Isbitmaskin test: 7 gode isbitmaskiner til varme dager

En isbitmaskin er muligens det mest geniale kjøkkenutstyret som noensinne har blitt oppfunnet. Det er kanskje en kontroversiell uttalelse, men i følge oss i Boligmag holder den vann (pun intended…).

Det koster deg rundt 30 kroner å kjøpe en pose med isbiter fra den lokale butikken. Og skal du bruke det gode gamle trikset med å fryse isbiter i poser i dypfryseren din, så tar det minst 8 timer før de er klare.

Isbitmaskinen utfører jobben på kun få minutter.

Vi tok oss friheten til å kjøpe inn nær sagt alle isbitmaskinene som finnes på det norske markedet – og utførte dermed en god, gammeldags produkttest. I denne artikkelen får du resultatet, samt en ærlig og presis beskrivelse av hvert eneste produkt.

Dette er våre testvinnere

Vi har også lagt ved linken til en isbitmaskin som vi synes var «helt OK», men som ikke nådde helt opp på listen. Den kan allikevel være grei å ta en kikk på:

Testens soleklare vinner: Wilfa Isbitmaskin 12 S

Det var ingen tvil om hvilken isbitmaskin som skulle vinne denne testen.

Hele, og mener vi hele, testpanelet var utrolig imponert over denne norsk-designede maskinen fra Wilfa.

 • Tynt design som ikke tar mye plass i skapet eller på kjøkkenbenken
 • Kan lage hele 70 isbiter på under èn time!
 • Godt priset
 • Passer inn i nordiske hjem
 • Lar deg velge mellom medium eller store isbiter

Norsk kvalitet imponerer!

«Har du en time til overs? Jeg skal bare fortelle deg om cirka halvparten av grunnene til at Wilfa Isbitmaskin 12S er den beste på det norske markedet….»

Hvis du hører en slik frase bli lirt av seg i de sene nattetimer på en sommerfest, så er sannsynligheten stor for at du har møtt på en person i testpanelet til Boligmag. For dette var imponerende greier.

For det første er det veldig enkelt å bruke denne isbitmaskinen. Ventilen på bunnen gjør at man kan skifte ut vann i løpet av få sekunder.

Vi ble også veldig imponert over kapasiteten. Den klarer å lage 0,5 kilo is i timen, noe som er ganske imponerende. Hvis du lurer på hvor mye isbiter det er i et vanlig glass cola, så tipper vi mellom 25 og 40 gram. Med andre ord: et halvt kilo is er mye.


Liten og kompakt: Caso CS 3301 Icemaster Pro

En fin, enkel og god isbitmaskin i rustfritt stål.

Kommer på andreplass i vår test.

 • Kan fylles med hele 2,2 liter vann
 • Gir to forskjellige størrelser isbiter («S» og «L»)
 • Flyttbart interiør – som gjør at du kan ta med isbitene ut i solen
 • Maskinen skrur seg av automatisk når vannet er tomt
 • Fint, stort vindu på toppen gir innsyn


Gode brukeranmeldelser: Emerio Isbitmaskin

Etter å ha sjekket både svenske, danske og norske nettsider, så forstår vi at denne isbitmaskinen er uhyre populær. I Boligmags test kommer den på en solid tredjeplass.

 • Flott og avansert display
 • Alarm som piper når maskinen er full
 • Laget i rustfritt stål
 • Gir 12 kilo is på 24 timer
 • Gode brukeranmeldelser på nett


For deg på budsjett: Champions Isbitmaskin

En billig og svært liten isbitmaskin som er perfekt til små leiligheter. Og til deg som ikke ønsker å bruke alt for mye penger.

 • Lavest pris i hele testen
 • Enkel å rengjøre
 • Har plass til 600 gram is
 • Er såpass liten at du kan ta den med på ferie
 • Bråker veldig lite


Testens kjappeste isbiter: Anderssons Isbitmaskin

Hvis du skal ha mange isbiter kjapt, så er dette isbitmaskinen du skal ha.

 • Isbitene er klar på bare syv minutter
 • Lett å rense
 • Det følger med skje
 • Skrur seg av ved tom vanntank eller full isbøtte
 • Flott, mørkt design som passer inn i alle hjem


Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut hvor deilig du kan få det i sommer med en god isbitmaskin:


Hvorfor trenger man en isbitmaskin?

La oss gjøre det klart: det er ingen som trenger en isbitmaskin. Dette er en luksusvare som går inn i kategorien «nice to have».

På den annen side er det et ufattelig nyttig verktøy som gjør det mye lettere å ha kjapp tilgang til isbiter gjennom hele våren, sommeren og starten på høsten.

Det er ikke få ganger man hører frasen «ååh, nå skulle jeg ønske vi hadde noen isbiter!» når man er på en sommerfest i midten av juli. Nettopp derfor bør du ta grep i dag og kjøpe inn en av de produktene vi har anbefalt i denne testen.

Her er et knippe fordeler vi bemerket oss etter å ha testet forskjellige isbitmaskiner over flere dager:

 • Man kan bruke de hvor som helst i rommet (så lenge du har en stikkontakt eller skjøteledning).
 • De koster egentlig ikke så mye sammenlignet med hva man får igjen.
 • De kan også brukes til å oppbevare is kjølig over lengre perioder.*
 • Isbitmaskiner lager mer is enn det du tror. Når du leser «12 kilo is», så forstår du nok ikke hvor hinsides mange isbiter det faktisk er….
 • Flere av dem, som blant annet vår testvinner, kan lage isbiter i forskjellige størrelser.

*= Vi i Boligmag har også testet champagnekjølere. Og, smarte som vi var, så testet vi champagnekjølere på samme tidspunkt som vi testet isbitmaskiner. Hvis du ønsker å lese om de beste «sjæmpis-kjølerne», så kan du trykke her.

Pris på isbitmaskin- hva koster det?

 • Under 1000 kr: Det var ett produkt i testen som kostet mindre enn 1000 kroner. Denne isbitmaskinen ble kjøpt fra utlandet og var….»crappy». Er det et godt norsk uttrykk? Vi så videre at det ikke var noen seriøse skandinaviske nettbutikker som solgte isbitmaskiner til under tusenlappen. Med andre ord: du skal nok ikke prøve å finne noe i Norge som koster under 1000,-. Og hvis du kjøper noe fra en halv-seriøs utenlandsk nettbutikk, så kan du takke deg selv hvis maskinen blir ødelagt i løpet av et par minutter.

 • Rundt 2000 kr: Samtlige av testens vinnere hører inn under denne priskategorien. Dette er isbitmaskiner som har et digital display, har høy kvalitet samt stor oppbevaringsplass. Det er primært to ting som skiller de beste fra de nest beste: lyd og hastighet. Noen av isbitmaskinene vi kjøpte lagde såpass mye lyd at vi gjerne plasserte de i et annet rom da de var i gang med å lage isbiter. Andre igjen, og spesielt den som ble kåret til vinner, var nærmest lydløs.

 • Over 3000 kr: Vi fant kun èn isbitmaskin til over 3000 kroner på det norske markedet. Etter å ha testet den, så fant vi ut at den ikke akkurat var verdt pengene. Isbitmaskiner har blitt veldig populære i Norge de siste årene. Det betyr at det mest sannsynlig kommer til å komme produsenter som tilbyr produkter i «premium-segmentet». Vi i Boligmag vil sterkt advare mot å betale mer enn nødvendig for et slikt produkt da du kan få helt ypperlige isbitmaskiner til mellom 1500 og 2500 kroner.

Trenger du inspirasjon til kjøkkenet ditt?

Vi har tidligere skrevet mange artikler som kan være nyttige for deg som ønsker å kjøpe noe nytt til kjøkkenet ditt:

I tillegg har vi skrevet en rekke artikler for deg som ønsker å pusse opp:

Tips

 • Ikke bruk for mye penger. Som vi allerede har nevnt; det finnes isbitmaskiner på det norske markedet som allerede er alt for dyre. Hold deg unna dem.

 • Kjøp på internett. Ikke bare sparer du veldig mye penger når du handler kjøkkenmaskiner på nett. Det er også mulig å sammenligne prisene mellom ulike nettbutikker.

 • Rens isbitmaskinen jevnlig i løpet av sommersesongen. Du ønsker ikke å servere gjestene dine isbiter fra gammelt, skittent vann.

 • Unngå å ha maskinen ute i solen. Vi testet å putte to forskjellige isbitmaskiner ute i solen for å «ha mest nærhet til selve festen». Det fungerte dårlig. Tiden det tok å lage isbiter gikk plutselig opp med 50-70 %. Hvis du absolutt føler at du må ha maskinen utendørs, så bør du finne et skyggefullt sted.

Helt til slutt

Vi lever i en tid hvor man kan få isbiter servert rett fra en maskin som står og durer og går på kjøkkenet sitt. Er det ikke herlig?

Nå har vi også tatt oss bryet med å teste de ulike isbitmaskinene – slik at du slipper å kjøpe feil. Det må også føles ganske herlig.

Det er veldig lett å bli opptatt av hvordan produktet fungerer i løpet av sommersesongen. Men husk at vi bor i et land hvor det er en lang høst og vinter. Derfor er det også viktig at isbitmaskinen er enkel å stue vekk, er forholdsvis smal og ikke trenger noen form for vedlikehold i de kaldere månedene. Alt dette har vi tatt høyde for i vår test.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvordan rense en isbitmaskin?

Det første som må skje er at stikkontakten har blitt tatt ut og alt vann/is fjernet.

Deretter bør du lage en såpeblanding som du bruker en klut til å vaske hele innsiden med. Det er ikke vanskeligere enn som så.

Enkelte produsenter velger også å anbefale en tannbørste eller en mindre kost til å fjerne skitt og flekker på steder du ikke kommer til med ved å bruke klut.

✅Hvilken isbitmaskin er best?

I denne artikkelen har vi rangert de syv beste isbitmaskinene i Norge. Scroll deg litt oppover i artikkelen, så finner du svar.

✅Kan man ikke bare lage isbiter i fryseren?

Det er fortsatt en mulighet. Dypfrysere kommer til å eksistere i norske hjem i mange tiår fremover.

Men det tar mer enn 8 timer å lage isbiter i fryseren. Lager du de med maskin, så tar det knapt 5-7 minutter.

✅Og hva med å kjøpe isbiter på Rema 1000/Coop/Kiwi?

Nesten alle norske dagligvareforretninger selger isbiter.

Problemet er at de er utrolig dyre. Skal du betale mellom 30 og 40 kroner for en pose isbiter hver gang, så blir det etter hvert en stor kostnad.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

3 kommentarer om “Isbitmaskin test: 7 gode isbitmaskiner til varme dager”

 1. Vi kjøpte Emerio i fjor sommer da det var så STEIKE varmt i Oslo. Ikke angret et sekund.

  Men naboen kjøpte en av billig-modellene fra Sverige. Trodde han skulle lage isbiter hele sommeren. Problemet var at isbitmaskinen knelte etter 24 timer og han måtte kjøre helt tilbake til Sverige for å få pengene igjen HAHA

  Svar
  • Så lærer nok naboen din at det å kjøpe på nett som regel er det tryggeste.

   Fra norske nettbutikker såklart. 😉

   Svar
 2. Isbitmaskin er en av de tingene jeg ikke har plass til på kjøkkenet mitt. Så spurte mannen min: kan vi ha den noe annet sted?

  Viste seg jo at de færreste bruker disse ismaskinene på kjøkkenet,,, det vanligste er jo å ha de stående ute ved stua eller der man har festen når man er på sommerferie.

  Svar

Legg igjen en kommentar