Bråkete naboer i blokk: Slik løser du problemet!

OBS! Merk at denne artikkelen handler primært om nabobråk i boligblokk.

Dette er fordi jeg nærmest utelukkende har bodd i blokkleiligheter etter at jeg flyttet hjemmefra.

Men artikkelen inneholder også mye nyttig informasjon for deg som opplever at naboen i villakvarteret på Frogner lager litt for mye støy. 🙂

Disclaimer: Artikkelen vil nok oppfattes som ganske negativt vinklet. Men den er skrevet i frustrasjon etter at naboen har brukt fire dager på å dundre ned hele kjøkkenet sitt med slegge og borr. I slike stunder vil ikke artikkelen bare være negativt vinklet. Den vil også være så ærlig og løsningsorientert som overhodet mulig.

Jeg har bodd i seks ulike blokkleiligheter i løpet av de siste 10 årene.

I samtlige har jeg opplevd ulike former for støy og bråk.

Det har for det første gjort meg rasende og irritert.

Men det har også lært meg en hel del om hvordan man skal håndtere denne problematikken.

Først og fremst vil jeg si at det ikke finnes èn enkel løsning på dette problemet. Men en sammensetning av tiltakene under bør være nok til å få et litt mer behagelig tilværelse.

Siste utvei er jo å finne seg et nytt sted å bo. Men for mange, spesielt de som har KJØPT egen leilighet, så vil dette være litt av en fallitterklæring.

Vi skal straks komme til løsningen. Men først vil jeg kjapt gå gjennom spesifikt hvilket type bråk jeg har blitt plaget med av naboer.

Hva slags bråk kan naboer forårsake?

Jeg føler nesten at jeg har vært gjennom hele registeret. Tro meg.

Jeg har vært på bristepunktet hvor jeg har tenkt:

«Er det mulig for naboen å finne FLERE måter å bråke på nå? Har de ikke prøvd ALT for å ødelegge livet mitt?»

tanker i mitt eget frustrerte hode
 • Oppussing*
 • Barnegråt
 • Folk som roper og skriker
 • Barneleker som ruller over gulvet
 • Festligheter med alkohol innblandet
 • Og mye mer.

Ser du noe på listen som mangler? Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet og si hva det er! Alltid spennende å lære noe nytt! 🙂

* = Jeg bodde noen år i Kina. En gang i Shanghai begynte naboen med oppussing på en søndag klokken 09:00. Knallhard borring før vi hadde klart å stappe i oss frokosten. Leiligheten vår dirret. Heldigvis hadde jeg en kamerat som turte å gå opp og trekke ut kontakten. Først da skjønte naboen at det å pusse opp på søndags morgen var en dårlig idè.

Selv har jeg pusset opp kjøkkenet (noe du kan lese mer om i denne artikkelen…). Men jeg var veldig nøye med å si fra til både styret i borettslaget og mine nærmeste naboer hver gang det skulle bråkes.

Hvordan stopper man husbråk fra naboene?

Disse tipsene deles inn i to kategorier:

 • Metoder du kan bruke for å få naboen til å endre adferd og
 • Støyreduksjon i din egen leilighet.

Forhåpentligvis klarer du å komme til bunns i problemet FØR du må begynne å tenke på hvordan du kan redusere støyen hjemme hos deg.

La oss begynne med tipsene som kan hjelpe naboen med å forstå at vedkommenes oppførsel lager for mye lyd.

1. Hør med styret i borettslaget

Hvis du bor i Norge, så er det aller enkleste å kontakte borettslagsstyret. Alle norske borettslag har visse regler som beboere må overholde.

Dette er regler som også legger føringer på hvor mye beboere kan bråke – og på hvilke tidspunkter det er OK med litt støy.

Husk å vær veldig spesifikk når du kontakter styret ditt.

 • Når bråkes det?
 • Er det festbråk eller generelt bråk?
 • Hvor ofte plages du med det?

Etter en kort tid skal du få svar på hva som er akseptabelt.

I den blokka jeg bor i nå er det faktisk en leilighet som ligger ute til tvangssalg. Den blir tvangssolgt på grunnlag av at de har bråket i en årrekke. Til tross for flere advarsler, så har de ikke klart å skjerpe seg.

Det fører nå til at de må flytte.

2. Ved festbråk: kontakt politiet!

Man skulle ønske at politiet burde ha en viktigere rolle i samfunnet enn å avbryte hjemmefester. Det har de også.

Men noen ganger er det nødvendig å koble inn ordensmakten. Spesielt når man prøver å sove før en viktig dag.

I mitt borettslag er det IKKE anbefalt å konfrontere festdeltakere selv. Det kan føre til konflikter – og fulle folk er ikke alltid like enkle å forholde seg til.

Ung.no forklarer i denne artikkelen hvordan politiet skal kontaktes ved slike tilfeller. Man skal altså ikke benytte seg av politiets nødnummer 112. Men du skal ringe 02800 og melde fra.

3. Er du tøff nok; møt opp på døren selv.

Hvis du tør å møte opp selv, så ville jeg valgt en veldig myk tilgang til problemet. Hvis det er vedvarende bråk på hverdager, så er det ikke sikkert at naboene engang vet at de plager deg.

Det kan være at de ikke har tenkt på at TVen står på veldig høyt eller at barnets leke lager en støyete lyd når den ruller over gulvet.

En annen måte å angripe problemet på er å legge en lapp i postkassen. Dette er en mindre konfronterende måte å gjøre det på.

Heldigvis er de fleste nordmenn oppegående og hyggelige mennesker. Vi pleier generelt å ta vare på de menneskene rundt oss. Gode naboforhold er også veldig viktig for mange som bor i dette landet. Så forhåpentligvis er dette med på å bedre problemet.

Hvis disse rådene, mot formodning, ikke skulle fungere, så må du se på alternativer. Selv har jeg blitt ganske god til å sitte på hjemmekontor uten å bli plaget av støy fra naboen.

Her er hvordan jeg har gjort det:

Lydisolerende tips hjemme – for deg som sliter med bråk fra naboen

1. Skaff deg noen lydisolerende hodetelefoner

Vil du se verdens beste oppfinnelse?

Her er de:

Bose hodetelefoner hjelper mot nabostøy! 🙂

Mine Bose lydisolerende hodetelefoner er ufattelig gode. Hvis du ikke har prøvd slike før, så vil du få en opplevelse du knapt har hørt maken til.

Selv om naboen pusser opp på full guffe eller spiller Avicii på volum 100, så hører jeg ingenting når jeg selv sitter med disse på.

Det er helt klart en midlertidig løsning.

Men det er noe som i stor grad har hjulpet meg i mange tilfeller.

2. Be borettslaget om å sette opp en “bråke-liste” i gangen

Noen ganger skal folk ha fest. Noen ganger skal folk pusse opp. Andre ganger inviterer man til bursdagsselskap for barnet sitt.

Det er sånne ting man må regne med at naboen gjør i ny og ne.

Men da er det veldig fint hvis man kan varsle naboene om at det kommer til å skje. I mitt nabolag har det blitt satt opp en liste som ser sånn ut:

Her kan man skrive seg på når man kan tenke seg at det lager litt bråk fra leiligheten sin. Dette er en utrolig virkningsfull måte å si fra på. Og jeg har i veldig stor grad opplevd at folk tar det seriøst.

Det var de tipsene jeg hadde.

Men det er mange andre som også sitter på noen gode råd til hvordan du skal håndtere husbråk (spesielt hvis du bor i blokk).

Her er noen nytte lenker du kan lesere videre på:

Nyttige lenker

 • NRK: “Så mye sommerstøy må du tåle fra naboen

  NRK har spurt tre advokater om hvor mye støy/bråk man må tåle fra naboen. Dette er en veldig nyttig artikkel som dekker mye av dine juridiske rettigheter ved nabobråk.

 • Østlandsposten: “Her er politiets tips til hvordan du takler støyproblemer

  En artikkel hvor politiet forteller deg hvordan de håndterer husbråk. De har også et par tips til deg som sliter med bråkete naboer – og sier hva de mener at man bør gjøre.

 • HandyManUK – “How to Soundproof your House from Outdoor Noise

  Dette er en veldig kjapp, presis og handy guide til hvordan du kan ta enkle steg for å minimere støy fra naboer. Jeg vet at dette er en liste over ting du SELV må fikse i huset ditt. Men for mange er støy-minimering den eneste løsningen på problemet.

Sammendrag

Nabobråk er irriterende.

Men du trenger ikke akseptere det.

Første steg er å prøve å komme til kilden av problemet. Du kan, gjennom ulike kanaler, kommunisere at du ikke godtar slikt bråk.

Hvis det ikke fungerer, så kan du finne ulike måter å dempe støyen på. Lydisolerende hodetelefoner er mitt heteste tips. Men det er også mange andre og mer omfattende operasjoner man kan gjøre. Dette kan du lese om i linken jeg la til over – den som er fra HandyMan UK.

Sliter du med nabobråk – eller føler du at du sitter på en løsning som ikke er beskrevet i artikkelen? I så fall hadde det vært supert om du la igjen en kommentar i kommentarfeltet under. Her er vi veldig interesserte i å høre fra folk som har vært gjennom det samme! 🙂

16 kommentarer om “Bråkete naboer i blokk: Slik løser du problemet!”

 1. Dette problemet kjenner jeg alt for godt til.

  Vi hadde en nabo som verken forsto norsk eller særlig mye av hvordan man skulle oppføre seg. Han så seriøst ikke problemet i at han begynte å løpe rundt med ungene sine klokken 07:00 på en søndag. Sa fra flere ganger. Skrev til og med en lapp på vedkommenes språk og puttet det i postkassen hans, men det ble ikke styr på det.

  De få gangene vi ringte politiet opphørte bråket kanskje en dag…før det fortsatte igjen.

  Boligblokk kan virkelig være en byrde.

  Svar
 2. En sånn «bråkeliste» skal jeg også foreslå til vårt borettslag 😀

  Bor på Tøyen og her er det mange som ikke vet hva bråk og ikke bråk er visstnok

  Svar
 3. støyvarsel er vel genialt kun hvis folk bruker det

  Problemet er jo de som IKKE varsler at de skal støye. og enda verre: de som ikke skjønner selv at det de driver med lager masse bråk

  Svar
 4. lydisolere leiligheten sin virker som et ganske dramatisk tiltak 😀

  men kan man ikke kontakte politiet hvis det er mye bråk altså?

  Tror kanskje det kan være et bedre alternativ

  Svar
  • Hei Rashid.

   Det er klart at det er lov å kontakte politiet hvis bråket vedgår over en lang tid. Men det er ikke mulig at politiet i Norge vil hjelpe deg med noe hvis naboen konstant lager irriterende smålyder.

   Svar
 5. Ser hodetelefoner og å lydisolere er et tips. Jeg bor for det første i leid leilighet i et borettslag. Og bestemmer ikke da over leiligheten selv(men skulle ønske mobo hadde isolert leilighetene før de leide de ut). 2. Jeg sover ikke med hodetelefoner på….
  3. Skulle gjerne ha klaget(spesielt nå når klokka er 03:02 på natta og naboen i leiligheten over kommer hjem og har after party. (sinte fjes). Men er nok ikke tøff nok og med fulle folk… Får ta mot til meg å konfrontere på dagtid eller skrive et brev(feige ut).
  Han fester til langt på natt nesten hver eneste helg. Og vasker klær midt på natta og også tidlig på søndag morgen. Han sa i fra om en fest i desember her, men det er ikke ensbetydende at det er ok hver helg.

  Hilsen trøtt forb…. tryne.
  Monica M. B.

  Svar
 6. Hva skal jeg gjøre? Blir trakassert HVER natt av naboen, banker i veggen inn til mitt soveværelse, har snakket pent med dem, gitt dem gaver for å få fred og vært hyggelig og hjelpsom mot dem, og håpet vi skulle fått et godt naboskap. Spør meg hver gang jeg møter dem, om jeg har det bra!( de nekter selvfølgelig for at det er de som banker om natten) Hver gang noen ligger over hos meg , er det helt rolig! Da de feires ID ga jeg dem konfekt og ønsket dem God Feiring! Bor alene og er 87 år! Jeg bor i «småhus» og har jo veldig god plass, har bodd her i 49 år! Hadde trodd at jeg kunne bodd her de årene jeg har igjen av livet! Har hele min familie i USA dessverre! Vet ikke hvor jeg kan henvende meg! Har prøvd nesten alt! Jeg vet jeg må flytte, men nå er jeg så sliten og deprimert, at jeg må komme meg først!

  Svar
  • Uff da, Jorun.

   Jeg vet faktisk ikke hvor du skal henvende deg. Hvis du nesten har prøvd alt, så er det selvfølgelig vanskelig å finne alternativer igjen. Det å måtte flytte ut som 87-åring på grunn av bråkete naboer høres rett og slett helt forferdelig ut. Kanskje du bor i et borettslag som har et styre?

   Svar
 7. Dette blir en lang en – les om man orker.

  Bor i et bolighus. Naboer over har støyet nå i 18 måneder fra første dag da de flyttet inn. Huset er faktisk ganske god lydisolert, men det er visse typer støy som går ‘rett igjennom’. Det dreier seg om å skyve rundt på møbler og unger som løper rundt på gulvet for det meste.

  Det begynte da de flyttet inn, våknet brått midt på natta av en utrolig høy SKRAAAPELYD/BULDRRREELYD, dette fortsatte en stund før de ble stille den natta. Tenkte da bare, ‘jaja, de har vel nettopp flyttet inn og er ivrige etter å få installert seg’ og fikk da etter hvert sove.

  Lite visste jeg at dette bare var begynnelsen. De første 14 månedene var forferdelige for meg. 4-5 ganger i uka var det konstant løping over gulvet, det begynte gjerne i 3/4-tiden og fortsatte non stop til elleve/halv tolv. Ungene deres fikk tydeligvis lov til å være lenge oppe.

  Lyden dette forårsaker vil jeg sammenlikne med å sitte inne på et rom hvor noen står og klasker hardt i døra/banker hardt på døra – i timevis av gangen – flere ganger i uken. I månedsvis, snart åresvis. Umulig å konsentrere seg eller slappe av når det er slik, og det blir jo helt utrolig stressende i lengden. Faktisk fysisk vondt, vil jeg påstå.

  Så kommer møbelflyttingen i tillegg/på toppen av det hele. Høye, skjærende lyder av møbler som draes over gulvet. Ikke bare en liten stol som flyttes litt på, men gjerne lenestoler, bord, sofaer – hele spektrumet. Og det begynner gjerne i sekstiden om morgenen – og fortsetter til 02-03 på natten. Og av en eller annen grunn var det óg lenge sånn at til og med kl 04-04:30 ca kom det en en liten ‘bonus’, men det kan virke som om dette har avtatt.

  Alt dette inkludert søndager.

  Jeg forsøkte flere ganger å ta saklig kontakt med dem og forklare at dette ikke fungerte. Det ble noen vennlige SMSer de første 3-4 månedene. Svaret var bare ‘ok’ og så fortsatte det bare akkurat som før. Etterhvert ble det slik at jeg var nødt til å håndskrive et lengre brev til dem hvor jeg forklarte nøyaktig hvordan jeg opplevde dette, hvor slitsomt det var og at det faktisk ikke er lovlig å holde på slik. En kopi av dette sendte jeg da til husverten.

  Dette fikk jeg ikke noe svar på og de fortsatte bare akkurat slik som før. Jeg hadde jo tydeligvis ikke noe annet valg enn å gå via husverten fra dette tidspunkt (ca 3-4 md etter at de flyttet inn), så det ble noen klager, uten at det hjalp i det hele tatt.

  Så en dag da jeg var på vei inn etter å ha vært ute, gikk fruen i huset bort til meg og spurte om vi kunne prate litt. ‘Det spørs’, sa jeg. ‘Du klager jo hele tiden!’ – ‘Eh, ja men dere bråker jo hele tiden!’. ‘Ja, men vi bor her’ – ‘Ja, men det gjør jo jeg og!’ ‘Men vi er en familie’ ‘-Ja, men det blir jo for mye!’ ‘Da kan du flytte da, rett og slett’, presterer hun å si. Noe så utrolig frekt. Jeg kalte henne bare egoistisk og gikk inn i leiligheten mens hun sendte meg et stygt blikk.

  ((Her vil jeg bare kommentere at jeg mener at det at de er en familie er ikke en grunn til å holde på på en slik overdreven måte. Fordi støyen var (og fremdeles er, kanskje nå i NOE mindre grad enn før) virkelig helt ekstrem. Også på tidlig morgen, søndager og til langt på natt i tillegg.

  Dette har de jo ingen unnskyldning for. Da de flyttet inn hit visste de at det bodde folk under her, de var klar over at dette er et trehus, og det stod faktisk i beskrivelsen på finn.no at her er det ‘rolig’. Men det er det jo ikke. Utenfor har de en hage og en flott lekeplass som de aldri bruker, så de benytter seg altså ikke av alternativer – neida. Ungene skal absolutt løpe rundt og herje på gulvet inne i timevis av gangen, flere ganger i uken. Inkludert søndager.))

  Etter møtet utenfor fortsatte det bare som før. Så, en natt klokken 01:30 ca støkk jeg til av noe sabla rabalder – da hadde de funnet det for godt å sette i gang med en fullstendig ommøblering der oppe, tydeligvis – inkludert å skyve rundt på bord, sofaer, lenestoler og hva det måtte være. Vanskelig å beskrive bråket, men det var VELDIG høylydt, som om lynet slår ned ikke langt unna. Og dette var jo for n’te gang. Da rant det dessverre litt over for meg, jeg løp ut og klasket i veggen for å oppmerksomheten. De kom bort i vinduet og jeg ga dem en skikkelig skyllebøtte. Dette hadde de jo tross alt absolutt fortjent og selv bedt om, så jeg angrer ikke på at jeg ble sint – men jeg kunne ha taklet det bedre og ikke blitt så sint som jeg ble. Men jeg hadde altså virkelig grunn til det, og det er helt utrolig at de ikke fatter dette selv.

  Etter flere klager og etter at det hadde gått en tid, så fant jeg på å kjøpe med en sånn pakke med pads fra butikken som man klistrer under møblene. På den skrev jeg ‘Hei, disse er greie å bruke! Mvh naboen!’ og hang den ved inngangsdøren deres. Jeg hadde nevnt disse som en mulighet i brevet jeg skrev til dem. Dagen etter fant jeg den hengende på dørklinken min – der hadde de prestert å skrive ‘Nei takk. Slutt å plage oss. Takk’ – Noe så håpløst. Hele årsaken til at jeg i det hele tatt henvender meg til dem er jo nettopp fordi det er DEM som plager MEG. Ufattelig oppførsel.

  Vel, det har jo blitt mange klager nå. Jeg har forsøkt å holde husverten oppdatert hele veien, slik at han vet hva som foregår her. Meg ville de jo ikke høre på i det hele tatt. Det har i det store og hele avtatt noe (kanskje 25% mindre støy) de siste 3-4 månedene, men det er fremdeles IKKE greit. Og nå er det jo slik at hver gang de setter i gang, så går jeg rett i stressmodus fordi de har jo tross alt ødelagt så mye for meg såpass lenge at begeret har flytt over for lenge siden. Da blir man rett og slett allergisk.

  Jeg vil jo ikke la meg presse ut, men dette går definitivt på nervene løs. De har ødelagt hele trivselen her og til og med på en helt unødvendig måte. Og noe av det verste med det er at de svært enkelt kunne ha gjort noe med store deler av det, men bare ‘vil ikke’. De har ikke vært imøtekommende i det hele tatt, og har vist absolutt ingen forståelse for at man faktisk må kunne gi og ta litt når man bor så tett på hverandre.

  Jeg for min del ville f.eks ha prøvd å gjøre noe med ting om jeg ble gjort oppmerksom på noe, og jeg spiller ALDRI høy musikk eller liknende heller, selv om jeg har et godt stereoanlegg. Jeg ville i alle fall ha prøvd å vise forståelse og hvis jeg enkelt kunne ha endret på noe, så ville jeg ha gjort det – av HENSYN til naboen ………….

  Svar
  • Jeg hadde en utenlandsk familie med to bleiebarn hvor den ene stadig skrek og sutra i voldsom grad. Smelling i skap og dører, dundrende leker over gulv. Dette var TO ETASJER over meg. Tenk stakkars naboen imellom. Etter to år fikk de kjøpt hus og heldigvis var disse forståelsesfulle og snille. Viste seg barnet har uro, sannsynlig adhd eller noe slikt. Etter de flyttet var som en BØR som ble borte. Jeg sov og sov og sov, hvilte skikkelig ut. Synes synd på folk som har slike forferdelige naboer som ikke tar hensyn. Dette er ofte utlendinger som komemr fra en annen kultur, og det eneste som nytter er å ringe politiet, og fortsette å be politiet komme. Da blir det loggført hver gang. Dette kan igjen vises til eier/styre at politiet har mange ganger forsøkt, og det bør være nok etter flere måneder eller år å få noen kastet ut. Hadde jeg eid boligen måtte de ha flytta så snart loven tillater det. Ingen NÅDE hos meg for frekke folk. Eier leilighet og tror aldri jeg tør å leie den ut, er for mye dritt som leier…

   Svar
 8. Annema

  Jeg bor i sokkel i en kommunal bolig, hvor han som bor over meg er døv. I desember starta bråket ved at han spiller data med høytalere på full bass og styrke. Til kl 3 på natta. Dette fortsatte til jeg fikk tak i noen som snakka han til rette, og musikken stoppa. Da begynte han å trampe i stedet. Og hever sofaen på ene enden og slipper den. Han kaster snø, søle, trebiter og sneiper foran inngangsdøra mi, jeg fikk en mystisk vannskade på soverommet, hvor vaktmesteren ikke fant noe feil med vannrørene på kjøkkenet hans, som altså er over soverommet mitt. Det går heller ingen vannrør der.
  Han sover på ettermiddagen, for å sitte oppe om natta, og driver da og tramper rundt, spesielt konsentrert over soverommet mitt.
  Jeg har skrevet klage til kommunen, sendt ørten meldinger til vergen hans, og ringt politiet to ganger. Han har vært på møte med kommunen, og de hadde en alvorsprat med han, noe som ikke har fungert i det hele tatt.
  Han er blitt flyttet før, pga bråk.
  Han bråker for å trakassere og få oppmerksomhet, og spiller døvekortet når noen prøver å snakke han til rette.
  Jeg har tatt opp trampinga hans og sendt som lydfil til verge. Jeg tok opp video av han da han måkte snø og kasta foran inngangsdøra mi. Sendte det også til verge. Går jeg ut og setter meg, åpner han vinduet eller går ut på verandaen og smugkikker på meg. Jeg har tatt bilde av det også, og sendt til vergen.
  Nå har jeg ikke annen mulighet enn å ringe politiet når han begynner, men jeg må vente til han har bråket til kl 23 før jeg ringer.

  Svar
  • Du har rettigheter, det er krav om nattero fra kl. 23.00 – 07.00, søndager har helligdagsfred og krav om ro fra kl. 00 – 24. Google helligdagsfred og du ser ting svart på hvitt og send kopi til kommunen. Naboen din trakasserer deg og dette er å anse som psykisk vold, det har vært problemer med dette før og han må nå flyttes pga. sine adferdsproblemer. Naboen virker til å være ondsinnet og å ha glede av å lage støyet han bedriver, jeg tenker at du sansynligvis dealer med en Psykopat eller Narsissist, disse misbruker andre og blir næret av slike konflikter. Om du har fri rettshjelp, kontakt advokat, el. be om en samtale med politiet. Stå på for å få igjennom dine rettigheter ‼️

   Svar
 9. Det er helt utrolig hva du har vært igjennom, og at utleier som mottar husleien din ikke støtter og hjelper deg. Det er krav om at det er stille mellom kl. 23.00 – 07.00 på natten, og søndager ansees som en dag en skal ha mulighet or ro, derfor er helligdagsfred angitt for søndag. Om du googler helligdagsfred, da vil du se hva som er gjengs. Jeg anbefaler deg å informere utleier om dine rettigheter, det virker som om dine naboer gjør alt dette for å trakassere deg, det er alltid noen som liker å være i konflikt med andre og er blottet for empati, jeg vil da nevne Psykopater og Narsissister. You Tube har mange videoer innen temaet, Narc Survivor har gode videoer og hjelper folk som har vært utsatt for Narsisstisk misbruk.

  Svar
 10. Mye galskap i denne verden… jeg hører de under meg gå og holde på, men de blir stille.

  Det var perioder her på starten hvor ungene dro rundt på stoler fra 05 til 09 lørdags morgen. Men d er det slutt på.

  Så jeg skjønner hva dere skriver om. Skal jeg være ærlig så dro jeg en stol frem og tilbake over gulvet her sjøl jeg. Dunka den i gulvet osv. Aldri hørt d siden.

  Så de skjønte nok ikke hvor mye støy som kom før de hørte det selv.

  Til flere av dere som ikke eier, FLYTT. Kom dere rett og slett vekk. Livet er for kort til å la folk plage dere. Lei dere små hus, d gjorde alltid jeg. Fy søren og deilig!! Billig var det og.

  Ikke tenk d som en tapt sak. Tenk at dere har vunnet å start på blanke ark m en ny bopel

  Svar
 11. Min nabo spiller høy musikk flere ganger i uken i timesvis. Det høres veldig godt in i leligheten min, og Nei ørepropper funker ikke før det dunker i møbler. Alle som bor her bor på 35 kvm så man kan ikke gå til et annet rom. Og mange her jobber turnus , nesten 80%. Så glem å få ro på fridagene eller få sove etter nattevakt. Dem kan starte når som helst. Har sagt ifra en gang men dem Slutter ikke. Ingen andre naboer holder på slik som denne nabon. Nå har det holdt på i flere mnd. Vet ikke Hva jeg ska gjøre. Skulle dom ha fest etter 23 en gang så skulle jeg ringe politi med en gang fordi dem har brukt opp alle sine størkort. Jeg hører når folk går på gulv og når folk snakker å sån men det bryr jeg meg ikke om. Det er når det høres ut som en nattklubb i leligheten min flere timer i uken som jeg blir lei. Får ikke lengre slappet av

  Svar
 12. Hei. Fantastisk god oog forklarene artikkel. Nå har jeg flyttet 3 ganger på 2 år, grunnet navbostøy. Den første var at jeg fikk en fyllik over hodet på meg, som overhodet ikke reagerte på varsel. Ingen hjelp fra borettslag, verken internt eller eksternt. Andre bolig var generell støy og radiostøy kl.6 om morgenen. Nå har jeg flyttet til drømmeleiligheten, MEN naboene over går tydeligvis på hælene med tresko eller slalomstøvler, så det føles som om taket buler nedover! Og selvfølgelig må folk ligge i sengene sine og slå på nyhetene her også før kl.7. Nå blir det å gjennomgå helvete et år før ny flytting. Jeg har førhørt meg om spesialtilpasset silikonpropper, men det tar visst år og dag å få dette og man min sinnsvak innen den tid. Jeg bruker headset, men ikke all lyd forsvinner, jeg leste faktisk en artikkel hvor det ble sagt at vi hører ikke bare med ørene, men også med kroppen. Og det er forståelig, før lyd forplanter seg i byggmassen og kroppen vil registrere dette. Oi, det var bra å få sagt alt dette. Takk

  Svar

Legg igjen en kommentar