Treningsrom hjemme – få inspirasjon til hjemmegymmen

Er du også en av de som tenker at det å trene hjemmefra kan være like så bra som å kjøpe medlemsskap på SATS/Elixia?

Vi skal helt tilbake til 2001 for å finne den første artikkelen om «hjemmetrening» på VG.no. Nå til dags er det nærmest vanligere å trene hjemme enn å dra på et treningssenter.

Vi i Boligmag innredet nylig et hjemmetrenings-rom i boligen til en av oss skribentene. Og du kan tro at vi gikk gjennom en lang læringsprosess!

I denne artikkelen deler vi alt vi har lært – og dette er perfekte tips til deg som skal skape et hjemmegym i egen bolig!

Treningsrom hjemme: inspirasjonsbilder

Dette bør du tenke på når du skal innrede et treningsrom hjemme

Disse avsnittene bør du lese veldig nøye. Vi testet, feilet, kjøpte inn feil produkter – og har gjort en haug med nybegynnerfeil da vi selv bygde vårt eget lille treningsstudio.

Dette er feil du ikke har råd til å gjøre.

Følg nøye med.

#1: Hva slags type treningsutstyr skal du kjøpe inn?

Dette spørsmålet må besvares i det hele tatt før du begynner å planlegge treningsrommet.

Skal du ha plass til ergometersykkel? Tredemølle?

Eller skal det kun være en matte og noen frivekter?

Vi fant ut at det er nær sagt 100 % nødvendig å planlegge innkjøp av treningsutstyr etter å ha satt opp en fullstendig planløsning.

#2: Hvor stor plass har du?

Hvis du har et lite rom som knapt teller 2 x 2 meter, så vil vi nesten anbefale at du ser deg etter andre løsninger når det kommer til hvor du skal trene.

Det er klart: man kan alltid slenge inn en treningsmatte, et par vekter og håpe på det beste.

Men motivasjonen kommer til å dale sakte, men sikkert hvis du skal prøve å presse deg inn på et lite rom hver gang du skal trene. Det er ingen bærekraftig løsning.

#3: Lyse farger gir treningsglede

Advantagefitness.com har publisert en brilliant artikkel om hvilke farger som stimulerer treningsglede og treningsmotivasjon.

Du kan kanskje selv tenke deg at man ikke får kjempelyst til å hoppe rundt og trene i et bekmørkt rom?

Det stemmer.

Alt av møbler, gulv og vegger på treningsrommet hjemme bør være malt i lyse farger. Da øker sannsynligheten for at du får tatt på deg treningsklær og svettet litt.

Og alle trenger vel en motivasjons-boost en gang i blant?

#4: Bonustips: sjekk ut Finn.no

Schibsted-eide Finn.no har vokst seg frem til å bli en helt fantastisk platform for brukte varer. Du vil ikke tro hvor mye gull du kan finne der – spesielt når det kommer til hjemmetreningsutstyr og interiørartikler.

Det virker nesten som om at nordmenn har et «bruk og kast»-forhold til trening. Man kjøper kanskje en ergometersykkel når den er sterkt rabattert på G-Sports julesalg.

Tre uker senere finner man ut at det er dødskjedelig å sykle hjemme.

Da ender den på Finn – til en enda sterkere rabatt. 🙂

Hvordan få inspirasjon til treningsgym hjemme?

Vi vil anbefale Youtube-videoen under.

Den viser at du kan komme svært langt med et lite budsjett – og lite plass. De aller fleste snuttene på Youtube er egentlig best til deg som har superstor plass («garage gym» på amerikansk).

Men denne er svært nyttig:

Andre inspirasjonsartikler

Når du først er i gang – skulle du ikke tatt på andre deler av boligen din som skulle pusses opp? 😉

Det er deilig å gjøre ting litt ordentlig når man først er i gang med oppgradering av boligen. Derfor velger vi å lenke til noen andre av våre artikler som du helt sikkert finner interessante:

Har du tips til andre artikler vi kan skrive om? Trenger du hjelp til å få inspirasjon til å fikse hjemmet ditt? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under!

Ofte stilte spørsmål

✅Hvor stort bør hjemmetreningsrommet mitt være?

Vi anbefaler at du i hvert fall har mellom 8 og 12 kvadrameter på et treningsrom.

Det er også ganske viktig at du har naturlig lys i form av vinduer. Av ren nysgjerrighet, så prøvde vi å trene i boden en gang. Det gikk ikke.

✅Hvor kan jeg kjøpe hjemmetreningsutstyr?

Det finnes mange nettbutikker i Norge som selger hjemmetreningsutstyr.

Men det er også lurt å kunne kjøpe større, dyrere maskiner som tredemøller og ergometersykler via Finn. Hvis du bor i nærheten av de større byene i Norge, så kan vi nærmest garantere at du finner mange muligheter.

✅Bør man ha ergometersykkel OG tredemølle hjemme?

Det holder egentlig med èn av dem.

Husk at tredemøller tar svært mye plass.

Har du noen kommentarer eller tips til å bygge et treningsrom hjemme? Vi er alltid veldig interesserte i å høre fra leserne våre. Legg igjen en kommentar under! 💖

Legg igjen en kommentar