Soverom farger – Disse fargene på soverommet er «trendy» nå

Når du velger farge på soverommet ditt, bør du først og fremst vurdere hva slags stemning du ønsker å skape. Vil du ha et rolig og avslappende rom, eller et mer energifylt og levende rom?

Uansett hva du velger, er det viktig å huske at farger på soverommet kan ha en stor innvirkning på hvordan du føler deg og hvor godt du får sove. Så velg soveromsfarge med omhu.

Vi kan først begynne med noen inspirasjonsbilder som gir en indikasjon på hva vi i Boligmag mener er et flott soverom.

Farger på soverommet: inspirasjonsbilder

Hva vil de forskjellige fargene på soverommet bety for din velvære?

Hvitt er alltid et populært valg for soverom, da det gir et rennende og rolig preg til rommet. Dessuten kan hvitt lett kombineres med andre farger, slik at du enkelt kan endre stemningen i rommet ved å bytte noen få puter eller tepper. Vi vil tippe at de fleste nordmenn velger å farge soverommet sitt i hvitt eller beigt.

Blått er også et veldig populært valg for soverom, da det ofte gir en følelse av ro og vennlighet. I tillegg er blått ofte forbundet med havet og himmelen, noe som kan gi en følelse av frihet og åpenhet.

Grønt er en overraskende populær farge å bruke på både soverom til voksne og barn. Grønt gir ofte en følelse av ro og fred. I tillegg er grønt ofte forbundet med naturen, noe som kan gi en følelse av tilknytning til jorden og en mer avslappet atmosfære.

hvit farge soverom

Gult er en godkjent farge for soverom, da den ofte gir en følelse av varme og energi. Gult kan imidlertid være litt for overveldende hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet.

Oransje er en farge ofte gir en følelse av energi og vitalitet på soverommet. Orange kan imidlertid være litt for distraherende hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet. Noen hevder også at oransje kan trigge angst hvis det blir brukt for mye.

Rødt gir en følelse av lidenskap og intensitet. Rødt kan imidlertid være litt for overveldende hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet. Om du har et «knæsj rødt» soverom, så vil det kanskje være forstyrrende. Desto mørkere rødfargen er, desto bedre vil du etter all sannsynlighet sove.

Rosa er en fin farge for soverom, da den ofte gir en følelse av kjærlighet og omsorg. Rosa kan imidlertid være litt for distraherende hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet.

Lilla er en fin farge for soverom, da den ofte gir en følelse av mystikk og eksotisme. Lilla kan imidlertid være litt for overveldende hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet.

Maler du soverommet ditt helt svart, så kan du forvente å sove godt. Svart er en litt irriterende farge å ha på veggene hvis du bruker soverommet til mer enn å sove. Men dersom du ikke kombinerer soverom og hjemmekontor, så kan svart absolutt være et godt sted å starte. Svart kan imidlertid være litt for kjedelig hvis det brukes for mye, så det er viktig å bruke denne fargen med forsiktighet.

mørk farge soverom

Hvordan vet jeg hvilken farge på soverommet som er riktig for meg?

Det er mange faktorer å ta i betraktning når du velger farge på soverommet ditt. For det første må du vurdere hvilken atmosfære du ønsker å oppnå. Vil du ha et rolig og avslappende soverom, eller et mer energisk og levende rom? Deretter må du ta hensyn til hva slags møbler og interiør du har, og hvordan de vil fungere med den nye fargen.

Det er også viktig å tenke på hvilken type lys soverommet ditt får, og hvordan denne kan påvirke fargene. Når du har tatt disse faktorene i betraktning, kan det være en god idé å starte med å velge en hovedfarge, og deretter velge en eller to accentfarger som skal brukes i mindre mengder. Hovedfargen bør være en nøytral farge som ikke forstyrrer den generelle atmosfæren i soverommet, mens accentfargene kan være mer iøynefallende og energisk.

Har du for eksempel mange store vinduer på soverommet? I så fall kan det være akseptabelt å ha en dyp mørk farge på veggene.

Det er også viktig å vurdere hvor mye arbeid du er villig til å putte inn i å holde soverommet ditt rent. Hvis du ikke er interessert i å male eller tapetsere ofte, kan det være en god idé å velge en farge som er enklere å holde ren. Hvit og beige er alltid gode valg for soverom, fordi de ikke viser smuss og flekker så lett.

Til slutt, husk at det er viktig å velge en farge som du føler deg komfortabel med, og som du nyter å se på. Hvis du ikke liker fargen du har valgt, vil du ikke ha det gøy å bo i soverommet ditt, og dette kan påvirke din evne til å sove godt. Prøv å velge en farge som du synes er behagelig, og som gjenspeiler din personlighet.

trendy soverom grå farge

Andre artikler vi har skrevet for inspirasjon


Ofte stilte spørsmål

✅ Hvor kjøper man maling til soverom?

Det er best å kjøpe maling til soverommet på en fargehandel eller hos en maler.

✅ Bør man hyre inn profesjonell maler når man skal male soverommet i ny farge?

Det kan være en god idé å hyre en profesjonell maler når man skal male soverommet i ny farge, slik at man får et jevnt og fint resultat.

Profesjonelle malere har også ofte mer erfaring med å velge riktig farge og type maling for forskjellige typer overflater, noe som kan være nyttig hvis man ikke er helt sikker på hva man skal velge selv.

✅ Hvilken farge er beroligende på soverom?

Folk responderer forskjellig på ulike farger, så det er vanskelig å si hvilken farge som er beroligende for alle.

Generelt kan vi si at rolige og myke farger som blå, grønn og lilla, er ofte ansett som beroligende farger for soverom.

✅ Hvilke farger får rommet til å se større ut?

Farger som gjør at et rom virker større er lyse, kule farger. Disse fargene reflekterer lys og gjør at rommet virker mer åpent.

Hvite, blå og grå er farger som ofte brukes for å gi et rom en større følelse. Vi anbefaler ofte lyse farger på en stue (for å få større romfølelse). Men det er ikke noe poeng i at soverommet ditt skal se så ufattelig stort ut. Mener vi.

Har du noen kommentarer eller tips til inspirasjon når det kommer til soverommet? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar