Værstasjon test: 6 presise modeller for private norske hjem

Veldig mange nordmenn velger å investere i en værstasjon for egen bolig. Dessverre er det alt for mange modeller å velge mellom på markedet. Man blir helt matt av å skulle lese om produktegenskapene til produkt A, B, C, D, E,F og G.

Derfor har vi i Boligmag gjort jobben enklere for deg.

Etter at en av Boligmags ansatte valgte å investere i en værstasjon nylig, så har vi gjort en rekke undersøkelser på markedet. Dette har ført til at vi vet presis hvilke kriterier du skal se etter. For hva er det man skal se etter?

Det kan vi fortelle deg nå.

De viktigste funksjonene inkluderer, men er ikke nødvendigvis begrenset til, følgende:

 • Et godt og oversiktlig display.

 • Nøyaktig måling av både temperatur og andre værfenomener.

 • At den kan brukes utendørs.

 • Eventuelt andre smarte funksjoner.

Veien til denne endelige forbrukertesten har vært lang. Vi har sjekket eksterne kilder (“best i test”-artikler), lest produktinformasjon fra ulike nettbutikker samt sjekket ekte og verifiserte anmeldelser fra tidligere kunder. Alt dette har vi gjort med et mål for øye: å skrive god forbrukerjournalistikk.

Og det har vi klart.

Om du skal kjøpe deg en værstasjon til hjemmet, anbefaler vi denne nettbutikken: Kjell.com.

Vinnere av vår værstasjon-test

I tabellen under ser du en oversikt over våre seks mest anbefalte produkter. Ønsker du lese mer om hvert enkelt produkt, så kan du scrolle deg lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Rubicson Værstasjon med regnmåler – Best i test!
2 Rubicson Trådløs Meteorologisk Værstasjon – For den som trenger litt mer
3 Netatmo Weather Station Smart – Med gode teknologiske løsninger
4 Telldus Værstasjon (Trådløs) – Info om klima rett på mobilen
5 Rubicson Værstasjon med Stor Skjerm – Perfekt for svaksynte
6 Rubicson Værstasjon med Fargeskjerm – For deg på budsjett

1. Rubicson Værstasjon med regnmåler – Best i test!

En god værstasjon med egen regnmåler som kommer ut som testvinner i vår test.

 • God rekkevidde på senderen
 • Måler også luftfuktighet
 • Svært høy presisjon
 • Fint og tydelig display i mange farger
 • Viser mye historikk relatert til været
 • Måler temperaturen både utendørs og innendørs

Dette er et godt produkt. Vi har nevnt det i andre forbrukertester: Rubicson er et merkevarenavn vi har blitt veldig glade i. De har også laget en værstasjon som har en egen regnmåler slik at du kan følge med på nedbøren. I tillegg elsker vi at rekkevidden på måleren er såpass godt at den kan plasseres rundt omkring på eiendommen din.

Skulle du ha behov for å plassere måleren innendørs, så kan den både plasseres i garasjen og i kjelleren. På den måten kan du hele tiden følge med på luftfuktigheten.

Nøyaktig måling

En av våre hovedkriterier i denne testen er hvor nøyaktig stasjonen viser de ulike parametrene. Når det kommer til denne værstasjonen fra Rubicson, så er den utrolig presis. I tillegg gir den deg mye informasjon. Du kan også se historiske data både når det kommer til luftfuktighet og temperatur. På den måten kan du hele tiden følge med på om kjelleren din faktisk blir bedre og bedre – eller om eventuelt problemet forverrer seg.

Displayet er fylt med mye data som kommer inn i nåtid. Men til tross for at det er mye informasjon, så er ikke displayet verken kronglete eller særlig stort. Dette setter vi pris på. Du kan enkelt ha den stående fremme i stuen eller på kjøkkenet uten at det ser “rart” ut. Det hvite stilrene designet hjelper naturligvis også. Denne modellen passer helt fint inn i skandinaviske hjem.

Oppsummering

Skal du ha en liten, kjekk og god værstasjon, så anbefaler vi denne varianten fra Rubicson. Dette er et utmerket produkt. Samtlige opplysninger er lett tilgjengelig via skjermen – og all den ulike dataen er farger i ulike fargekoder. På den måten kan du enkelt bli vant til å avlese de forskjellige målingene.

Regnmåleren er svært praktisk og lett å bruke. Installasjon intet problem.


2. Rubicson Trådløs Meteorologisk Værstasjon – For den som trenger litt mer

Dette er en trådløs værstasjon med både vind- og regnmåler. En litt mer avansert og betydelig mer kostbar modell.

 • God skjerm med mange farger
 • Måler vind
 • Måler regn
 • Kan brukes sammen med flere sensorer (kjøpes eksternt)
 • Viser trender i været

Hvis ikke vår testvinner er “avansert nok” for deg, så kan du vurdere å kjøpe denne meteorologiske værstasjonen. For her får du litt flere knapper å trykke på…nærmest bokstavelig talt. Dette er et svært godt produkt som appellerer til deg som er opptatt av vær og vind.

Og dette er virkelig en værstasjon som tåler sludd, snø og mye regn. Med andre ord: den passer like godt innerst i Oslofjorden som ytterst i havgapet rundt Hitra. Den gode vind- og regnmåleren er svært presis og enkel å montere. I tillegg kan du feste flere sensorer hvis du ønsker å måle luftfuktighet innendørs. Det kan være en hendig funksjon for deg som ønsker å vite hvor godt inneklimaet ditt faktisk er.

God og fin fargeskjerm

Den enkle fargeskjermen kan minne litt om det man ser på avanserte båter. Men la deg ikke lure – den er ganske enkel å forstå. I tillegg til fullstendig data i “realtid” fra værstasjonen, så viser den også hvor mye klokka er. Skjermen har også mulighet til å vise historikk når det kommer til været: både med tanke på vind og nedbør.

Selve utformingen av skjermen er lekkert. En svart ramme rundt som passer inn nær sagt hvor som helst. Har du displayet stående ved siden av datamaskinen din, så er det nesten så avansert at det ser ut som du bruker en ekstra skjerm. Kan naturligvis også brukes i både stue, kjøkken og andre oppholdsrom.

Oppsummering

Skal du ha litt ekstra funksjoner og ønsker flere sensorer, så kan denne værstasjonen fra Rubicson være for deg. Vi er spesielt imponert over hvor nøyaktige resultater den kan gi. I tillegg til at den presist viser hva som skjer utendørs, så er det mange forbrukere som også bruker den til å måle ulike parametre innendørs.

I tillegg er det lett å se “værmeldingen”. Stasjonen lager altså ganske gode prognoser for hvordan været kommer til å utvikle seg utover dagen. Dette kan spesielt være nyttig for dere som vurderer om dere skal ut på tur litt senere på kvelden.


3. Netatmo Weather Station Smart – Med gode teknologiske løsninger

Netatmo Weather Station er en internasjonal bestselger som kan knyttes opp mot “smarthus”-teknologi på en effektiv måte.

 • Følger med applikasjon til mobilen eller nettbrettet
 • Måler luftkvalitet (forurensning) og CO2-nivåer
 • Kan kobles sammen med Apple Home samt Alexa
 • En ukes prognoser alltid tilgjengelig på mobilen din

Netatmo Weather Station er en forholdsvis dyr værstasjon. Her er det helt tydelig at produsenten i veldig stor grad har fokusert på gode tekniske løsninger. Blant annet kan stasjonen knyttes direkte til en app i mobilen din.

Gode måleinstrumenter

Dessverre er det blitt sånn at norske byer har slitt med forurensning i mange år på grunn av mye biltrafikk. Dette har blant annet blitt dokumentert gjentatte ganger i Bergen (les mer på kommunens nettside). Derfor kan det være greit både med CO2- og forurensningsmåler.

Netatmo Weather Station Smart har nemlig begge deler! 

Gode og presise målinger inne og ute

Netatmo lar deg måle både innendørs og utendørs. Det vil si at du også kan få en fin oversikt over hvor god luften er innvendig. Skulle du finne ut at det er dårlig luftkvalitet, så kan du alltid kjøpe en Air Purifier.

Oppsummering

Vår dom er at dette produktet er helt ypperlig. Problemet er prisen. Når Netatmo Weather Station kommer med en pris på rundt 1500 kroner (i skrivende stund), så finnes det andre alternativer der ute som kanskje er bedre. Men det er ingen tvil om at dette er et kvalitetsprodukt.

Enkelt å sette opp. Lett å koble sammen med mobilen din. Og et ypperlig verktøy for deg som prøver å bygge et ordentlig smarthus.


4. Telldus Værstasjon (Trådløs) – Info om klima rett på mobilen

Telldus har laget en værstasjon som har smarte elektroniske løsninger for deg som alltid ønsker å være oppdatert på været.

 • Kan vise både vind- og regndata
 • Gir deg informasjon om prognoser for været
 • Praktisk applikasjon som gir deg været rett på mobilen
 • Lagrer historiske data

Ønsker du en avansert og god værstasjon som er svært presis, så kan denne varianten fra Telldus være det du ser etter. Den har god presisjon og noen utrolig gode funksjoner. I tillegg inneholder den alt det “vanlige”:

 • Måling av hvilken retning vinden blåser
 • Måling av vindstyrke
 • Prognoser for været frem i tid
 • Historikk

Du får også med en stor og flott fargeskjerm. Skjermen er dog ikke det eneste hjelpemiddelet du har til å sjekke været. Om du kjøper med deg litt ekstrautstyr (Tellstick Znet Lite v2), så kan du også se været på mobilen og på nettbrettet.

Her får du også fine grafer som viser hvordan vind og nedbør har vært i et nylig historisk perspektiv.

Innebygget alarm for “dårlig” klima

Skal du bruke en værstasjon til å overvåke inneklimaet, så kan Telldus være noe for deg. Det er nemlig slik at stasjonen er utstyrt med en “alarm” som sier fra til deg hvis målingene overstiger en viss grenseverdi.

Dette er spesielt nyttig hvis du ønsker å sjekke luftfuktigheten innendørs.

Oppsummering

Telldus værstasjon er ikke som alle andre. Den har noen unike funksjoner – som blant annet alarm ved definerte grenseverdier. I tillegg er den avansert, men kommer til en forholdsvis billig penge. Det er også verdt å nevne at man kan la produktet bruke energi på to forskjellige måter. Det første, og enkleste, er å bruke 3 stk AAA-batterier.

Men det følger naturligvis også med en strømkabel som gjør at du kan sikre deg at du “alltid” får været rett inn på mobilen.


5. Rubicson Værstasjon med Stor Skjerm – Perfekt for svaksynte

Rubicson har laget en værstasjon som både er billig, men god.

Spesielt god er den for de som sliter med å se på små skjermer – og ønsker noe stort.

 • Gode brukeranmeldelser på nett
 • Fargeskjerm det er lett å lese fra
 • Kan festes til veggen (bordstativ medfølger)
 • Viser både prognoser og tidligere trender i været
 • Følger med radioklokke

Skulle du ha behov for en ordentlig stor skjerm som henger på veggen, så anbefaler vi Rubicson Værstasjon med Stor Skjerm. Et godt alternativ for deg som enten er svaksynt – eller bare ønsker en stor skjerm. Store TVer er jo inne i vinden for tiden. Dette er en skjerm du lett kan ha tilgjengelig på stua eller kjøkkenet.

På den måten kan du alltid følge med på hvor kraftig vind det er ute – og eventuelt om det er nedbør.

Alarm for grenseverdier

Dette er en annen modell som har alarm for innstilte grenseverdier. Det vil si at du ønsker å bli varslet dersom det blir for mye nedbør, for høy luftfuktighet eller for høye temperaturer. Deretter kan du utføre de oppgavene som skal til for å få bukt med problemet. Høye temperaturer kan for eksempel indikere at plantene dine trenger litt ekstra vann.

Dette er også en utmerket funksjon hvis du ønsker å vite mer om inneklimaet ditt. Spesielt i drivhus og kjellere kan det være fint å få sjekket fuktighetsnivået ofte. Den radiostyrte klokken er det også mange som bruker. Midt på skjermen har du også bilde av månen – og den illustrer hva slags syklus månen er inne i nå. Kult!

Oppsummering

Rubicson har laget en værstasjon som er billig, enkel og har en veldig stor skjerm. Om du ønsker å få hele familien din engasjert i å lese av været, så er dette et perfekt alternativ.

Du kan enkelt henge skjermen opp på veggen og la “alle” få ta del i avlesning og analyse.


6. Rubicson Værstasjon med Fargeskjerm – For deg på budsjett

Har du litt lite penger å bruke på en værstasjon, så finnes det også et fint alternativ til deg.

Kvalitetsprodusenten Rubicson har laget en liten modell som gir deg kun det nødvendigste du trenger å vite.

 • Koster veldig lite
 • Drevet av batteri (ingen strømtilgang)
 • En helt OK fargeskjerm
 • Kan utvides med ekstra soner hvis ønskelig

Skal vi være ærlig, så finnes det èn grunn til at man ønsker å kjøpe denne værstasjonen: fordi man sparer penger. Ikke virker den å være særlig robust. Og ikke har den noen “kule” funksjoner som kanskje engasjerer andre familiemedlemmer.

Alt du får er en værstasjon produsert av en supergod produsent. Den kan brukes både innendørs og utendørs. I tillegg gir deg deg informasjon om temperaturer, luftfuktighet, klokkeslett samt fremtidige prognoser. Fargedisplayet er veldig lite, men oversiktlig. Med andre ord: det er ikke fylt med masse unødvendig data. Alt av utstyret som følger med denne værstasjonen er veldig lett å forholde seg til – også for nybegynnere.

Med flere soner

En av de få avanserte mulighetene er at man kan bygge ut med flere soner. Dog krever det at du kjøper ekstrautstyr. På den måten kan du legge inn èn sone i kjelleren, èn sone i garasjen og èn sone ute i hagen. Det gir deg mulighet til å følge med på klimaet på flere steder samtidig.

Om du skulle ønske å bruke stasjonen til å utvide med flere soner, så anbefaler vi egentlig en litt mer avansert modell. Det er ikke bra når værstasjonen koster knapt 200-400 kroner, men alt ekstrautstyret kommer på nærmere tusenlappen. Det gir ikke mening.

Oppsummering

Om du ønsker det billigste av det billigste på det norske markedet, så er dette modellen for deg. Du får all den mest nødvendige informasjonen. Og informasjonen kommer på et lite og hendig display.

Men om du er litt interessert i andre deler av klimaet, så anbefaler vi at du går for en litt mer avansert modell.


Glad i vær, vind og måling av været? Her er noen bilder som kan inspirere:


Hvorfor trenger man en værstasjon hjemme?

Hvis du stoler på værmeldingen på NRK når du skal planlegge neste dag, så kan du ofte oppdage at ting ikke går helt som det skal. Været er forskjellig fra det som har blitt sagt av Kristen Gislefoss.

Sånt skjer dessverre veldig ofte. Grunnen er enkel: værstasjonen til NRK har sensorer som ofte er mange kilometer vekk fra det du bor. Derfor vil du ofte merke at det kan være store forskjeller i det appen/nettsiden/tv-kanalen forteller deg og det været faktisk blir.

Har man en værstasjon i egen bolig, så endrer dette seg. Disse stasjonene forteller deg akkurat hva været er – og hva været blir i fremtiden. Dette gjør de ved å måle faktorer i atmosfæren som blant annet:

 • Temperatur
 • Luftfuktighet
 • Regn
 • Vindhastighet
 • Vindretning

I tillegg er det sånn at de fleste moderne værstasjoner kan “logge seg på” Internett. Det vil si at du kan sjekke været der du bor selv om du er på ferie i Syden. I tillegg kan du regne med at en god værstasjon klarer å holde seg i god stand over flere år.

Derfor er det viktig at du kjøper kvalitet. De aller billigste modellene gir ikke bare unøyaktige resultater.

De har også en tendens til å bli ødelagt raskt.

Funksjoner og andre ting å tenke på

Når du kjøper en værstasjon, så er det noen ting som er veldig viktige å ha i bakhodet. I de kommende avsnittene skal vi kort oppsummere hvilke kriterier du skal gå etter når du skal finne den modellen som passer best for deg.

Energieffektivitet – batteri eller strøm

Samtlige værstasjoner krever en eller annen form for energi for å holde seg gående. Dessverre er ikke sollys godt nok for stabile og gode resultater. I tillegg bor vi tross alt i et land hvor det er veldig lite sollys sammenlignet med andre deler av verden.

De fleste modellene vi anbefaler kommer med en strømledning. Enkelte kan også brukes ved hjelp av batteri.

Fordelen med batteridrevne modeller er naturligvis at de ikke krever nærhet til stikkontakt i boligen.

Måling av luftfuktighet innendørs

Du vil nok bli overrasket når du finner ut av hvor mange hjem i Norge som årlig blir ødelagt av høy luftfuktighet.

Den eminente bedriften Airthings har skrevet en lengre artikkel som viser til hvordan høy luftfuktighet kan ødelegge hjemmet ditt. Det går blant annet på dannelse av mugg, at malingen faller av veggene dine samt at selve veggen kan få skader.

Om du er redd for at det er høy luftfuktighet i boligen din, så kan en værstasjon være løsningen du ser etter.

Husk på at det er spesielt i enkelte deler av huset hvor det er større fare for fuktskader. Nemlig i kjelleren og på badet.

Enkel montering

Når man kjøper forbrukerelektronikk til hjemmet, så er det viktig at det er lett å montere.

Noen av modellene vi har lest om har tatt flere dager å montere. Sånn skal det ikke være. Jobben bør gjøres i løpet av 30-60 minutter.

Presis måling

Det er ingen grunn til å installere en værstasjon i hjemmet hvis man ikke kan stole på at målingen er nær 100 % perfekt.

Da kan man like så godt bruke Yr.no eller NRKs vær-applikasjon.

Det er helt essensielt at du kan stole på værstasjonen din. Mange av de billige Kina-produserte modellene man kan kjøpe på Alibaba viser helt feil tall. Man skulle nesten tro at de viser været i Beijing til tross for at man har den installert i Oslo….

En værstasjon er helt ubrukelig hvis den ikke måler værfenomenene på en nøyaktig måte. Derfor sier vi i Boligmag det som det er: du får det du betaler for.

Trådløst internett

De beste Wifi-værstasjonene lar deg koble mobilen din sammen med stasjonen. På den måten kan du få all data du trenger via en nettside eller app. I tillegg er det sånn at noen av dem også har en løsning hvor du kan laste opp vær-dataen til andre entusiaster rundt omkring på nettet.

De aller mest avanserte løsningene (som ikke enda selges i Norge) har enda bedre teknologiske løsninger. Blant annet kan de koble sammen sprinkleranlegget i hagen og værstasjonen.

Hvis stasjonen ikke har merket at det har regnet på en god stund, så setter den automatisk i gang med å vanne plenen.

Dessverre er vi ikke bortskjemt med varmeperioder i Norge…. 🙂

værstasjon profesjonell

Trenger du nye og spennende elektriske produkter hjemme?

I så fall har du kommet til riktig plass. Vi i Boligmag elsker å teste nye elektroniske produkter som kan brukes hjemme.

Her er noen av våre mest populære tester:

Konklusjon

Markedet for værstasjoner fortsetter å vokse hvert eneste år. Flere produkter kommer inn – og de dårligste produktene pleier å skrotes av produsentene. Naturlig nok.

De mest avanserte modellene på dagens marked er både svært nøyaktige, billige og enkle å montere. En perfekt pakke til de som er interessert i å vite det nøyaktige været!

Det å kunne kontrollere nøyaktig været utenfor ytterdøren sin har egentlig aldri vært enklere.

Du må dog huske på at vi bor i et land med mye vær, vind, regn, sludd og snø. Det er ingen grunn til å forvente at en billig Kina-produsert værstasjon skal kunne holde seg god gjennom hele den norske vinteren. Om du går for en billig modell fra en utenlandsk nettbutikk, så er det dessverre stor sannsynlighet for at den blir ødelagt kjapt.

Derfor har vi utført denne forbrukertesten. Denne artikkelen minimerer sannsynligheten for at du velger feil.

Ofte stilte spørsmål

✅Skal værstasjonen alltid monteres utenfor huset (utendørs)?

Nei, det er ikke sånn at alle nødvendigvis skal stå utendørs.

Noen kan fortsatt gi en god indikasjon på været til tross for at de er plassert inne.

✅Hva er det værstasjonen måler utendørs?

Både vind og regn. Måleren som brukes utendørs pleier å gi veldig gode resultater når det kommer til nøyaktighet. Den er utstyrt med en føler som viser hvor mye regn som faller i løpet av en kort periode.

I tillegg kan den vise til både hvor kraftig vinden er – og hvilken retning vinden kommer fra.

✅Kan man bruke en mobilapplikasjon for å få været rett på mobilen?

Ja, mange av værstasjonene er nemlig utstyrt med støtte for mobilen. Vi i Boligmag har testet noen av disse. Det er veldig lett å laste ned appen og få data fra værstasjonen rett inn i Iphonen. Hendig.

Noen ganger kreves det at værstasjonen er tilknyttet det trådløse nettet i huset for at det skal fungere.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar