik foran og bak, og for at kniven skal «matche», så lager de ofte alt i rustfritt stål.

Pris på biffknivsett – hva koster det?

  • Under 300 kr: Da vi utførte denne testen, så kjøpte vi et par biffkniver i noen lavpriskjeder til rundt 200-300 kroner. De kan ikke anbefales. Først og fremst er de ikke skarpe nok. De minner mer om vanlig bestikk enn en gjennomsnittlig biffkniv. Det andre problemet er at de er ufattelig dårlige å holde i. Man får nærmest vondt i både pekefinger og tommel. Til slutt er de billigste biffknivene svært skeivfordelt når det kommer til vekt. Den ene kniven vi prøvde fra [sensurert ønsker ikke å henge ut en forhandler…] var sånn at knivbladet veide sikkert 1 kilo mens skaftet knapt veide 5 gram. Hold deg unna.

  • Rundt 600 kr: Med et par hederlige unntak, så koster de fleste testvinnerne mellom 500 og 1000 kroner. Til den prisen får du alt fra fulle biffknivsett (6 gafler + 6 kniver) til mindre sett biffkniver (4-6 kniver). Alt i god kvalitet. I denne prisklassen får du produkter som er av svært høy kvalitet – og det er, etter vår mening, ikke noe poeng i å betale mer enn høyst 1000 kroner.

  • Over 1500 kr: Det finnes alltid et premium-segment i alle produktkategorier. Vi kjøpte faktisk en biffkniv som kostet i overkant av 2000 kroner – bare sånn at vi hadde prøvd det. Men det imponerte ikke. Det betyr naturligvis ikke at biffkniver over 2000 er dårlige. Men det betyr at du finner vel så gode produkter til under tusenlappen, så er godt tips vil være å spare de pengene.

Som allerede nevnt, så er prisen på biffknivsett helt avhengig av hvor mange kniver/gafler som følger med. Listen er ment som en referanse til biffkniver som selges gjennom norske nettbutikker.

Tips – hva utgjør en god biffkniv?

Dette er de kriteriene vi har brukt til å inkludere noen og luke ut mange kniver og knivsett fra testen.

  • Et sylskarpt knivblad. Avhengig av biffens kontur, så kan det være seigt å skjære i kjøttet. Du trenger en kniv som takler «alle» utfordringer.

  • Balansert vekt. En god kniv vil nærmest ha likevekt mellom håndtak og knivblad for økt komfort.

  • Pris. Som nevnt i forrige avsnitt: det er ingen som gidder å ruinere seg for å kjøpe bestikk man bruker ved noen få anledninger hvert år.

  • Et sterkt, men behagelig håndtak. Ergonomiske håndtak er det beste. Kniven skal føles naturlig i hånden din.

Helt til slutt

Uavhengig av om du er kongen av grillen eller en matfantast, så vil noen gode biffkniver være midt i blinken for deg. De er perfekt til å ha et komfortabelt bestikk når man spiser, skjære gjennom kjøtt uten for mye anstrengelse samt skjære i kjøttet med kirurgisk presisjon.

Har du noen synspunkter du ønsker å dele med oss – eller noen spørsmål til selve testen eller testens vinnere? I så fall ønsker vi å høre fra deg. Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet, og så vil èn av Boligmags ansatte straks svare deg på en høflig måte.🐄

Ofte stilte spørsmål

✅Kan biffkniver kun brukes til rødt kjøtt?

Nei, det kan de ikke.

Det er også vanlig å bruke sterke biffkniver til måltider hvor det serveres kyllingbryst eller grønnsaker. Hvis du er ute etter en gaveidè til en veganer, så er det ikke nødvendigvis slik at det er provoserende å gi vedkommende et godt biffknivsett. 🙂

✅Er det anbefalt å kjøpe biffknivsett fra Hardanger?

Vi prøvde et knivsett fra Hardanger. Ble ikke særlig imponerte.

Men vi har registrert at de er særlig populære blant nordmenn – og du kan få kjøpt biffkniver fra Hardanger via flere norske nettbutikker.

✅Hva er verdens beste biffkniver?

Det er helt subjektivt.

Vi mener at vi har kommet frem til de beste biffknivene i Norge ved å utføre denne testen. Etter å ha brukt flerfoldige tusen kroner og mange timer foran griller, så har vi kommet frem til Norges beste biffknivsett. Om de er verdens beste vil kanskje være litt dristig å mene.

✅Kan man vaske dem i oppvaskmaskin?

Noen biffkniver kan vaskes i oppvaskmaskin.

Selv anbefaler vi alltid å vaske dem for hånd med mindre annet er spesifikt nevnt i produktbeskrivelsen når du kjøper knivene.

Hvor nyttig var denne artikkelen?

Klikk på en stjerne for å rangere!

Gjennomsnittlig rangering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen har vurdert sålangt! Bli den første

6 kommentarer om “Biffkniver test: 7 Beste biffknivsett til grillingen”

  1. Håndtaket er det viktigste når man skal velge biffkniv. Det er vi helt enige om.

    Men jeg ville også ønske å nevne dette med knivbladet. Ruglete knivblad er laget for at man skal «dra litt frem og tilbake» på biffen. Hvis det er et helt blankt knivblad, uten rugler, så er meningen at biffkniven skal være så sterkt at du bare trenger å dra over kjøttstykket èn gang.

    Jeg er forresten kokk 😀

    Svar
  2. Takk for fin guide. En av de bedre artiklene jeg har lest om biffkniver på norsk (men det sier ikke rent lite – de færreste bloggere har egentlig peiling på hva det er engang).

    Vil gi et siste tips her jeg også. Som hobbykokk.

    Det er ikke UNØDVENDIG å gå over 1500 kroner når man kjøper biffknivsett. Spesielt ikke hvis man kjøper et sett som teller 6 gafler + 6 kniver eller 8 gafler + 8 kniver. Hvis man skal ha ordentlig kvalitet i det prissegmentet, så må man ofte nærme seg 2000 kroner. Dessverre, men sånn er det.

    Svar
  3. Hva var viktigst for dere da dere gjorde denne testen:

    Et godt og skarpt blad, at håndtaket føltes godt eller at prisen var lav?

    Vær helt ærlige nå.

    Svar
    • Hei Tom. Det blir kanskje litt enkelt å si «en kombinasjon», men det er faktisk ganske nærme sannheten.

      Det skal sies at alle testdeltakere IKKE visste prisen på knivene da vi utførte testen. Derfor vil jeg nok si at pris var det kriteriet som ble minst vektlagt. Men hvis vi testet en semi-god kniv som kostet 2500 kroner, så ville naturligvis ikke den kommet med på listen…nettopp fordi den ikke gir så mye verdi for pengene.

      Håper det svarte på spørsmålet ditt.

      Svar
  4. Treverk > Aliminium.

    Hva angår håndtak. Du kan ikke la gjestene sitte og spise biff med aliminiumshåndtak! Nei nei nei

    Svar
  5. tusen takk 😀

    Skal kjøpe meg nye biffkniver til bestefar nå og DET tenker jeg han har blitt glad for. Han har jobbet 10 år i Argentina da han var yngre og er vel den i familien (eller kanskje i hele Norge?) som spiser mest biff. Biff til kvelds, biff til middag, biff til frokost

    Svar

Legg igjen en kommentar