Hytte interiør: Inspirasjon & tips til god hyttekos

Har du kommer til denne artikkelen i jakt på inspirasjon til hytta? Ser du etter tips og triks som kan gjøre at du får et finere hytteinteriør og hytteeksteriør?

I så fall har vi gode nyheter til deg.

Du har kommet til riktig sted.

Vi i Boligmag-redaksjonen har tilgang på to hytter. Begge har blitt pusset opp både innvendig og utvendig over det siste året. Oppussingene har resultert i to ting.

Slitne hoder og kropper. Samt en ufattelig bratt læringskurve.

I denne artikkelen tenkte vi å lære deg alt som vi har lært om oppgradering av hytteinteriør. Og det er ikke rent lite.

hytte Norge fjellet

Vår erfaring: Hvilke typer hytter har vi pusset opp?

Dette er jo i utgangspunktet ikke en artikkel om oss. Artikkelen skal hjelpe DEG med å finne fine løsninger til DIN hytte.

Samtidig er det viktig at du forstår hvilket utgangspunkt vi har når vi skriver denne artikkelen. Den forståelsen får du best ved å kjenne til våre hytteprosjekter:

  • Hytte 1: Sommerhytte ved Fredrikstad. Ikke langt fra Fredrikstad ligger den idylliske badeplassen Foten. På de rosa-grå svabergene ligger en herlig hytte som brukes mellom april og september. Dette er en klassisk trehytte som ble bygd på 1940-tallet. Vi malte hytta i ny (og lysere) farge. Samtidig pusset vi opp to soverom samt kjøkken. Vi endte også opp med å kjøpe inn en hel masse ny elektronikk for å gjøre hytta litt mer komfortabel for bruk til hjemmekontor.

  • Hytte 2: Stor hytte i Hemsedal. Rundt 10 minutters kjøring unna Hemsedal skianlegg ligger den andre hytten vi har pusset opp. Dette er en moderne hytte som ble oppført på midten av 90-tallet. Eksteriøret trengte vi ikke å oppgradere. Men vi la inn nytt IKEA-kjøkken, satt opp utrolig mange nye hyller og beholdt den rustikke og hjemmekoselige stilen.

Hvis noen av dine prosjekter høres ut som disse, så har vi mest sannsynligvis noen gode tips til deg senere i artikkelen.

Hytte interiør: Inspirasjonsbilder for deg som ønsker en hjemmekoselig hytte

Video – 100 gode idèer til å friske opp hyttas interiør

Videoen nedenfor tar bare 8 minutter å se. Hvis du har en hytte som trenger litt nytt møblement og nye idèer, så er de 8 minuttene verdt å sette av.Hytte eksteriør: Inspirasjonsbilder for deg som ønsker at hytta ser lekker ut fra utsiden

Vi har i det lengste prøvd å inkludere bilder som både er relevante for de som eier sommer- og vinterhytte.

Forhåpentligvis har vi klart det.

Her er noen bilder som kan pirre interessen til deg som skal oppgradere feriehuset ditt utendørs.

Video & eksperttips: Slik kan du pusse opp eksteriøret på hytta

Denne videoen handler ikke bare om hyttas eksteriør. Over 3 millioner har sett den australske videoen som omhandler det å bo i en hytte. Det er kanskje en livsstil som blir mer og mer populær nå som nordmenn har kommet opp med konseptet «hyttekontor«? 🙂

Vi mener at det 14 minutter lange Youtube-klippet innehar såpass mange gode tips at vi kan varmt anbefale det:Hytte-eksteriør-tips fra oss i Boligmag

Som tidligere nevnt: vi i Boligmag har nettopp pusset opp eksteriøret på to ulike hytter. Til stor suksess. Mener i hvert fall vi.

Derfor har vi satt opp noen regler du bør følge når du har planer om å imponere hyttenaboene med et flunkende nytt utseende.

Det er noen regler vi mener at du bør vurdere å følge:

  • Ikke gjør for dramatiske endringer på farge og annet eksteriør. Hvis en hytte har vært malt rød i «all tid», så bør du neppe male hytta neongrønn neste dag. Det er noe med hytte som gjør at man føler at den har en identitet. Her kan vi bruke det utrolig utslitte uttrykket «less is more«.

  • La hyttas utseende gå i ett med naturen. Finnes det primært bjørketre rundt hytta, så vil disse trærne gi en mørk atmosfære. Igjen: en neongrønn hytte som lyser opp en mørk skog er….lite appetitelig.

  • Bruksområde og sesong bør justere fargevalg. La oss si det sånn: en helt kritthvit hytte fungerer ofte dårlig i et snødekt Hemsedal eller Trysil. Samtidig kan utrolig lyse farger være perfekt for en sommerhytte som ligger helt i vannkanten ved Kragerø.

Dette bør du tenke på når du skal innrede en hytte

Nå har vi allerede oppsummert tre tips du kan ta med deg når du skal pusse opp hyttas eksteriør.

La oss heller ta en tur inn i hytta. For hvordan skal man innrede en hytte uten å gå på kompromiss med den deilige norske hyttefølelsen?

Dette er også en problemstilling vi er veldig god kjent med. Og som vi i stor grad mener at vi har klart å overkomme.

I de neste avsnittene skal du lære noen straetgier som du selv kan bruke for å bevare hyttefølelsen.

PS! I denne delen av artikkelen har vi hentet flere bilder fra Instagram-brukere. Klikk gjerne inn på Instagram-profilen deres og følg opplasterne for å støtte dem. Spesielt hvis du liker bildene.

Ikke bare tenk nytt og moderne

Hytten din skal ikke se ut som et moderne hjem på Grünerløkka. Hele poenget med en hytte er at man skal blande nytt og gammelt. Du har helt sikkert mange gamle gjenstander som har gått i arv gjennom flere generasjoner. Disse har en affeksjonsverdi – og de skaper en autentisk hytteopplevelse.

Det å blande nytt og gammelt interiør gir en helt unik kontrast som du virkelig bør omfavne.

Stor sofa og fint bord til god sosial omgang

Samtidig drar man ikke til fjells for å se på TV. Skjermunderholdning kan man fint gjøre hjemme på hverdager.

Derfor er det viktig at du kjøper en sofa som har plass til minst 5-6 stykker. Selv om du ikke har en stor familie, så vet du aldri når du får gjester.

Det er også viktig at du har et stort bord i midten. Dette passer like godt til måltider om kvelden som til brettspill, vin og hygge.

Gå for naturmaterialer

De aller fleste norske hyttene er preget av et tydelig treverk. Nettopp derfor bør du innrede med møbler som går i ett med den litt rustikke stilen. Kjøp gjerne møbler i materialer som hamp, bomull og skinn.

Dette er naturmaterialer som i stor grad vil være med på å bevare det naturlige preget i hytta.

Moderne eller tradisjonell hytte?

Mange leverandører av hytteprosjekter skiller nå mellom disse kategoriene. Det handler i stor grad om hvilke hvitevarer som brukes, men også hvilket materiale som befinner seg i tak og gulv.

Du er nødt til å ta et standpunkt tidlig i prosessen. Samtidig vil vi fortsatt henvise til råd nummer 1 i denne listen. Hvis du finner den perfekte balansen mellom nytt og gammelt, så kan du få en herlig stemning som både den eldre og yngre generasjonen vil elske.

Nettbutikker verdt å besøke for inspirasjon

Tips til produkter som kan passe inn på hytta

Nedenfor har vi lenket til noen av våre mest relevante forbrukertester. Disse er typiske produkter som passer inn på hytta.

Vi har i hvert fall stående flere av disse produktene på både sommer- og vinterhytta vår:

Har du noen kommentarer eller tips til inspirasjon? Har du selv en hytte du har tenkt til å pusse opp snart? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar