Såpedispensere: 5 flotte såpedispensere til bad & kjøkken

God håndhygiene har aldri vært vitktigere enn det er nå. Hvis du er på utkikk etter en såpedispenser til kjøkkenet eller badet ditt, så har du kommet til riktig artikkel.

En god såpedispenser vil ikke bare hjelpe deg med å gi deg riktig mengde såpe. Det er også et flott triks for å få badet eller kjøkkenet ditt til å virke mer «luksuriøst».

Og det beste av alt?

Det er en veldig billig måte å forbedre hjemmet ditt på.

Scroll deg litt nedover for å finne gode, rimelige og flotte såpedispensere.

Dette er mine favoritt såpedispensere

Jeg har også funnet noen billige såpepumper som jeg synes er gode kjøp:

Zone Danmark – Automatisk såpedispenser

En moderne såpedispenser fra verdenskjente Zone Danmark.

 • Flott design
 • Enkelt å rengjøre
 • Godt priset
 • Passer inn i nordiske hjem
 • God og trygg kork
 • Kommer med sensor

Mer informasjon

En klassisk såpepumpe med et godt og fint design. Pumpen er sterk og stødig.

Dispenseren holder en god mengde såpe, noe som gjør at du slipper å fylle på hele tiden. Hodet og halsen ruster ikke – selv ved lang tids bruk.

Slangen er laget av plast og fyller en anstendig mengde såpe hver gang du pumper. Et virkelig godt kjøp. Her får du mye for pengene.


Såpepumpe Cement i stentøy

Klassisk og stilren såpedispenser som passer bedre til bad enn kjøkken.

 • Et tydelig rustikk design
 • Klassisk
 • Passer godt til badet
 • Laget i stentøy
 • Forholdsvis billig

Mer informasjon

Her er det virkelig slik at du «får det du ser».

Dette er en flott og robust såpdispenser som står stødig ved baderomsvasken din. Du skal være obs på at den er akkurat like tung som den ser ut. For mange er dette en fordel. Jeg er selv av den oppfatningen av at en såpedispenser skal stå veldig fint på badet uten å være i fare for å falle ned.

Andre er kanskje vant til plastikk-såpedispensere fra dagligvarebutikker. Da må de være obs på at dette er et betydelig tyngre produkt.


Svart såpedispenser fra Lene Bjerre

Lene Bjerre har laget en såpedispenser med en sterk, sølvfarget pumpe – og en unik hals. Flott design.

 • Svart og unikt design
 • Gir en luksuriøs feeling
 • Øvre prissjiktet
 • Svært høy kvalitet

Mer informasjon

Denne interiørstilen er det mange som har et «hat/elsk»-forhold til.

Derfor kan det være vanskelig å få det akspetert inn i husstanden. Men hvis du er ute etter en såpedispenser med et fint design og skyhøy kvalitet, så kan Portia være noe for deg.

Dispenseren er utviklet av det verdenskjente merket Lene Bjerre. Danskene kan design og interiør. Det viser de også her.


Hvorfor trenger man en såpedispenser?

Det er mange grunner til det.

Noen ser på en såpedispenser som et ganske ubetydelig produkt. Den tanken bør du slå fra deg med en gang. Du kan selv gå inn på et helt nytt bad og se en (billig) plastikk-såpedispenser fra Coop eller Rema 1000.

Tro meg: det skaper et inntrykk av at du ikke har investert i badet ditt.

Men det finnes også mange andre fordeler, blant annet:

 • Du reduserer plastikksøppel
 • Fornybare dispensere er bedre til å gi riktig mengde såpe til hendene dine
 • Det er lett å kjøpe en såpedispenser som passer inn i designet på badet eller kjøkkenet ditt
 • Du kan kjøpe en stor beholder med såpe. Det minimerer antall ganger du må ned på butikken – og det blir også billigere i lengden

De forskjellige typene såpeholdere

Frem til nå i artikkelen har vi brukt ord som «såpedispenser» og «såpeholder».

Men det finnes en del ulike kategorier.

Standard såpedispenser med pumpe

Dette er den klassiske dispenseren du kjenner igjen. Den består av et pumpehode, en hals og en beholder som du kan fylle såpe i.

Det er både lett å fjerne hodet for å fylle på mer såpe – og gode såpedispensere vil gi deg riktig mengde såpe hver gang du pumper. Det finnes knapt noe verre enn såpedispensere som fyller hendene dine med 20 ml såpe hver gang.

Automatiske såpedispensere

En nymotens greie.

Noen fant ut at det kunne være smart å automatisere pumpe-bevegelsen til vanlige dispensere. Og vipps – så var idèen om automatiske såpedispensere født. I stedet for å skrive 200 ord om hvordan de fungerer, så er det mer brukervennlig å legge inn en kort Youtube-video:

Såpefat

Noen av oss liker ikke å bruke dispensere. Mange sverger fortsatt til såpestykker.

Hvis man mener at dette er en bedre måte å vaske hendene sine på, så trenger man en «tallerken» å legge såpestykket på mellom hver gang man bruker det. Dette kalles for såpefat.

Dette er spesielt nyttig for deg som har en klassisk/retro interiørstil på badet ditt.

Engangs-plastikk-såpedispensere fra Rema 1000/Coop/Kiwi, etc.

Såpedispensere i denne kategorien er vel desidert Norges mest populære! 🙂

Det er jo så enkelt å bare rive med seg en plastikk-dispenser fra butikkhylla i nærbutikken. Som tidligere nevnt i denne artikkelen kan det være en dårlig idè.

Ikke bare vil kjøkkenet/badet ditt se billig ut. Du ender opp med å betale betydelig mer per milliliter såpe sammenlignet med hva du gjør med en skikkelig dispenser. Og du bidrar til at man produserer flere plastikkprodukter. Mange av dem ender opp i havet (kilde: WWF.org).

Pris på såpebeholdere- hva koster det?

 • Under 200 kr: Man kan være heldig og finne noen kupp til i underkant av 200 kroner. Erfaringsmessig har disse dispenserne rimelig dårlig kvalitet. Korken kan bli vanskelig å skru på. Hele toppen av produktet kan finne på å utvikle rust etter en kort periode. Ellers blir pumpemekanismen kjapt ødelagt.

 • Rundt 400 kr: Det er i dette prissegmentet at de aller fleste anbefalte såpedispenserne finnes. Og her snakker vi om «manuelle» dispensere. Skal du gå for en automatisk versjon, så vil det koste deg opp mot 1000 kroner i norske forretninger. Produktene i denne priskategorien er typisk «rust-sikre», har et klassisk fint design og er produsert av verdenskjente merkevarer.

 • Over 700 kr: Hvis du skal nærme deg 700-800 kroner, så bør du virkelig vite hva du gjør. Veldig få interiøreksperter vil mene at det lønner seg å gå såpass opp i pris når du kjøper noe så «enkelt» som en såpedispenser. Husk at det kan være lurt å kjøpe både en til kjøkkenet og badet ditt. Hvis du plutselig skal ut med over 1500 kroner, så bør du ha god råd. 🙂

Tips

 • Kjøp to såpedispensere på èn gang. Gjerne to forskjellige. Da får du testet ut pumpemekanisme samt hvordan du føler at de «passer inn» i stilen du har hjemme.

 • Ikke overtenk kjøpet. En såpedispenser er bare en liten del av en større interiør-investering på kjøkken/bad.

 • Pass på at du ikke kjøper noe som er større enn vasken din. Hvis såpedispenseren er ustø, så er det stor sannsynlighet for at den faller i bakken. Og når de fleste er laget av keramikk eller glass, så skjønner du kanskje at resultatet blir fatalt…

 • Kjøp store poser med (god) håndsåpe. Det sparer du mye penger på.

Helt til slutt

Hvis du ikke liker noen av såpedispenserne jeg har «valgt ut», så fortvil ikke.

Kitchentime.no har en hel haug med forskjellige dispensere tilgjengelig. Alt du trenger å gjøre er å klikke her for å komme til deres fulle oversikt.

I tillegg har jeg lagt merke til at den anerkjente nettbutikken Bakeren & Kokken har et OK utvalg. Du kan sjekke ut det ved å klikke her.

Du kan også legge igjen en kommentar under artikkelen hvis du har kritikk, spørsmål eller andre ting du ønsker å ta opp.

Ofte stilte spørsmål

✅Er såpedispensere miljøvennlige?

De er kanskje ikke miljøvennlige i seg selv. Man kjøper tross alt et produkt.

Allikevel er det ingen tvil om at å kjøp en såpedispenser er med på å lede deg til en mer miljøvennlig livsstil. Ikke bare slipper man å kjøpe (og kaste) en plastikkbeholder annenhver uke. Disse «profesjonelle» såpedispenserne er også bedre til å redusere mengden såpe som kommer ved hvert trykk. Det sparer miljøet – og det sparer lommeboken din.

✅Bør man kjøpe elektrisk såpedispenser?

Det er mange meninger om dette. Selv har jeg personlig bare hatt dårlige erfaringer med dem.

1) De er veldig dyre.
2) De er batteridrevne, noe som gjør at man må kjøpe batterier etter en stund.
3) Jeg har kjøpt to. Begge har blitt ødelagt etter et par måneder.

✅Kan jeg ha en vegghengt såpedispenser?

Vegghengte såpedispensere er kanskje mest populære i offentlige bygninger. Du se dem ofte i offentlige bad, på toaletter og flyplasser.

Det er ikke vanlig å ha vegghengte såpeholdere i private hjem. Noen har det kanskje i dusjen, men det er ytterst få.

✅Bør man kjøpe fra Europris, Biltema eller Clas Ohlson?

I utgangspunktet skal ikke jeg velge hvor du skal kjøpe produktene dine fra. Men jeg vet at disse tre kjedene ofte blir nevnt i samme åndedrag som «billigproduserte importerte varer fra Kina». Og når det kommer til interiør, så spiller det faktisk en utrolig stor rolle at man kjøper noe av høy kvalitet.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

8 kommentarer om “Såpedispensere: 5 flotte såpedispensere til bad & kjøkken”

 1. Elektriske såpedispensere er djevelen selv.

  Ikke bare er de bråkete. Hvis du har barn i huset, så finner de også ut at de skal prøve dem 10-20 ganger før de føler at de har nok såpe på hendene (fordi de er så «morsomme»).

  Jeg vil gå for an ikke-automatisk såpedispenser 10 av 10 dager i uken 🙂

  Skrev bare denne kommentaren for å advare folk

  Svar
 2. Plastikk-problemet er helt reellt. Ingen tvil om det.

  Når det er sagt, så tviler jeg kanskje på at om man kjøper en «ekte » såpedispenser, så kommer det til å redde verden? 😛

  Svar
  • Hei Tom 🙂

   Nei, du har rett. Såpedispensere kommer ikke til å redde verdens miljøproblem.

   Men det er viktig at vi alle sammen gjør litt for å minimere fotavtrykket vårt. Da kan reduksjon av plastikk-enheter i heimen være et godt sted å starte.

   Svar
 3. Elekriske såpedispensere funker fint på offentlige steder da. Tenk om alle skulle begynne å ta på samme såpedispenser når de er på Gardermoen…smitte-faren hadde vært helt ekstrem.

  HELT EKSTREM.

  ellers enig i at disse kan fugnere fint i hjemmet,,,altså de du har anbefalt.

  men man skal passe på å rengjøer pumpen noen ganger også. 🙂

  Svar
 4. Spesielt i disse tider er det viktig at barna vasker hendene.

  Får man barn til å vaske hendene med en fin såpedispenser?

  Kanskje.

  jeg så noen på nett som solget panda-lignende og tiger-lignende dispensere…det er nok mye heller noe som gjør at barna vil ta glede av håndvasken

  Svar
 5. Kjøpte en gang en automatisk såpedispenser hos Europris.

  Hvis jeg fikk valget mellom å kjøpe det igjen, og å kaste pengene ut av vinduet mitt – så ville jeg valgt det siste.

  I så fall hadde jeg sluppet å bli frustrert. Herregud.

  Helt enig med artikkelforfatteren: kjøp en såpedispenser fra et merke som er litt anerkjent. Lene Bjerre er jo toppen av dansk design. Tommel opp!

  Svar
 6. Haha, utrolig mange som har gått i «automatisk såpedispenser»-fella her. Jeg er en av dem.

  Det er kanskje ikke synd på oss som taper 500-600 kroner på det. Men det er fortsatt ganske irriterende når man kunne kjøpt en vanlig pumpe og sluppet å betale ekstra for en ny såpedispenser.

  Aldri mer igjen. De automatiske såpedispenserne som selges i Norge er 100 % laget i Kina og solgt til overpris på nettet. Glem det.

  Svar
 7. Jeg skal kjøp den fra Kitchentime. Så lenge de ikke ruster, så skal jeg nok klare meg.

  Men hvis det blir rust eller noe annet tull på de , så går jeg tilbake til plastikk-dispensere med en gang

  Svar

Legg igjen en kommentar