Mittanbud no erfaring: Oppussing og småjobber hjemme

Mittanbud.no har vokst seg frem som den største anbudstjenesten for håndverkere og småjobber i Norge. Det Schibsted-eide selskapet har, i følge egen nettside, satt mer enn 300,000 privatpersoner i kontakt med profesjonelle og semi-proffe håndverkere.

Med andre ord: den enorme markedsføringskampanjen Mittanbud kjører, virker å fungere.

Spørsmålet vi ønsket å utforske var som følger: hvor bra er egentlig tjenesten?

Og med «bra», så kan vi egentlig allerede nå begynne å spesifisere ting litt mer. Her er noen av de tingene vi virkelig gjerne skulle hatt et svar på:

 • Er kvaliteten på jobben som gjøres via Mittanbud like god som hvis du tar direkte kontakt med en rørlegger?
 • Ligger prisen som oftest lavere sammenlignet med «standard» i håndverker-markedet?
 • Står man i fare for å kjøpe illegal arbeidskraft gjennom Mittanbud?
 • Kan man få tak i rørlegger, bilmekaniker og snekker via tjenesten?
 • Hvor effektiv er kjøpsprosessen; fra man legger ut en annonse til man får tilbud?

Dette var hovedpunktene vi satt opp som kriterier da vi begynte å skrive denne artikkelen. Nå som vi er et par erfaringer rikere, så kan vi nemlig svare på alle disse spørsmålene. Hvis du ønsker svar på det samme, så er det bare å fortsette å lese.

Og så var det bare å gå i gang. Vi hadde tross alt både et kjøkken å pusse opp samt noen hyller vi skulle ha satt opp i gang og stue. 🙂

Brukervennlighet og design: er det lett å bruke Mittanbud som privatperson?

Første utfordring er å legge ut en annonse på Mittanbud. Når du har gjort dette, så vil de forskjellige bedriftene begynne å lese igjennom det du skriver – og gi deg et pristilbud.

Heldigvis er Mittanbud en nettside som er ufattelig lett å bruke.

Nå skal vi vise deg steg-for-steg hvordan du setter opp en annonse på plattformen.

Steg 1: velg kategori

Slik ser oversikten ut med dagens design:Ved første øyekast ser kategoriene kanskje litt generelle ut?

«Hva er økonomi? Og jeg trenger noe mer spesifikt enn å ha en egen kategori som heter håndverk!»

Potensielt forvirrede kunder

…og det forstår vi godt. Men Mittanbud har selvfølgelig en løsning for dette også. Du kan enkelt få en bedre oversikt over alle de spesifikke tjenestene som stilbys.

Trykker du deg inn på «Alle kategorier», så får du opp en fryktelig god oversikt over nær sagt alle mulige tjenester som privatpersoner skulle ønske seg:Perfekt!

Steg 2: Fyll inn en beskrivelse av oppdraget – samt kontaktinformasjon

Nå har du funnet den kategorien som beskriver jobben som du ønsker hjelp med..

Det neste du gjør er å trykke på den tjenesten du ønsker utført. Deretter blir du bedt om å skrive inn en kort forklaring om oppdraget.

Slik ser designet ut i dag:Etter å ha gitt en noe vag beskrivelse av vårt første oppdrag, så merket vi nærmest frustrasjonen hos håndverkerne.

Her er noen tips til å skrive en god beskrivelse av jobboppdraget:

 • Vær så presis som overhodet mulig. Hvor mange kjøkkenskuffer skal skrus sammen? Hvilket verktøy tror du må brukes?
 • Ikke skjul noen ulemper. Hvis du bor i 8. etasje uten heis, så bør du skrive dette.
 • Er det rett og slett ting du ikke vet om oppdraget (som hvilket verktøy som kreves), så vær gjerne ærlig på dette også.
 • Legg ved lenker hvis de kan være nyttige. Vi skulle sette opp 3 hyller i stua. Det var veldig fint for håndverkeren å kunne se en lenke til IKEA.no hvor hyllene var beskrevet.

Når du har beskrvet jobben i detalj, så ber Mittanbud deg om å legge inn e-mail-addresse og telefonnummer.

Etter at du har fylt inn kontaktinformasjon, så er du ferdig.

Del-konklusjon

Det tar deg ikke mer enn 5 minutter å legge inn et oppdrag på Mittanbud. Nettsiden er ufattelig enkel å bruke, har god brukervennlighet og er effektiv.

Vi er også glad i effektivitet. Vår erfaring tilsier at du vil bli kontaktet av håndverkere i løpet av få timer – om ikke få minutter…

Vår erfaring med Mittanbud.no: Snekker & håndverker

Vi i Boligmag hadde to småoppdrag som vi ønsket å få utført.

Begge oppdragene ble utlyst gjennom Mittanbud.

Her er våre reelle erfaringer med både det å sette opp hyller i stua, men også å få satt opp et helt IKEA-kjøkken.

#1: Sette opp hyller i stua

håndverker mittanbud

Det første vi skulle gjøre er å sette opp en del hyller rundt omkring i stua. Dette er selvfølgelig noe vi kunne gjort selv. Samtidig hadde vi et brennedne ønske om å kunne sjekke om Mittanbud var godt og effektivt.

Vi la ut en annonse klokken 15:00 på en lørdag. Allerede 16:30 sto det en gresk (!) snekker med en stor verktøykasse på døra.

Jeg må si at jeg aldri har sett en mer effektiv fyr noensinne.

Fra han entret leiligheten 16:30 tok det knapt en time før alle hyllene var satt på plass. Borr, hammer, spikre og alt var på plass. Perfekt.

Vi hadde umiddelbart fått et enormt godt inntrykk av Mittanbud.no.

#2: Sette opp et nytt IKEA-kjøkken via Mittanbud

kjøkken ikea

En kamerat av oss hadde kjøpt et flunkende nytt IKEA-kjøkken som skulle settes opp. Det er verdt å nevne at dette er et oppdrag som er ganske komplisert.

 • Man trenger rørlegger for å fikse vannrør og ledninger. Kjøkkenet skulle nemlig flyttes fra ett rom til et annet, noe som krevde at man la et helt nytt rør i leiligheten. Og dette skjedde i en klassisk gammel leilighetsblokk fra 70-tallet. Det vil si: hele vannet måttes stenges av for halve blokka før man kunne begynne med rørleggerjobben.

 • Det var i en blokk uten heis. Jobben skulle gjøres i 4. etasje.

 • Kjøkkenet var spesialbestilt. Det vil si: det var ikke en del av IKEAs vante kolleksjon. Flere av hvitevarene ble bestilt direkte fra Tyskland, noe som forlenget leveringstiden.

 • Leiligheten var forholdsvis liten. Det vil si at det var litt vanskelig for flere folk å jobbe inne på det nye kjøkkenet samtidig.

Alt dette gjorde ting komplisert. Når du skal legge ut noe på Mittanbud, så bør det være både lite og ukomplisert.

Vi kan trygt si at det «kostet mer enn det smakte» å legge ut et slikt oppdrag på Mittanbud. For det første har håndverkerne og rørleggerne tusen spørsmål. De er nødt til å forstå oppdraget fullt og helt for å gi et pristilbud. Men hvis ikke engang oppdragsgiver kan gi en god beskrivelse av hvor lang tid det tar, så begynner ting å bli veldig vanskelig.

Det var også tydelig at det kunne være en stor fordel å ansette en rørlegger med kjennskap til boligblokka. Når rørleggeren som kom ikke engang visste hvor man skulle skru av vannet, så ble ting utrolig kronglete.

Del-konklusjon

Det er helt fantastisk å sette ut små og ukompliserte oppdrag på Mittanbud. Jobben blir gjort effektivt og raskt. Samtidig vil vi være veldig forsiktige med større jobber som involverer flere personer eller firmaer.

Større oppdrag bør du ta direkte med et håndverkerfirma som har god innsikt i steder du bor samt den type jobb som skal gjøres.

Betaler man for illegal arbeidskraft hos Mittanbud?

Nei, det gjør du ikke. Alle firmaer må registrere seg på vanlig måte og tar betalt via faktura eller andre betalingsmåter.

Samtidig må vi presisere at Mittanbud ikke er involvert i selve transaksjonen mellom kunde og håndverker. Mittanbud er utelukkende en plattform som setter kunde i kontakt med den som skal gjøre jobben.

Det er derfor helt opp til den enkelte å velge selv hvordan h*n vil betale.

Del-konklusjon

Begge våre oppdrag ble betalt med faktura.

Mittanbud.no – alternativer

Selv om Mittanbud fungerer utmerket til småjobben, så er det også en del annet som tjenesten ikke fungerer like godt til.

Du husker kanskje skjermbildet som viste en oversikt over de ulike type oppdrag som omsettes via plattformen?

Hvis ikke, så får du et gjensyn her:Det er ingen som betviler at Mittanbud er utmerket til å finne firmaer som driver med transport, rengjøring eller snekker-jobber.

Samtidig er det mange (blant annet oss) som aldri ville brukt tjenesten til å finne en eiendomsmegler eller et bilverksted. I slike tilfeller finnes det rett og slett bedre alternativer der ute.

Her er en oversikt over de anbudstjenestene som «danker ut» Mittanbud på flere av ovennevnte punkter:

TjenesteFunksjoner og erfaringer
Eiendomsmegler.noUtvilsomt den beste tjenesten når det kommer til å hyre inn en eiendomsmgler i Norge. Portalen samarbeider med – nær sagt – alle eiendomskontorene i hele landet.

Du får raskt svar på søknaden din. Ofte vil flere eiendomsmeglere kontakte deg med pristilbud.
Varmepumpe.noSkal du ha reperasjon av varmepumpe? Eller kjøpe en helt ny en? Alt finner du på Varmepumpe.no.
Tjenestetorget.noVår favoritt-anbudstjeneste. Tjenestetorget har alt. Dette er anbudstjenesten jeg ville brukt for større oppdrag; som solskjerming, bytte av forsikring, bilverksteder, m.m.

Delkonklusjon

Skal du ha tak i bedrifter for større oppdrag, så finnes det flere gode anbudstjenester i Norge. Vi har listet opp våre favoritter i tabellen over.

Relevante artikler

Når vi tester ulike nettbutikker eller tjenester, så pleier vi å skrive en artikkel om det. Vi vet nemlig at det er veldig mange som søker etter ekte erfaringer på nett.

Her er noen artikler du kanskje vil ta en kikk på:

Hva sier andre om Mittanbud?

Det er ikke bare vi i Boligmag som har erfaring med anbudstjenesten. Mange andre tidligere brukere har sagt sitt om Mittanbud på nett.

Her er noen av anmeldelsene andre har gjort:

Trustpilot

Trustpilot er en av de største nettsidene innenfor brukeranmeldelser på nett. Veldig ofte virker anmeldelsene autentiske. Her er en oversikt over hvordan rangeringen av Mittanbud ser ut (i skrivende stund..):Som du ser, så er nærmere 80 % ufattelig fornøyde.

Etter å ha gått igjennom flere av de dårlige anmeldelsene, så ser jeg at rangeringen er gitt på bakgrunn av jobben som ble gjort – ikke på plattformen. Det vil si: kundene er storfornøyde med Mittanbud, men veldig misfornøyde med det firmaet de hyret gjennom andudstjenesten.

Her er noen eksempler på det jeg mener:Stort sett handler de fleste positive anmeldelsene om at jobben ble gjort kjapt, effektivt og billig.

Forum: Kvinneguiden og Terrengsykkelforumet

Både hos Kvinneguiden og Terrengsykkelforumet ligger det åpne diskusjonstråder om Mittanbud.no.

Det skal dog nevnes at dette er gamle diskusjonstråder. Terrengsykkelforumet sin tråd ble startet i 2014. Kvinneguidens ble opprettet i 2017.

Vår erfaring er at Mittanbud har forbedret seg kraftig på de årene som har gått.

Her er et kjapt sammendrag av hva «folk flest» skriver i disse trådene:

 • Man får veldig mange tilbud på veldig kort tid.
 • Flere av firmaene som kontakter deg er ikke registrert i brreg*.
 • Noen er fornøyde – andre er misfornøyde.
 • Folk gjør oppmerksom på at man bør sjekke referanser og kundeanmeldelser når man har fått et tilbud.

*= Dette problemet hadde overhodet ikke vi da vi testet Mittanbud. Så her tror jeg plattformen har gjort en skikkelig ryddejobb de siste årene.

Delkonklusjon

De aller fleste anmeldelser på nett virker å være positivt innstilt til Mittanbud. Langt de fleste negative anmeldelsene handler ikke om problemer med Mittanbud, men om bedriftene som ble hyret til jobben.

Siste ord

Mittanbud er en god tjeneste til småjobber. Men merk at det ordet er sammensatt av to ord:

Små. Jobber.

Ikke store oppdrag som krever en betydelig arbeidsmengde og diskusjon. Vår erfaring tilsier at du bør ta direkte kontakt med et håndverkerfirma for større oppdrag. Vi bemerket også at det er betydelig vanskeligere å få tak i større oppdrag via Mittanbud. Slår du opp en jobb-beskrivelse med et par hyller som skal hamres opp på veggen, så har du tre tilbud i løpet av en halvtime.

Legger du ut en annonse for et større oppdrag, så får du bare en lang rekke irriterende spørsmål i retur.

Det er også verdt å nevne at vi primært vil anbefale Mittanbud til håndverkertjenester. Om du skal ha service på varmepumpen eller hyre en eiendomsmegler, så anbefaler vi andre plattformer.

Ofte stilte spørsmål

🛠️Er det lett å bruke Mittanbud?

Ja, det er lett både for oppdragsgiver og bedrifter. Vår erfaring tilsier at det knapt tar fem minutter å legge ut en “småjobb”.

Men husk at beskrivelsen av prosjektet bør være presis og gjennomtenkt.

🛠️Koster det noe å legge ut en annonse på Mittanbud?

Nei, det gjør det ikke.

For privatpersoner/oppdragsgivere, så er tjenesten helt gratis.

🛠️Får man bedre pris via Mittanbud enn å ta kontakt direkte med en håndverker?

Etter all sannsynlighet: ja. Anbudstjenester fungerer på den måten om at bedriftene “kriger” om deg som kunde. Men vær på vakt mot folk som byr alt for lavt på jobben. Dessverre er det ikke slik at tjenesten utelukkende består av seriøse firmaer.

Hver gang du får et tilbud du har tenkt til å takke ja til, så er det fint om du sjekker referanser. Mittanbud har også en funksjon hvor du kan se tidligere anmeldelser fra andre kunder. Hendig.

Hvis du skulle gått til et håndverkerfirma og spurt om et pristilbud, så står de fritt til å tilby akkurat den prisen de vil ha. De er ikke nødt til å «matche» konkurrentene. Det er nettopp derfor anbudstjenester er så geniale for kunder.

🛠️Hvem eier plattformen?

Mittanbud er eid av Schibsted.

Dette er samme firma som blant annet eier VG.no go Finn.no.

Legg igjen en kommentar