Tørkestativ test: 5 anbefalte modeller til hjemmet

Et tørkestativ er et klassisk produkt som de fleste ikke legger for mye energi på å kjøpe inn. Som regel går man på IKEA og kjøper det billigste.

Tabbe.

For det finnes nemlig veldig mange innovative produkter som er både effektive, plassbesparende og smarte. Om du ikke bor i verdens største hus, så vet du godt at stativ med våte klær kan ta alt for mye plass i husstanden.

Men det er bare et problem hvis du velger en dårlig modell. Derfor har vi gjort grundige undersøkelser i hele det norske markedet. Vi har funnet frem til fem gode tørkestativ du kan (og bør..?) ta en titt på.

Om du skal kjøpe deg et tørkestativ, anbefaler vi disse nettbutikkene: Kitchentime.no og CDON.

Våre anbefalte tørkestativ: en full liste

Er du bare nysgjerrig på hvilke produkter vi kan anbefale?

Her er en liten liste som gir deg et kjapt svar på det. Om du skulle ønske å lese deg opp på hvilke funksjoner de ulike tørkestativene har, så kan du gjøre det lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Leifheit Veggmontert Tørkestativ – Best i test!
2Tatkraft Elm Klesstativ – Budsjettvennlig modell med enorm kapasitet
3Brabantia T-modell – Klassisk modell som passer inne og ute
4Elfenbensvit Tørkestativ fra Brabantia – Finurlig variant som henges over døren
5Tatkraft Gobi Tørkestativ – Kan enkelt slås sammen

1. Leifheit Veggmontert Tørkestativ – Best i test!

Hva er vel bedre enn å henge opp sine våte klær rett på veggen?

Slik at de ikke tar noe plass i boligen!

Vel…denne geniale løsningen har vi rett og slett forelsket oss i. Derfor kårer Boligmag det vegghengte tørkestativet fra Leifheit til «best i test»!

 • Gode brukeranmeldelser på nett.
 • Kompakt modell som tar lite plass.
 • Teleskop-funksjon som gjør at det fungerer som håndklestativ når det ikke er slått ut.
 • Har en god lengde på stengene (90 centimeter).
 • Alt som skal til for å montere produktet medfølger i pakken.

Når du først har installert et vegghengt tørkestativ i boligen din, så vil du neppe angre.

Spesielt ikke om du har gått for denne modellen fra Leifheit.

Dobbel funksjon

Dette er et kompakt veggmontert tørkestativ med flere funksjoner. Du kan nemlig trekke det ut når du skal bruke det – og dermed også dytte det inn mot veggen når det ikke er i bruk. Når tørkestativet ikke er i bruk, så ligner det mer på et håndklestativ.

Vi er veldig imponert over hvor anonymt stativet henger på veggen. Man legger altså ikke særlig merke til det når det er «slått inn».

Plass til å tørke mye klær

Til tross for at stativet kan se litt lite ut på bilder, så får du plass til veldig mye. Produktet er utstyrt med hele 8 tørkestenger – i tillegg til en stang hvor håndklene kan henge. Total lengde på stengene er 90 centimeter, noe som er høyere enn gjennomsnittet for lignende produkter.

Det skal nevnes at de fleste velger å plassere denne modellen på enten badet eller terrassen/balkongen. Men det går helt fint å montere det i andre rom.

Gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder

Her er et par kommentarer fra kunder som har kjøpt Leifheit Telegant:Som du ser, så er det ikke kommentarer som er skrevet av misfornøyde kunder…


2. Tatkraft Elm Klesstativ – Budsjettvennlig modell med enorm kapasitet

På «Elm» kan du henge hele 63 plagg.

Det bør være like mye som du kan få plass til i to hele vaskemaskiner.

 • Veldig lav pris.
 • Høy kvalitet kombinert med enorm kapasitet.
 • Kan enkelt slås sammen og stues vekk når det ikke er i bruk.
 • Signalgul farge i kombinasjon med svart og sølvfarge.
 • Veier kun 1,3 kilo!
 • OBS! Krever bruk av kleshengere.

«Elm» er et klesstativ som du nærmest finner i alle svenske hjem. Dette er virkelig et tørkestativ som har slått godt an hos Söta Bror.

Og det er ingen grunn til at stativet ikke skal slå til her hjemme i Norge også.

Lettvekter med god kapasitet

Med en totalvekt på 1,3 kilo, så skulle man ikke tro at tørkestativet kunne holde på mange klær. Men joda. Produsenten Tatkraft oppgir at stativet kan fylles med hele 22 kilo klær uten at det klapper sammen. Dette er på grunn av at produktet er produsert i metall.

Her får du altså plass til 63 plagg. Det vil si at du kan kjøre to fulle vaskemaskiner på samme dag – og så ha rent tøy til hele familien dagen derpå.

God stabilitet og sammenleggbar funksjon

En av punktene vi virkelig liker med «Elm» er at den holder seg så stabil. Til tross for at stativet ikke tar mye plass i boligen, så får du en konstruksjon som også kan brukes utendørs. Du trenger ikke være redd for at tørkestativet faller overende selv om det kommer litt vind.

Vi liker også veldig godt at klesstativet kan klappes sammen og stues vekk i et skap etter bruk. Her får du et fleksibelt, billig og uhyre sterkt tørkestativ som du vil ha glede av mange år fremover.

Tro oss: det er veldig lite som skiller første- og andreplassen i denne testen. «Elm» kunne likeså godt vært vår testvinner.


3. Brabantia T-modell – Klassisk modell som passer inne og ute

Du har garantert sett disse «T-modell»-tørkestativene før.

Denne typen tar veldig ofte en god del plass i boligen. Samtidig er det ikke den billigste modellen på markedet. Men hvis du har mye små klær (t-skjorter, undertøy og sokker), så får man dratt godt nytte av alle stengene.

 • Produsert av tyske Brabantia.
 • Forholdsvis kostbar.
 • Total høyde på 104 centimeter når den står utslått.
 • Svart farge.
 • Produsert i sterkt stålmateriale.

Hvis man skulle tegnet opp et erke-klassisk tørkestativ, så ville det sett ut som dette. Alle nordmenn har på en eller annen måte sett et slikt stativ før.

Rett og slett fordi de er ganske praktiske.

Problemet med denne type stativ er at de tar mye plass når de er slått opp. Og de fungerer ganske dårlig til å henge store gensere og bukser på. Etter vår mening er slike T-stativ best til undertøy og sokker.

Sterkt stålmateriale og OK kapasitet

Bredden ligger på 61 centimeter. Og høyden, når produktet er oppslått, teller 104 centimeter.

Dette er forholdsvis stort.

Det er også verdt å nevne at tørkestativet fra Brabantia er produsert i stål. Stål er et av de mer kraftige materialene man har. Dessverre er det også ganske tungt. Så du får ikke et tørkestativ som er lett å ta med seg rundt. Samtidig kan du være sikker på at stativet ikke velter hvis det blir utsatt for litt vind.

Oppsummering

Alt i alt er T-stativet fra Brabantia helt OK.

Men som du ser, så mener vi at det er to produkter som er bedre i denne testen. Om du faktisk går for denne modellen, så må du ha en plan for hvor du skal tørke klærne dine. For det er ingen tvil om at denne type tørkestativ tar veldig mye plass i boligen din.


4. Elfenbensvit Tørkestativ fra Brabantia – Finurlig variant som henges over døren

Om du har veldig lite plass i leiligheten, så kan det være perfekt å finne et tørkestativ som skal henge over døren.

 • Utrolig praktisk løsning.
 • Lyse farger (elfenbensvit) komplementert med mørke detaljer.
 • Henger perfekt på nær sagt alle typer dører.
 • Produsert i stål.
 • Har en total bredde på 68,5 centimeter.

Dette tørkestativet er like genialt som det er enkelt.

Til forskjell fra andre konkurrerende produkter, så trenger du ikke bruke plass midt i rommet for å tørke klærne dine. Her får du en flate på 68 centimeter hvor du kan henge alt fra t-skjorter til undertøy og gensere.

Veldig genialt.

Mye for pengene

I og med at produktet er ganske liten i størrelsen, så koster det heller ikke særlig mye. I skrivende stund koster det under 500 kroner, noe som er veldig lite for et tørkestativ.

Dog skal det sies at den lille størrelsen også gir noen utfordringer. Det er ingen tvil om at du minst trenger 3-4 stykker hvis du har en stor familie. Og det å måtte henge opp klær på nær sagt alle dørene i boligen virker kanskje litt stressende og unødvendig?

Vår dom

Etter vår mening har Brabantia produsert et smart stativ. Men dette er ikke et stativ store familier får særlig mye bruk for.

Om du er enslig og bor alene, så kan dette være den løsningen du ser etter.


5. Tatkraft Gobi Tørkestativ – Kan enkelt slås sammen

Har du behov for å klappe sammen tørkestativet når det ikke er i bruk?

I så fall mener vi at Gobi er en av de beste modellene på markedet.

 • Kommer i hele seks etasjer.
 • Den øverste etasjen har hele fire stenger og plass til veldig mye klær.
 • Totalt består stativet av 11 stenger.
 • Når stativet er fullt utslått, så teller det 105 centimeter over bakken.
 • Laget av en kombinasjon av plast og rustfritt stål.

Vi var litt usikre på om Gobi skulle plasseres høyere i testen. Men etter all sannsynlighet er femteplass en fortjent plassering.

Fleksibel modell med god kapasitet

Dette er et stort tørkestativ som kan justeres i høyden. Her får du virkelig plass til veldig mye klær – til hele familien. Dog oppgir produsenten at du ikke bør belaste stativet mer enn 10 kilo.

Du kan fordele klær over hele 11 stenger. Den øverste etasjen har, naturlig nok, den største kapasiteten. Overetasjen består nemlig av fire sterke stenger i rustfritt stål.

Gode dimensjoner – stor størrelse

Når stativet er utstlått, så teller det 75 * 37 * 105 centimeter. Dette er ganske stort sammenlignet med konkurrende produkter.

Her får du en modell som virkelig kan tilpasses dine individuelle behov. Det er også verdt å merke at Gobi både kan brukes innendørs og utendørs.


Har du lyst til å se noen smarte løsninger på å tørke klær? Her er noen bilder til inspirasjon:


Hvorfor trenger man et godt tørkestativ? 5 gode grunner

For å få klærne til å tørke raskere og jevnere

Et godt tørkestativ har flatere stenger og gir en jevnere overflate for klærne å tørke på, noe som resulterer i raskere og jevnere tørking.

For å unngå at klærne blir skadet

Dårlige tørkestativ kan være skarpe på kantene og kan skade klærne, spesielt hvis de er laget av mykt stoff som bomull.

Jeg har selv gått i fellen med å kjøpe et Kina-produsert elendig tørkestativ en gang. Dette gjør man bare èn gang…og så angrer man dypt. Det resulterte nemlig i at jeg riper opp en dyr Lacoste-skjorte som jeg var veldig glad i.

For å gi bedre luftstrømning

Et godt tørkestativ har åpne sider eller ender som tillater bedre luftstrømning, noe som resulterer i raskere tørking.

Om du ønsker en guide som viser hvordan man kan sikre at klærne tørker kjappere, så anbefaler vi denne lenken fra Wikihow.

For å unngå at klærne blir krøllete

Dårlige tørkestativ kan forårsake at klærne blir krøllete, noe som gjør at de tar lengre tid å tørke og kan være vanskeligere å jevne ut når de er ferdige.

For å unngå at klærne blir skitne

Dårlige tørkestativ kan tillate at støv og skitt setter seg fast på klærne, noe som gjør at de blir skitne og tar lengre tid å tørke.

Hvis du tørker klærne dine ute, så må du regne med at pollen og noe annen forurensning fra naturen kan feste seg på tøyet. Selv har jeg en policy om å kun tørke klærne innendørs – selv om sommeren!

tørkestativ

Trenger du noen nye produkter til hjemmet?

Hvis du allerede er inne og leser om nye interiørartikler, så kan det godt hende at du ønsker inspirasjon til andre kjøp.

Vi har tidligere anmeldt og anbefalt en rekke gode interiørprodukter på det norske markedet. Her er noen av våre mest leste artikler:

tørkestativ best i test

Ofte stilte spørsmål

🧥 Bør man tørke klærne sine utendørs eller innendørs?

Det er best å tørke klærne sine innendørs. Utedørs kan det være for kaldt for klærne, og vinden kan få dem til å føle seg kalde og stive.

I tillegg kan det være skadelig for klærne å bli eksponert for sollys i lang tid.

🧥 Bør man kjøpe tørkestativ på nett eller i butikk?

Det er fordelaktig å kjøpe tørkestativ på nett fordi du kan sammenligne priser fra forskjellige butikker og finne den laveste prisen. Du kan også få tak i gode tilbud og rabatter når du kjøper tørkestativ på nett.

Det er mange fordeler med å kjøpe tørkestativ på nett. Du kan sammenligne priser og produkter fra ulike butikker, og du slipper å bære tørkestativet hjem fra butikken.

🧥 Kan det holde med en snor man henger klærne i?

Ja, i enkelte tilfeller kan det holde.

Men husk at slike snorer som regel må være utendørs. Det betyr at du må tørke klærne dine utendørs. I Norge har vi jo et ganske hardt og vått klima, noe som gjør at utendørstørking av klær ofte ikke er en særlig god idè.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Har du kanskje noen gode tips til hvordan man tørker klær på en kjapp og skånsom måte? Legg igjen en kommentar under da vel!

3 kommentarer om “Tørkestativ test: 5 anbefalte modeller til hjemmet”

 1. Luftstrømming er det viktigste punktet for å sikre at klærne blir tørre kjapt. Jeg er ganske overbevist om at det å trøkke inn et tørkestativ på et fuktig bad ikke er det beste alternativet.

  Spesielt ikke hvis stativet står opp mot veggen? Da kommer det jo ikke noe luft inn?

  Svar
 2. «Alle» går på IKEA for å skaffe seg elendige og overprisede tørkestativ. Det er ganske utrolig hvor mye mer praktisk hele boligen sin blir når man unngår å dra på det svenske varehuset. Bare i denne artikkelen har dere perfekt illustrert en rekke forskjellige måter å tørke klærne sine på.

  PS! Jeg bor i Sør-Norge, nærmere bestemt Arendal. Her er det så varmt at det er mulig å tørke undertøy, sokker og genser utendørs fra april til november 😀

  Svar
  • Det er utrolig hvor mange fine interiør-løsninger som finnes der ute. IKEA representerer bare en brøkdel av de gode og fine møblene i Norge. Dessverre er det slik at 80-90 % av alle nordmenn sverger til IKEA når de skal handle inn ting. Det er merkelig og synd.

   Angående Arendal: er du sikker på at du kan henge klærne dine til tørk sent i oktober, altså? 😀 For meg høres det litt optimistisk ut.

   Svar

Legg igjen en kommentar