Veggplakat tips: Slik pryder du veggen med flotte plakater

Bilder er kanskje det som sier mest om oss og stilen vår. Enten du vil pryde veggen med klassiske motiver eller du vil skape liv og energi med et bilde i sterke farger, eller kanskje velge en poster med et statement som sier mye om deg.

Plakater er kanskje den enkleste måten å dekorere hjemmet på, og utvalget er enormt. Ikke alle har verken råd til eller er interessert i dyr kunst. Du kan ramme inn barnetegninger, kunstplakater, dikt eller fotografier- det er bare fantasien som setter grenser. Når du skal velgeramme, er det viktigste kriteriet at rammen står til bildet. UV-glass gir korrekt gjengivelse av farger og du unngår gjenskinn, men er selvsagt noe dyrere enn vanlig glass.

Plakater på veggen: Inspirasjon og flotte bilder

Nedenfor ser du et utvalg av bilder som gir en indikasjon på hvordan plakatene kan se ut i hjemmet ditt:

Dette bør du tenke på når du skal henge opp veggplakater hjemme

Her er noen tips du kan tenke over før du henger opp plakatene:

  • Et av de vanligste feilene er å henge bildene for høyt på veggen. Ta utgangspunkt i øyehøyde, for de fleste vil dette være omtrent en tredjedel ned fra taket. Henger du opp flere bilder i ulik størrelse på en vegg, blir det penest om du velger samme horisontale linje enten på bunnen eller toppen av bildene.

  • Se til at fargene på plakaten passer med veggfargen og øvrige ting i rommet.

  • Pass på slik at bildene ikke tar skade av å være for nær varmekilder som radiator eller ovn, og unngå om mulig direkte sollys.

  • Tenk over om du vil punktbelyse plakaten, dette kan bidra til å fremheve et fint bilde.

  • Du behøver ikke alltid å bruke hammer og spiker for å henge opp plakater. Det er kommet mange typer selvheftende bildeoppheng på markedet som virker utmerket.

Tips: Kombinert store og små plakater

Et interiørtips er å kombinere små og store posters med hverandre og skape en bildevegg. Det kan være lurt å sette sammen bildene på gulvet i et tenkt kvadrat eller rektangel før du henger de opp.

Har alle bildene like rammer er det trolig enklere å komponere en billedvegg, men det kan være like sjarmerende å sette sammen bilder basert på farger eller utrykk med bare ulike rammer også.

store og små plakater i hjemmet

Lag personlige veggplakater til ditt soverom eller stue

Hvorfor ikke skape noe helt personlig med dine egne bilder? Har du tatt et blinkskudd med ditt kamera eller mobil er det mange som tilbyr å printe ut dette i ønsket format. Her kan du selv velge størrelse og materialvalg på bildet. Noen av mulighetene e er:

  • Bilder printet på lerret. Bomullslerretets struktur gir et organisk utseende og en halvmatt finish. Strukturen i overflaten hindrer i tillegg gjenskinn fra ulike lyskilder.

  • Bilder printet på aluminiumsplate. Dette er noe som vil gi et trendy industrielt preg

  • Bilder printet på glass. Glass gir gjerne den ultimate skarpheten og fargedybden til fotografiet.

  • Bilder printet på tapet. Om du printer noe på tapet, så er det veldig lett å klistre opp på veggen. Da slipper du å bruke spiker og hammer.
veggplakat stue

Video: Slik designer du en god veggplakat selv

Det å lage en fin veggplakat høres enklere ut enn det er.

Mange velger å lage de selv – for deretter å bestille de hjem. Dessverre er det mange som ikke forstår hvilke designelementer som skal til for å skape en god plakat.

Nettopp derfor anbefaler jeg deg å se filmen under. Den viser på en veldig enkel måte hvilke ting du må tenke på hvis du skulle falle for fristelsen av å designe din egen plakat i hjemmet ditt:Andre av Boligmags artikler verdt å besøke for inspirasjon

Ofte stilte spørsmål

✅Er det mange nettbutikker som selger veggplakater?

Ja, det er det. Veldig mange selger veggplakater i Norge.

✅Bør man kjøpe fra utenlandske nettbutikker?

Nei, vårt råd er å alltid kjøpe fra norske nettbutikker. Ikke bare støtter du det nasjonale næringslivet.

Men om du skulle la deg friste av å kjøpe fra utlandet, så ender det ofte med lang frakttid samt ekstrakostnader i frakt og toll. Det er såpass mange gode interiørbutikker i Norge at du fritt kan velge mellom mange alternativer.

✅Hva er det viktigste å tenke på når man kjøper plakat til hjemmet?

At du liker motivet. 🙂

Det er det viktigste. I tillegg er det utrolig viktig å tenke på fargepaletten. Ikke kjøp noe som «kræsjer» helt med fargen på veggen eller de andre interiørartiklene du har hjemme. Om du er i tvil, så bør du lese denne artikkelen igjen. Her gir vi deg veldig mange gode tips til hvordan du kan innrede hjemmet på en effektiv måte med gode og flotte veggplakater.

Har du noen kommentarer eller tips til pryd på veggen? Har du kanskje selv designet din egen veggplakat? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar