Slik velger du riktig TV-bord

Jeg har brukt tre turer på IKEA, minutter med målebånd, èn tur på Elkjøp og en halvtime i telefon med min mor.

Alt jeg ville var å finne et TV-bord som både skulle passe leiligheten min og som ville gi den beste TV-opplevelsen fra sofaen min. Og jeg klarte det til slutt.

Her er mitt resultat:

Bilde: Boligmag.no

Nå ønsker jeg å hjelpe deg med å finne det beste TV-bordet for din leilighet. Og jeg skal lære bort alt jeg har lært i løpet av de siste to ukene.

Tro meg; det er ikke så pent lite. 😉

1. Velg riktig høyde på TVen

Sett deg i sofaen eller godstolen. Få frem målebåndet og se hvor øynene dine er.

Øynene dine bør være like høyt plassert som midten av TVen.

Det er ingenting mer irriterende enn å vri og vende seg når man ser en lang fotballkamp på TV. Ikke bare er det tungt for rygg og nakke, men det ødelegger også seeropplevelsen.

PS! Det viktigste er ikke at du treffer 100 %. Men du bør absolutt ikke ha alt for høy eller lav TV-posisjon da dette faktisk kan gi varige nakkeskader. (Kilde: Doctor Martin Schmaltz).

2. Velg en farge som harmonerer med rommet

I og med at jeg nylig kjøpte min første leilighet, så hadde jeg ikke særlig stor peiling på hvordan fargevalg spiller en rolle for interiøret. Men det har utrolig mye å si.

Mange av TV-benkene på IKEA kommer kun i èn farge. Og det kan kanskje være det TV-bordet som er helt perfekt for deg og dine behov – men i en farge som kræsjer fullstendig med resten av rommet. Da ville jeg virkelig vært litt forsiktig med å kjøpe det.

Her er et eksempel på hvordan lysebrune farger har blitt valgt på TV-benken på grunn av «hytte-stemningen» rommet ellers har:

3. Hvor mye elektronikk skal passe inn?

Nå til dags er det vanlig å ha veldig mange elektroniske duppeditter som man fester til TVen.

Chromecast, internettboksen, ruter, GET-boksen, Playstation, XBOX…you name it. For at TV-benken skal passe alt du bruker, så må du først tenke på hvor mye du skal ha plass til.

Dette angrer jeg litt på. Jeg ønsker å kjøpe en XBOX, men har rett og slett ikke plass. I så fall må jeg finne en finurlig måte å få lagt den inn i skuffen på, men da er jeg litt redd for at signalene fra kontrollen blir dårlig. Tenk på dette. 🙂

4. Frem med målebåndet: hvor stor er TVen din?

TV-størrelser blir ofte oppgitt i tommer. Selv prøver jeg alltid å omformulere det til centimeter.

Ta frem et enkelt målebånd. Finn ut hvor stor TVen din er (i centimeter), og ta gjerne med det samme målebåndet når du drar ut for å kjøpe TV-bordet. Da vet du med 100 % sikkerhet at du ikke kjøper et TV-bord som er for lite for TVen din.

Husk også at TVer har små «ben» som de står på. Disse benene vil naturligvis ligge litt sentrert inn mot midten av TVen. Det vil si at dersom TV-bordet ditt er 80 centimeter, så kan det fint ha en TV som er 90 centimeter i bredde. Men dette er noe du må måle og være 100 % sikker på før du handler.

Inspirasjon: TV-bord med unikt design

95 % av oss ønsker oss noe enkelt. Et TV-bord med plass til noen elektronikk-bokser og kanskje et par skuffer under.

For de av oss som ønsker å se på litt andre og finurlige løsninger, så kan denne videoen være til inspirasjon:

FAQ – Ofte stilte spørsmål

✅Hvor bør man kjøpe TV-bord?

Når det kommer til de fleste møbler, så er jeg en motstander av IKEA. Jeg synes møblene deres er kjedelige, har dårlig kvalitet og mener at de ikke er særlig fleksible.

Men når det kommer til TV-bord, så er jeg helt enig i at IKEA kanskje er det beste. Du har også andre møbelgiganter som Skeidar og Bohus som kan være verdt å sjekke ut.

✅ Kan man kjøpe TV-benk på nett?

Nja. Man kan jo gjøre det.

Selv har jeg ikke funnet en nettbutikk i Norge som har et godt utvalg. Du må også huske på at TV-bord er èn av de få møblene som man virkelig bør se fysisk før man bestemmer seg for om man kjøper den. Selv kjøper jeg nærmest alle møblene mine på nett (les hvorfor her…). Men akkurat TV-bord ville jeg vært forsiktig med.

✅Kan man snekre selv?

Det kan man. Og dette er kanskje det aller beste alternativet for deg som er litt «handy».

Hvis du snekrer et TV-bord selv, så er du jo garantert å få akkurat de målene du ønsker. Sannsynligheten er derfor stor for at du blir veldig fornøyd til slutt. 🙂

Legg igjen en kommentar