Pledd i sofaen – Deilige pledd i den kalde mørke tida! Inspirasjon

Nå er det tid for å fylle alle rom med myke og varmende pledd! Mange glemmer at pledd kan spille en avgjørende rolle i innredningen din fordi tekstiler gir nettopp hjemmet en varm og innbydende atmosfære. Å skifte tekstiler er en fin måte å oppdatere rommet til en ny sesong. Du skaper mye hygge ved å plassere pledd på sofaer og lenestoler. Ingenting føles bedre enn å legge seg ned i sofaen eller godstolen og krype inn under et mykt teppe.

Når man er pakket inn i tepper blir alt litt koseligere. Kroppen slapper mer av, TV-serien eller boken blir litt mer spennende – og koppen med kakao smaker enda bedre.

I Norge kan det bli fryktelig kaldt om vinteren. Strømprisene i november, desember og januar er veldig høye. Derfor kan det være greit å kjøpe et flott pledd for å holde varmen.

Pledd hjemme: inspirasjonsbilder

Hvilke materialer bør man velge når man kjøper pledd?

Når det gjelder materialer er det mye å velge mellom. Eksempler på dette er:

  • Ullpledd (vår favoritt)
  • Fleece-pledd
  • Pelspledd
  • Vattpledd
  • Strikkede pledd

Vi holder imidlertid en liten knapp på at ull er gull, også når det gjelder pledd. Naturmaterialer gir en lun og innbydende følelse, det er slitesterkt og egner seg derfor spesielt godt som materialet i et kosepledd. En ekstra bonus er at disse materialene blir finere og finere med årene – noe som rimer godt med økt søkelys på bærekraft.

Bruk-og-kast-kulturen er på vei ut, og vi søker etter både møbler og interiør som skal vare i lang tid. Trenden går mot å velge kvalitet fremfor kvantitet, og vi er mer villige til å investere noen flere kroner for produkter som vi vet kan holde i mange år fremover.

Om du ønsker å lese mer om hvorfor ull er et sterkt materiale, så kan du lese denne artikkelen hos Trendcarpet.no. Dette er en artikkel som heter «Hvorfor du bør velge et ullteppe».

Vær obs på riktig mønster- og fargevalg

Når vi skal velge farger og mønstre bør vi først og fremst ta utgangspunkt i det vi selv liker, uavhengig av dagens mote. Ta utgangspunkt i fargetonene i sofa, stoler og veggfargen, og finn et pledd som harmonerer med disse. Det behøver ikke nødvendigvis være ton-i-ton, en kontrastfarge kan bli like stilig. Velg pleddet som passer din personlige stil og som kler din personlighet, for det er nemlig den stilen som er mest varig.

Bonus: Boligmags egne pledd

Det er ganske sjelden at vi skribentene i Boligmag tilbyr et vindu inn i vår egen bolig. Men noen ganger er vi nødt til det.

Her er to pledd som vi har liggende hjemme:

pledd laget i ull
ekte ullpledd

Andre inspirasjonsartikler

Avsluttende ord

Kan du hekle eller strikke, er det ingenting i veien for å lage sitt eget pledd. Bruker du et ekstra tykt garn og tykke pinner vil det heller ikke ta for mye tid. Hva med å gi et pledd til en venn, en gave som varmer på mer enn en måte. 😊

PS! Om du skulle ønske å strikke et pledd hjemme, så kan det være greit med litt inspirasjon til mønster og farge.

Nettopp derfor legger vi ved denne Youtube-videoen:Har du noen kommentarer eller tips til å velge riktig pledd hjemme? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar