Eiendomsmegler test: 7 beste eiendomsmeglere i Oslo & Viken

Det å velge riktig eiendomsmegler kan være utrolig vanskelig. “Alle” meglerkontorene man tar kontakt med vil nærmest garantere at de kan gjøre den beste jobben.
Når du søker på nett, så finner du ofte svært lite troverdig og objektiv informasjon om aktørene i denne bransjen.

Men nå har vi i Boligmag veldig gode nyheter for deg.

Vi har over de siste to årene vært med på å selge følgende leiligheter:

 • Rekkehus i Bærum
 • Leilighet på Grünerløkka i Oslo
 • Leilighet i borettslag øst i Bærum
 • En ettroms på Kampen øst i Oslo

…og i løpet av den prosessen, så har vi vært i kontakt med nær sagt ALLE eiendomsmegler-kontorene i Oslo. Vi vet hva de tilbyr. Vi vet hvordan de kommuniserer med potensielle kunder. Vi vet hvordan de ulike eiendomsmeglerne oppfører seg på visning.

Boligmag har rett og slett fulgt eiendomsmeglerne i Oslo og Viken i et par år. Nå er vi klar til å trille terning. Denne artikkelen inneholder informasjon om hvilke eiendomsmeglere som er best i test.

Skal du ha tak i eiendomsmegler i Oslo og Viken, så anbefaler vi denne anbudstjenesten: Eiendomsmegler.no. Vi har prøvd flere anbudstjenester for eiendomsmeglere, men alltid endt opp med denne. De er raske, uforpliktende og gir deg opptil 5 alternativer å velge mellom.

Dette er de beste eiendomsmeglerne i Oslo og Viken

I tabellen under ser du en oversikt over våre anbefalte meglerkontorer i Oslo, Bærum og Viken. Skulle du ønske å lese mer om hver enkelt bedrift, så kan du scrolle deg lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Eiendomsmegler 1 – Best i test!
2 Nordvik – Best på innovative digitale løsninger
3 EIE Eiendomsmegling – Med fokus på etterutdanning av ansatte
4 Krogsveen – Enkelt for deg som vil flytte
5 DNB Eiendom – Erfarne meglere
6 Privatmegleren – For luksuriøse og dyre boliger
7 Propr.no – Fordeg som vil gjøre jobben selv

1. Eiendomsmegler 1 – Best i test!

Med over 20 avdelinger kun i Oslo og Viken, så er Eiendomsmegler 1 det naturlige valget.

Vi har brukt dem – og er svært fornøyd med både prosess, visning og den endelige prisen.

 • Kan brukes til alle typer boliger
 • Best i Test eiendomsmegler i Oslo & Bærum
 • Over 100 ansatte i de nevnte områdene
 • Svært profesjonelle gjennom hele prosessen
 • Lokalkjente meglere

Eiendomsmegler 1 er et meglerfirma du vil elske. De har veldig fokus på at selgeren skal føle seg komfortabel gjennom hele prosessen. I tillegg har de gode fotografer samt interiørdesignere til å “piffe opp” boligen din før salg.

Vi merket også at synligheten på Finn.no var veldig god da vi solgte bolig gjennom Eiendomsmegler 1. Dette er folk som kan det med digital markedsføring.

Uforpliktende verdivurdering

Et godt sted å starte en relasjon med et eiendomsmeglerfirma er gjennom det som kalles verdivurdering. Det er et dokument som tilsier hvor mye boligen din er verdt. I tillegg inneholder dokumentet ofte veldig mye relevant informasjon du kanskje ikke var klar over. Som for eksempel hva naboen din solgte boligen sin for i fjor. Eller hvor fornøyde folk i nabolaget egentlig er med livene sine.

Eiendomsmegler 1 er et av meglerfirmaene som gir en uforpliktende og profesjonell verdivurdering. Dette blir gjort av en av meglerne som kjenner området ditt best. Og jo – Eiendomsmegler 1 har definitivt mange gode meglere med grundig lokal ekspertise i både Oslo og Viken. Det vet vi.

Unikt samarbeid med Finn

Videoen under gir en fin introduksjon til et konsept som heter «EFFEKT». Dette er et konsept som bygger på et samarbeid mellom Norges største eiendomsmegler (Eiendomsmegler 1) og Norges største markedsplass (Finn.no).

I videoen får du også en forklaring på hvordan EFFEKT bidrar til at annonsen din når ut til de riktige segmentene når du skal selge bolig.“Muldvarp” på visning

Vi sendte også inn en “muldvarp” på visning. Det vil si at en av våre venner kom inn og så hvordan visningen faktisk foregikk.

Det sto nybakte boller på bordet, Coca Cola Zero til de som ønsket – og en smørblid eiendomsmegler som helt tydelig hadde dyptgående kunnskap om prospektet. Alt var på det rene. Tommel opp til Eiendomsmegler 1 i Oslo!

Oppsummering

En totalvurdering viser at Eiendomsmegler 1 er den beste eiendomsmegleren i Oslo og Viken. Vi har utført to salg gjennom dette meglerkontoret. Begge har gått helt fint – og vi har fått gode prosesser som vi har vært veldig fornøyd med. Spesielt formuleringer og grundigheten til verdivurderingen er noe vi setter svært høyt.

Eiendomsmegler 1 har også meglere som tar oppdraget seriøst. De er veldig tydelige på at det å selge en bolig er noe av det mest nervepirrende man kan gjøre her i livet. Derfor har de ansatt erfarne meglere som er gode på å beskrive hele prosessen til de som selger boligen. 


2. Nordvik – Best på innovative digitale løsninger

Nordvik er en av Oslos største eiendomsmeglerkjeder – og er utrolig profesjonelle i møte med kunder.

Målet til Nordvik er at det skal være enkelt og raskt å få solgt bolig i Oslo.

 • Finnes primært i store norske byer
 • God lokalkunnskap i Oslo
 • Veldig unge meglere
 • Et stort fokus på salg gjennom digitale flater

Dette er et eiendomsmeglerfirma som i stor grad har forstått den “digitale revolusjonen”. Anskaffelse av interesserte kunder foregår i dag på nett. Det er noe Nordvik har fokusert på i veldig stor grad.

For det første, så virker det som at de nærmest bare ansetter unge og sultne eiendomsmeglere. De tre personene vi var i kontakt med hadde vel knapt fylt 30 år. I tillegg har de det mest brukervennlige brukergrensesnittet av alle meglere i Oslo og Viken. Man kan enkelt se når fotografering skal skje, hvor mange som er interessert i boligen din, hvor mange visninger Finn-annonsen har fått, og så videre. I tillegg er det hurtigtaster til å både ringe og sende mail til din dedikerte eiendomsmegler.

Vi ble veldig imponert over hvor langt de har kommet med å implementere smarte, digitale løsninger i salgsprosessen.

Best i Oslo – litt mindre erfaring i Bærum?

Vårt inntrykk av Nordvik er at de er utrolig gode på lokalkunnskap i Oslo. Da vi ringte første gangen til Nordvik og sa at vi ønsket å selge leiligheten vår, så sa de: “Åh, er det i DEN blokka, ja?”.

Så her snakker vi om folk med erfaring. Samtidig følte vi ikke at vi fikk samme behandling da vi skulle selge leilighet i Bærum. Med andre ord: vår erfaring tilsier at Nordvik har eiendomsmeglere som har best kunnskap på å selge leiligheter i hovedstaden.

God oppfølging

Vi endte også opp med å bruke Nordvik til å selge den ene boligen vår. Det var en hyggelig prosess. Dette er et kontor som har gode og hyggelig eiendomsmeglere. De virker oppriktig interessert i å selge boligen din – og har gode digitale verktøy for å sikre at de lykkes. Man føler virkelig at man er et “team” når man jobber sammen med en eiendomsmegler fra Nordvik.

Den brede kompetansen kommer til syne flere ganger gjennom hele prosessen. For det første har de god statistikk og kunnskap om nærområder i Oslo og Viken. For det andre virker eiendomsmeglerne i Nordvik veldig interesserte i å utdanne selger om hva som skal til for å få et godt salg. Vi var i hvert fall veldig fornøyd med både prosess og endelig salgssum. En god og tett oppfølging er noe vi setter pris på. Og det er noe vi absolutt opplevde at vi fikk her.

Vi anbefaler derfor at du mottar et uforpliktende tilbud via Tjenestetorget. Skulle du oppleve at Nordvik tar kontakt med et OK pristilbud, så bør du ikke være i tvil. Sett deg ned og snakk med dem. Spør om en ordentlig verdivurdering av boligen din – og så vil du automatisk bli solgt. Forhåpentligvis.


3. EIE Eiendomsmegling – Med fokus på etterutdanning av ansatte

Eie er en av de største meglingskjedene i Norge.

Med over 15 års erfaring, så kjenner EIE godt til markedet i både Oslo og Viken.

 • Rykte på seg for å gjennomføre høye salg
 • Veldig kunnskapsrike ansatte
 • Vunnet flere priser

Spør du veldig mange rundt omkring i landet om hvilken eiendomsmeglerkjede de anbefaler, så vil veldig mange svare “Eie”. Dette er et firma som virkelig har fokusert på etterutdanning av ansatte.

Hvis du går for en eiendomsmegler hos Eie, så kan du alltid være trygg på at de kjenner til salgsprosessen.

Anerkjent og suksessrik

Gullmegler” er på mange måter eiendomsbransjen Oscar-utdeling. Eie er, naturlig nok, i besittelse av flere Gullmeglere.

Dette viser bare èn ting: de vet hva de holder på med. Og måten de bedriver virksomhet på er noe kundene setter pris på. Med over 40 kontoret over hele landet, så har Eie et veldig godt dekningsområde.

Best på kunnskap – men er de best på lokalkunnskap i Oslo & Viken?

I Boligmag mener vi at selskapet drukner litt i mengden av andre tilbud. Det er, som du allerede forstår, ufattelig mange meglerkontorer i Oslo og Viken. Veldig mange av dem er veldig mye større enn Eie.

Du må også huske på at Eie ikke er eid av en bank. DNB Eiendom har for eksempel en kjempefordel. Ikke bare sitter de på en “ubegrenset” pengesekk. De har også muligheten til å, nærmest gratis, pumpe masse trafikk til Finn-annonsen din gjennom et godt markedsføringsbudsjett.

Oppsummering

Skal du ha en dyktig og god eiendomsmegler som tar meglerfaget på alvor, så kan Eie være et godt alternativ. Det er ingen tvil om at dette er folk som besitter utrolig mye kunnskap.

Spørsmålet vi stiller er hvorvidt kunnskapen primært handler om fag – eller om de også stiller bra når det kommer til lokalkunnskap. Vi anbefaler at du får et uforpliktende tilbud gjennom Tjenestetorget og ser hvem som gir deg den beste prisen.


4. Krogsveen – Enkelt for deg som vil flytte

Høres ikke slagordet til Krogsveen godt ut:

“Vi gjør det enklere for alle som vil flytte”.

 • Fokus på menneskelig kontakt og relasjonsbygging
 • Jobber hardt for å få høyest mulig pris
 • Eksistert siden 1975
 • Gratis boligverdi-kalkulator
 • Kan også bistå med alt av utvask, pakking og flytting

Man føler seg virkelig ivaretatt når man snakker med eiendomsmeglere i Krogsveen. Dette er folk som er ansatt i en bedrift som har eksistert siden 1975. Til vår kunnskap, så er det ingen meglerkontorer som har eksistert lengre.

Sterke på kunnskap i Viken og Bærum

Da vi satt opp et møte med Krogsveen Sandvika, så ble vi imponert. Vi ble møtt av en eiendomsmegler som har svært god kunnskap om område boligen vår lå i. Hun var også helt tydelig på at det burde skje noen justeringer før salget – slik at vi kunne maksimere profitten.

Og vet du hva?

Hun hadde helt rett.

Gode tilleggstjenester

Ikke bare er den menneskelige kontakten veldig god hvis du velger Krogsveen eiendomsmegling. Selskapet har også utviklet en rekke gode tjenester som kan være nyttig for deg som skal selge bolig.

 • Boligverdi-kalkulator. Alt du trenger å gjøre er å taste inn adressen din i et søkefelt på nettsiden deres. I løpet av sekunder har du en antatt verdi på din egen bolig.

 • Flyttehjelp. Hvis du har tenkt til å få hjelp med flyttingen, så kan Krogsveen fikse dette. Utvask, pakking og transport kan være inkludert i prisen.

 • Personlig rådgiver. Det å ha en spesialist til å guide deg gjennom hele prosessen med kjøp og salg av bolig kan være viktig. Krogsveen skryter av å ha “de beste folkene” til å ta vare på deg gjennom hele den nervepirrende prosessen.

Oppsummering

Det er et ord som kan beskrive Krogsveen eiendomsmegling: profesjonalitet.

Dette er et meglerkontor som virkelig passer på å ta godt vare på sine ansatte. I tillegg har de en utrolig god lokalkunnskap i Oslo og Bærum. Dette er noe vi i Boligmag mener er uhyre viktig når du skal selge en bolig. En god eiendomsmegler vet utmerket godt hvorfor noen ønsker å bosette seg på Snarøya – og andre ønsker å bosette seg på Rykkinn.

Det å forstå både kjøper og selger er noe Krogsveen har spesialisert seg på. Nettopp derfor mener vi at de kan være et godt alternativ hvis du ønsker noen som tar oppdraget på alvor.


5. DNB Eiendom – Erfarne meglere

DNB Eiendom er heleid av Norges største bank: DNB Nor.

Vår test viste at de har erfarne eiendomsmeglere som er veldig interessert i å få boligen din solgt.

 • Ingen kostnad hvis boligen ikke blir solgt
 • Svært gode til å gi råd for hvordan leiligheten skal se ut under visning
 • Perfekt for deg som er DNB-kunde (banktjenester)
 • Like god til små leiligheter som store hus
 • De fleste meglere er litt eldre og erfarne

DNB Eiendom har virkelig vokst seg store på å tilby eiendomsmegler-tjenester til hele Norge. De er også veldig gode i Oslo og Viken. Vi møtte en veldig hyggelig og imøtekommende rådgiver da vi satt opp et møte før salget av vår første leilighet i Bærum.

DNB Eiendom er mer enn bare eiendomsmegler. De kaller seg “rådgivere”. Dette er også i tråd med deres egen business-modell. Du skal alltid være obs på at DNB skal prøve å kapre deg som en totalkunde når du selger eller kjøper leilighet gjennom dem. Hvis du allerede er kunde hos DNB, så går alt det finansielle lynraskt. Du får pengene på konto i løpet av “null komma niks”.

Litt eldre og mer erfarne eiendomsmeglere?

Vår erfaring tilsier at DNB kommer inn med mye faglig tyngde. Det gjelder ikke bare når de tilbyr banktjenester. Samtlige av eiendomsmeglerne vi var i kontakt med gjennom DNB Eiendom var godt over 40 år.

Det betyr som regel to ting. For det første har de betydelig mer erfaring og vet hvordan et salg skal gjennomføres på en smidig måte. Men det kommer også med en kostnad. DNB Eiendom har ikke akkurat de laveste prisene sammenlignet med konkurrentene. Det må man ta med i betraktningen.

Anbefaler ikke “kupping”

Hvis noen byr på leiligheten din før visning, så kan du velge å godta budet. Dette kalles “kupping”. DNB Eiendom har et veldig klart standpunkt når det kommer til “kupping”: det bør du ikke gjøre. Dette har de også skrevet en del om i en artikkel på sin nettside.

Vi respekterer dette. Grunnen er enkel: det vil være betydelig enklere for en eiendomsmegler å si at “joda, du bør la bud komme inn før visning”. Megleren får jo betalt uansett. Og det blir mye mindre jobb hvis vedkommende slipper å holde visning, legge opp til seriøs budrunde, følge opp interessenter, med mer.

Tommel opp til DNB Eiendom.


6. Privatmegleren – For luksuriøse og dyre boliger

Med hele 73 kontorer delt over store deler av landet, så er Privatmegleren en av de største meglerkontorene i Norge.

Når man begynner å analysere porteføljen deres, så ser man at de primært selger hus og andre leiligheter godt over 5 millioner.

 • Eksistert siden 2004
 • God dekning i Oslo og Viken
 • Svært god på digital markedsføring gjennom KliKK
 • Innovative og hyggelige

Når det er sagt, så møtte vi ikke motstand hos Privatmegleren da vi prøvde å selge inn våre leiligheter. Og våre leiligheter gikk for mellom 3 og 5 millioner kroner. Med andre ord: det er ikke utelukkende sånn at Privatmegleren kun velger ut kunder som har veldig dyre boliger.

Når det er sagt, så er det klart at fokuset deres ligger i “luksus-segmentet”. Etter vår forståelse, så er dette en eiendomsmegler som virkelig legger sjelen sin i å selge boligen din. Deres måte å markedsføre boligen på er helt unik og svært god.

Høyest mulig pris for selger

Vi opplevde også i vårt møte med Privatmegleren at de var veldig opptatt av at vi skulle få solgt boligen vår for så mye penger som mulig. Dette er, naturlig nok, veldig essensielt for deg som skal selge bolig.

Megleren var også klar på at han ønsket å gjennomføre en ordentlig budrunde. Dette var i en periode hvor det var veldig populært å “kuppe” boliger i Oslo. Men hvis man godtar at noen kupper boligen, så risikerer man også at noen interessenter faller av. Statistisk sett er det ikke smart å la boligen sin bli kuppet.

Brukervennlig verdivurdering

Det var veldig lett å få Privatmegleren til å gjennomføre en verdivurdering av boligen vår. Man klikket seg rett inn på deres nettsider og fikk det bestilt. Deretter tok det ikke lange tiden før man fikk en mail fra eiendomsmeglerkontoret deres i Oslo.

Privatmegleren har en utrolig grundig verdivurdering. Man får blant annet full informasjon om hva lignende leiligheter i samme område har blitt solgt for. Denne type historisk data er ufattelig viktig å bruke når man skal budsjettere hva man kan få solgt boligen sin for.

God på digital markedsføring

Vi i Boligmag er opptatt av synlighet på nett. Det er tross alt sånn vi har fått denne nettsiden opp og gå.

Veldig mange eiendomsmeglere hevder at de er gode til å “vise boligen din rundt på nett”. De aller fleste lyver. Men Privatmegleren lyver ikke. Med teknologien kalt “KliKK X” kan de få boligen din til å vises til 300-600 % flere interessenter. Dette gjør de ved å nå ut til nye og spennende kanaler som blant annet Instagram og Google Ads.

Vi opplevde at vår eiendomsmegler i Privatmegleren Oslo kunne fortelle oss alt vi ønsket å vite om KLiKK X.

Oppsummering

Privatmegleren er en god eiendomsmegler å bruke i Oslo og Bærum/Viken. Dette er områder hvor det finnes mange dyre boliger. Og når vi skal være helt ærlig, så er nok Privatmegleren best å bruke hvis boligen din har en verdivurdering på over fem millioner.

Vi er også veldig imponert over totalpakken når det kommer til markedsføring. KLiKK X er en teknologi som sikrer at boligen din blir vist til utrolig mange potensielle interessenter. Solid.


7. Propr.no – For deg som vil selge boligen selv

Propr er en “outsider” i denne listen. De hører egentlig ikke hjemme.

For det er ikke et eiendomsmeglerkontor. Propr er en platform for deg som ønsker å selge boligen din selv.

 • Kostnadsbesparende
 • Utrolig hyggelig kundeservice
 • Øker i popularitet
 • Krever litt mer arbeid av selger

Tanken om at man egentlig ikke trenger eiendomsmegler er vel noe som har slått oss alle. Etter et salg av boligen, så ser man plutselig på totalkostnaden.

“Oj…endte jeg opp med å betale 100,000 for salget av boligen min!?”

Bekymret boligselger…

Men hva om man kunne redusere prisen betraktelig?

Det kan man. Hvis man bruker Propr.

Mer arbeid

Det krever dog betydelig mer jobb fra deg som selger boligen å bruke denne type platform. For det første er du selv nødt til å stå for visningen selv. Det er kanskje det som folk flest sliter med.

Tanken på at man skal stå opp og ned og selge sin egen bolig virker kanskje litt skremmende?

Men du må huske på en ting. Det er ingen som kjenner din egen bolig bedre enn deg selv.

God support

Da vi brukte Propr til å selge en av boligene våre, så var vi veldig imponert over hvor gode veiledere de har. Hvert eneste lille spørsmål kunne besvares presist – gjennom hele prosessen. Det er helt tydelig at Propr har ansatt folk som tidligere har veldig god erfaring med salg av boliger.

Vi har også skrevet en lengre artikkel om vår erfaring med Propr. Det har vist seg å bli en svært populær artikkel. Den heter “Mine erfaring med Propr” og kan leses ved å klikke her.


Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut disse bildene som relaterer seg til salg av bolig:


Hvorfor er denne artikkelen viktig for deg som skal finne riktig eiendomsmegler?

Det finnes så mange eiendomsmeglere på markedet nå at det nesten er flere meglere enn boliger til salgs (stor overdrivelse). Men det å velge riktig eiendomsmegler er ufattelig viktig når du skal selge leiligheten din eller huset ditt.

Det finnes ikke bare enormt store forskjeller når det kommer til pris. Måten ulike meglere kommuniserer med deg på er utrolig viktig.

Kriterier og andre viktige ting å tenke på når du velger eiendomsmegler i Oslo og Viken

Så hva er det som gjør en eiendomsmegler best i test?

Vi har vurdert og rangert veldig mange meglerkontorer. Vi forstår også at du kan være veldig interessert i å forstå hvordan vi har rangert de ulike kontorene. Det skal vi hjelpe deg med å forstå nå.

Lokalkunnskap

Det aller viktigste er at megleren har kunnskap om området hvor boligen din blir solgt. Det å forstå de potensielle kjøperne er så uhyre viktig. Hvorfor er det noen segmenter som er mer aktuelle enn andre? Hvorfor er dette et område som er perfekt for barnefamilier? Hva gjør at det har vært en prisstigning på mer enn 30 % i området over de siste 5 årene?

Hvis eiendomsmegleren allerede forstår disse tingene, så er du allerede et hestehode foran alle andre. I tillegg vil megleren ha mulighet til å forme budskap og visning spesielt rettet mot de viktigste segmentene.

Banktjenester inkludert

En av grunnene til at DNB Eiendom er på listen er rett og slett fordi vi er bankkunder der. Kjøper du meglertjeneste gjennom banken din, så er det stor sannsynlighet for at du får et veldig godt tilbud.

Det fikk vi.

Du bør derfor høre med banken du har brukskonto hos om hvorvidt de kan bistå med å selge boligen din.

Salgsgaranti – “No sale – no pay”?

Noen eiendomsmeglere tar seg ikke betalt hvis de ikke klarer å få solgt boligen din. Dette høres i utgangspunktet ut som en veldig god deal for deg som selger.

Men ikke la deg lure.

Det er veldig mange betingelser som kommer med en slik løsning. For det første, så er det veldig vanlig at megleren stiller krav til at han eller hun får sette salgsprisen. Hvis det ikke kommer inn bud på den opprinnelige prisen, så kan megleren velge å sette prisen veldig lavt for å sikre et salg.

Hvis boligen din plutselig går til skampris, så kan du takke deg selv.

Pris

Meglertjenester koster ganske mye penger. Primært finnes det to måter å betale eiendomsmegleren på.

 • Timepris. De aller fleste som jobber i denne bransjen tar mellom 1000 og 2000 kroner i timen. Det er dyrt. I tillegg er det ofte lagt opp til at meglere jobber med en minstepris på oppdragene sine.

 • Provisjon. Det andre alternativer å betale megleren basert på hvor mye leiligheten din faktisk går for. Dette er en betydelig mer populær og sikker løsning. Grunnen er enkel: det gir også et insentiv til eiendomsmegleren om at boligen skal selges for så mye penger som overhodet mulig.

Uavhengig av hvilken modell du ønsker å bruke, så blir ofte prisen veldig lik. Grunnen er at meglerkontorene har lang erfaring med å prissette tjenestene sine. Selv er vi i Boligmag veldig glad i å gi provisjon til meglerne.

Det har vist seg å motivere dem ekstra til å ta gode bilder, holde gode visninger samt virkelig pushe på for å få solgt huset eller leiligheten.

Vanlig provisjon til eiendomsmeglere ligger på mellom 1-3 %. Du bør ikke betale mer enn dette.

God og profesjonell visning

Da vi kjøpte vår første bolig, så gikk vi på rundt 15-20 visninger.

La oss gjøre det klinkende klart: det er STOR forskjell på profesjonalitet når det kommer til eiendomsmeglere. Noen står i et hjørne og kjeder livet av seg. Andre prøver aktivt å komme i kontakt med potensielle interessenter.

Før du bestemmer deg for et meglerkontor, så kan du møte opp på en visning som megleren holder. Prøv å forstå hvorvidt megleren faktisk har satt seg ordentlig inn i prospektet. Hvis du liker det du ser, så kan du ta kontakt i ettertid for å ta en litt mer formell samtale. Dette kan være en god pekepinn på om det er et selskap du ønsker å ha noe med å gjøre.

Helt til slutt

Vi har testet mange eiendomsmeglere i Oslo og Viken. Det har ført oss til en komplett liste over de vi kan anbefale.

Men vi vil likevel be deg pent om å vurdere anbudstjenester når du skal finne en eiendomsmegler. En anbudstjeneste, som Tjenestetorget, er med på å få meglerne til å krige om deg. Det ønsker du.

Du ønsker alltid at eiendomsmeglerne kommer til deg med et tilbud. Hvis du går til en tilfeldig eiendomsmegler, så vil de sitte med makten i en forhandlingsposisjon.

Vårt siste tips er at du skaffer deg en eiendomsmegler med god lokalkunnskap. Det er kanskje det aller viktigste. Hvis du skulle finne på å hyre en som ikke har peiling på nabolaget, så kan du like så godt selge boligen selv. Det vil i hvert fall gi større sannsynlighet for at du får de riktige folkene på visning.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvordan velge riktig eiendomsmegler?

Det viktigste er at du velger en megler som er oppriktig interessert i å selge boligen din. Profesjonalitet er det aller viktigste.

Deretter er det også viktig at lokalkunnskapen er tilstede. Sist, men ikke minst, spiller prisen en stor rolle. Nettopp derfor anbefaler vi at du setter oppdraget ut på anbud. Når du gjør det, så vil eiendomsmeglerne krige om å vinne deg som kunde.

✅Hvordan foregår en verdivurdering?

Det foregår ved at en megler kommer på besøk i leiligheten din for å se hva de kan få solgt den for. Etter at de har vært på besøk, så vil du få et dokument som kalles E-takst. Det sier noe om verdien på boligen din samt nærområdet ditt.

Som regel vil meglerfirmaer tilby kostnadsfri verdivurdering. De ser ofte på det som en god måte å få flere kunder på.

✅Skal man gå for den billigste eiendomsmegleren?

Det vil nok neppe lønne seg. Det er ikke sånn at billig alltid er bra.

Nå høres dette kanskje litt rart ut, men prisen er sekundær. Det viktigste er at du får en eiendomsmegler som tar vare på deg og er profesjonell gjennom hele prosessen. Tro oss: det finnes nok av dårlige meglere der ute som ikke aner hva de holder på med. Tre års utdanning på Handelshøyskolen BI er ikke akkurat nok til å filtrere ut tomsingene.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Det kan kanskje hende at du selv har erfaring med å bruke eiendomsmegler i Oslo, Viken eller Bærum? Legg igjen en kommentar under da vel!

3 kommentarer om “Eiendomsmegler test: 7 beste eiendomsmeglere i Oslo & Viken”

 1. Mange eiendomsmeglere tar seg alt for godt betalt. Vi solgte leiligheten på Løkka (Grünerløkka) i fjor, sommeren 2020.

  Et selskap fakturerte oss flere titusener uten at de klarte å selge leiligheten. Det var til tross for at det var det heteste boligmarkedet noensinne. Fullstendig elendig megler som ikke forstår noenting. Galskap.

  Svar
  • En leilighet i Oslo sommeren 2020 som ikke ble solgt? 😮

   Wow…da har jeg hørt det også. Synd.

   Svar
 2. Vi fikk en megler på boligen vår i Bærum som skulle ha 4 % av provisjon uten noen ekstra kostnader.

  Det gikk vi med på. En dyr bolig, men da hadde selger mye motivasjon til å gjøre en god jobb. Vil ikke si hvilket firma vi gikk for.

  Svar

Legg igjen en kommentar