Vekkerklokke test: 7 beste vekkerklokker med god lyd

Er du en av de som sliter med å komme seg tidlig? Mange av oss er naturlige B-mennesker, noe som betyr at vi hater å forlate sengen før vår biologiske klokke “slår inn”.

I så fall vet helt sikkert at en god vekkerklokke kan være løsningen. Vi i Boligmag har trålet gjennom hele det norske markedet på nett. Og resultatet? Vel – vi har funnet syv veldig gode alternativer til deg som trenger å stå tidlig opp om morgenen. Våre utvalgte vekkerklokker har noen ting til felles:

 • De ser bra ut (ifølge vårt redaktør-team).
 • De er utstyrt med en god alarm som lager høy lyd.
 • Noen av dem har avanserte funksjoner.
 • De sikrer at du står opp i tide for å gå på jobb eller skole.

Vi har virkelig gjort mange grundige undersøkelser før vi har funnet den vekkerklokken i Norge som er “best i test”. Det inkluderer produktbeskrivelser hos leverandører, samtaler med venner og familie samt sjekke ekte tilbakemeldinger fra kunder.

Det har gitt oss et utrolig godt utgangspunkt for å finne det aller beste alternativet på markedet.

Om du skal kjøpe deg en vekkerklokke, anbefaler vi disse nettbutikkene: Kjell.com og Proshop.no.

Vinnere av vår test av vekkerklokker

I tabellen under ser du en oversikt over vekkerklokker med smart display og høy lyd. Ønsker du mer informasjon om hver klokke, så anbefaler vi at du scrolle deg nedover.

#Produkt
1 Philips Wake-up Light Vekkerklokke – Best i test!
2 Rubicson Projeksjonsklokke – Et billig alternativ
3 Svart Vekkerklokke med Qi-lading – Lader mobilen din om natta
4 Rubicson Kjøretøy-termometer med vekkerklokke – Til bruk i bil og lastebil
5 Rubicson Radiostyrt Vekkerklokke – Automatisk innstilling av tid
6 Rubicson Svart Vekkerklokke – Med temperaturmåling på soverommet
7 Rubicson Analog Radiostyrt Vekkerklokke – Tidløs klassiker

1. Philips Wake-up Light Vekkerklokke – Best i test!

Den nederlandske produsenten Philips er verdenskjent for eminent forbrukerteknologi.

Deres vekkerklokke “Wake Up” er det beste du kan få på det norske markedet. Så enkelt er det bare.

 • Lar deg våkne opp til et naturlig lys
 • Lyser som om solen sakte skinner inn på soverommet ditt
 • Kan også brukes som radio
 • Du kan velge mellom forskjellige lyder fra naturen
 • Produsert av verdenskjente Philips

For oss i Boligmag var det aldri noen tvil. Philips Wake Up Light er den beste vekkerklokken på markedet. De mange funksjonene kan kanskje virke forvirrende på papiret – men de er utrolig enkle å forholde seg til i virkeligheten.

Som å våkne opp av solen

Vekkerklokken har et design som i stor grad skal minne om en sol. Den vil ligne på en soloppgang – gjennom at “tavlen”/lampen blir gradvis lysere helt til alarmen begynner å pipe. Dette sikrer at hjernen din gjør seg klar til å stå opp. I tillegg kan du få solen inn på soverommet selv gjennom den norske, mørke vinteren.

Det er naturligvis veldig hendig – og noe mange nordmenn setter pris på.

Naturlyder og soloppgang

“Wake Up Light” fra Philips er en vekkerklokke som vil begynne å skimte av lys hele 30 minutter før du skal stå opp. Og dette er ikke en klokke hvor du blir plaget av irriterende “ule”-lyder som lager en vond start på dagen. Du kan nemlig stille den inn til å lage ulike former for lyder fra naturen. Vår favoritt er fuglekvitter.

Det skal også nevnes at det er en radio integrert i Philips Wake Up vekkerklokke. Du kan dermed begynne dagen med å høre på P3 Morgen eller andre populære radiokanaler.

Oppsummering

Boligmag mener bestemt at dette er det beste alternativet på markedet. En annen positiv faktor er naturligvis at klokken er utstyrt som en lampe. Om du skulle trenge litt ekstra leselys før du skal legge deg, så fungerer den utmerket som en nattlampe.

Philips har i stor grad fokusert på at brukeren skal få en god og behagelig måte å våkne opp på.

Til tross for at prislappen er forholdsvis høy, så mener vi absolutt at du får mye verdi for pengene. Anbefales.


2. Rubicson Projeksjonsklokke – Et billig alternativ

Hvis du ønsker en god, populær og klassisk vekkerklokke til en billig penge, så kan denne modellen fra Rubicson være noe for deg.

 • Innehar mange flotte funksjoner
 • Lar deg se tiden i taket gjennom en innebygd projektor
 • Radio er naturligvis innebygget
 • Displayet er dimbart (reduser lysstyrken)
 • Mange ulike lyder å velge mellom

La oss si det med en gang: Rubicson er et svært godt alternativ for deg som ikke ønsker å bruke nærmere en 1000-lapp på Philips Wake Up. Dette er en forholdsvis enkel konstruksjon, men med noen unike funksjoner.

Projektor som viser tiden i taket

Blant annet har denne vekkerklokken, som navnet tilsier, en projektor på toppen. Denne projektoren lyser oppover i taket ditt – og viser alltid klokken. Dette er en utrolig kul funksjon som gjør at du ikke må stå opp og sjekke mobilen for å vite hva klokken er. Vi alle kjenner vel til problemet med at man våkner opp mellom 02:00 og 07:00 uten å være i nærheten av å forstå hvorfor – eller hva tiden er?

I tillegg er det en innebygget radio. På den måten sikrer man seg at man kan ligge et par minutter ekstra i sengen uten å måtte stå opp – men hvor man kan lytte til et godt NRK-program.

Batterier og strømkabel

Vi likte også veldig godt at Rubicson har utstyrt vekkerklokken med to mulige energi-innganger. Du kan enten bruke en strømkabel (som er på hele 1,5 meter). Eventuelt kan du putte inn 2 stk AAA-batterier. Hvis du benytter deg av batteriene, så kan du også sikre deg at vekkerklokken er mobil.

På den måten kan du også ta den med på campingtur eller på hytta.

Boligmag anbefaler deg å BÅDE bruke strømkabel og batterier. Grunnen er enkel: skulle det bli strømbrudd i løpet av natten, så vil batteriene erstatte strømtilgangen. Dermed er du fortsatt sikret at vekkerklokken vekker deg før jobb.

Oppsummering

Vekkerklokken er utstyrt med to forskjellige lyder. I tillegg er displayet øverst såpass enkelt å håndtere at klokken også kan brukes av eldre personer. Dette er en svært god og billig klokke som gir deg akkurat det du skal ha.

Vi anbefaler Rubicson projektorklokke på det varmeste. Spesielt hvis du har et ganske lavt budsjett å jobbe med.


3. Svart Vekkerklokke med Qi-lading – Lader mobilen din om natta

Du har vel kanskje hørt at du ikke skal lade mobilen din om natta?

Vel – med denne vekkerklokken fra Nedio er det helt trygt.

 • Kommer med innebygget USB-tilgang
 • Lader mobilen din om natten
 • 8 forskjellige lys til bruk om natten
 • Utrolig kult og innovativt design
 • Billig

Denne flotte vekkerklokken innehar et design du neppe har sett tidligere. Den er nemlig utformet med en svært praktisk lade-funksjon for mobilen din. Alt du trenger å gjøre er å legge mobilen på qi-platen, legge deg til en god natts søvn – og bli vekket til en fullt oppladet mobil. Høres det ikke deilig ut?

Om du skulle ha en mobiltelefon som ikke er laget for trådløs lading, så er vekkerklokken også utstyrt med en USB-tilgang.

Ulikt lysnivå på displayet

Er du av typen som mener at lysene på displayet til vekkerklokkene er for skarpe? Sliter du kanskje med å sove når du har mye lys i rommet?

Fortvil ikke. Denne vekkerklokken er nemlig utstyrt med hele åtte forskjellige lys. Det vil si at du kan justere lysstyrke etter eget behov.

God batteri-backup

Vi i Boligmag er livredde for å stå opp for sent som følge av strømbrudd. Denne klokken inneholder en batteribackup som gjør at vekkerklokken vil overleve et strømbrudd. I tillegg har den behagelig nattlys som gjør at du ikke får vondt i øynene dersom du skal sjekke klokken i løpet av natten.

Alt i alt er nok dette den beste vekkerklokken for deg som ofte glemmer å lade mobilen. Den praktiske ladeflaten er helt utrolig god. I tillegg har den et bredt utvalg av forskjellige lyder som kan vekke deg om morgenen. Du finner garantert en lyd som både er behagelig, men som også er høy nok til at du vekkes.


4. Rubicson Kjøretøy-termometer med vekkerklokke – Til bruk i bil og lastebil

For yrkessjåfører eller “backpackere” som pleier å sove i kjøretøyet, så kan denne smarte modellen fra Rubicson være perfekt.

Gode funksjoner – og lav pris.

 • Innebygget temperaturføler utenfor kjøretøyet
 • Festes enkelt på dashbordet
 • Fungerer på et vanlig AA-batteri
 • Kan måle helt ned til -40 minusgrader utendørs
 • Perfekt for deg som sover ofte i bil

Neida, yrkessjåfører. Vi har ikke glemt dere i denne testen. Rubicson er et firma som veldig ofte produserer smarte og billige vekkerklokker. Denne varianten inneholder både et termometer, men også en vekkerklokke.

Og vi er svært imponert over hvordan klokka fungerer.

Taxi eller vekkerklokke?

Joda – det er klart at designet til denne vekkerklokken ikke er av det flotteste slaget. Skal vi være ærlige, så ligner det på et taksameter som finnes i alle norske taxier. Men alle de gode funksjonene, og den lave prisen, gjør at vi anbefaler klokken. Når du kjører klokken på et standard display, så er det tre ulike ting som vises:

 • Temperaturen innendørs i bilen.
 • Temperaturen utendørs.
 • Hva klokken er.

I tillegg er det veldig lett å trykke på knappene slik at du kan sette alarm. I tillegg er Rubicson smarte nok til å integrere en slumrefunksjon. Denne er spesielt nyttig for deg som føler deg litt trøtt – og som trenger et kvarter ekstra på øye når alarmen går.

Festes til dashbordet

Akkurat som et taksameter, så festes denne vekkerklokken til dashbordet. Det følger nemlig med en ekstra sterk 3M-tape i esken. På den måten kan du feste det til bilen uten at du er redd for at det faller ned under kjøring.

I tillegg er det veldig lett å feste målesensor for temperatur. Du strekker sensoren rett utenfor vinduet uten noen som helst problemer.

Alt i alt er denne vekkerklokken fra Rubicson et godt alternativ for deg som kjører mye bil. Og spesielt for deg som har tenkt til å sove i bilen. En kombinasjon av vekkerklokke, gradestokk og klokke? Finnes det egentlig noe bedre bilutstyr å ha med seg på veien?

Når du ser på prisen, så får du deg også fort en gledelig overraskelse.


5. Rubicson Radiostyrt Vekkerklokke – Automatisk innstilling av tid

Rubicson har gjort det igjen!

Denne praktisk vekkerklokken er både kompakt og praktisk for deg som ønsker å ha noe lite, men effektivt å forholde deg til.

 • Forholdsvis liten størrelse
 • Radiostyrt
 • Med forskjellige typer nattlys
 • Krever 2 * AAA-batterier for å bli slått på
 • Praktisk slumring for B-mennesker… 🙂

Det er også verdt å nevne at denne vekkerklokken er mobil. Du har kanskje mange reisedøgn i året? Eller så bruker du en god del tid på hytta? Det fine er at du ikke trenger å kjøpe to vekkerklokker.

Denne radiostyrte klokken er helt fantastisk for deg som reiser mye rundt og ønsker å våkne opp til samme lyd hele døgnet. Du kan enten la den stå på nattbordet “for alltid” – eventuelt kan du ta den med deg akkurat hvor du ferdes.

Gode funksjoner

Du trodde kanskje at denne lille vekkerklokken fra Rubicson var en “lettvekter” når det kommer til funksjonalitet?

Å neida.

Langt derifra. Den er nemlig utstyrt med mulighet til å lyse opp displayet i 5 sekunder i tillegg til at den har en praktisk slumrefunksjon. Skulle du ønske å bruke klokken om natten, så kan vi i Boligmag anbefale funksjonen som heter “dempet nattlys”. I tillegg går den 100 % på batterier. Og her brukes AAA-batterier (to stk). Denne batteritypen kan kjøpes i nær sagt alle nærbutikker over hele Norge.

Enkelt display – god brukervennlighet

Det er veldig behagelig når forbrukerelektronikk er enkelt å forholde seg til. Denne vekkerklokken har bare et fåtall knapper. På den måten kan man justere ganske mange funksjoner med få tastetrykk. Veldig hendig og smart utført av produsenten.

I tillegg skal det nevnes at klokken alltid stiller seg selv. Dette gjelder også når man i Norge skifter mellom sommer- og vintertid.

Oppsummering

Denne vekkerklokken er like god å ha liggende på nattbordsskuffen som den er til å ta med seg på ferie. Dette er en liten klokke som er utstyrt med alt du trenger av gode funksjoner. I tillegg er den veldig liten – så du slipper å bruke mye bagasjeplass. Husk på at AAA-batterier selges over hele verden.

Skulle du gå tom for batteri på ferie, så kan du alltid finne en erstatning i nærheten av der du bor.


6. Rubicson Svart Vekkerklokke – Med temperaturmåling på soverommet

Dette er en lekker og brukervennlig vekkerklokke fra Rubicson. I tillegg til at den er praktisk, så har den veldig mange fine funksjoner.

 • Termostat til å måle temperaturen innendørs
 • Fint lys på displayet
 • Lekkert og tidløst design
 • Inkludert kalender

Det store displayet er kanskje hovedgrunnen til at du skal vurdere å gå for denne klokken. Det er veldig lett å se tiden. I tillegg er det lett å stille inn vekkerklokken akkurat på det tidspunktet du ønsker å stå opp.

Dimbart lys og temperaturmåler

Føler du noen ganger at enkelte vekkerklokker har et veldig skarpt lys?

Det vil du aldri føle med denne modellen.

Rubicson har nemlig utstyrt klokken med et lys som justerer seg etter omgivelsene – akkurat den type funksjon som du helt sikkert også har på din bærbare datamaskin samt på mobiltelefonen din.

I tillegg er vi veldig glad for at du hele tiden kan sjekke temperaturen på soverommet ditt.

Oppsummering

Skal du ha noe billig og enkelt, så kan denne klokken fra Rubicson være midt i blinken. Temperaturmålingene som gjøres på soverommet er en morsom funksjon. Det skal nevnes at klokken drives av 3 * AAA-batterier. I tillegg kan du lett velge om du skal ha et 24-timers eller 12-timers klokke-display.

Dette er også en vekkerklokke som er perfekt for deg som synes at enkelte klokker har for lyst display.


7. Rubicson Analog Radiostyrt Vekkerklokke – Tidløs klassiker

Ønsker du en vekkerklokke som ser ut som en vanlig analog klokke?

Da har Rubicson laget en modell som er perfekt for deg.

 • Gode brukeranmeldelser på nett
 • Billig
 • Radiostyrt
 • Slumrefunksjon inkludert

Denne flotte vekkerklokken fra Rubicson er rett og slett på markedet for de nostalgiske av oss. På starten av 90-tallet gikk vel “alle” over til en digital vekkerklokke. Men det finnes fortsatt noen få modeller som har to skiver og et rundt ur.

Dette er en av dem.

Bruker lite batteri (energieffektiv)

En av fordelene med å gå for en slik analog klokke er naturligvis at den bruker mye mindre energi enn konkurrentene. Her trenger du utelukkende å bruke 1 stk AA-batteri.

Det skal også nevnes at batteriet ikke medfølger i pakken.

Oppsummering

Til tross for at klokken ser ganske gammeldags ut, så har denne vekkerklokken mange gode og fine funksjoner som hører til i et moderne hjem. Slumring kan være praktisk for B-mennesker. I tillegg er det veldig lett å stille inn når klokken skal gå av.

Enkel i bruk. Radiostyrt. Og med et lys som gjør at du også kan lese av tiden om du skulle våkne om natten.


Lysten på en god og moderne vekkerklokke? Sjekk ut disse lekre bildene:


Tips

 • Unngå å bruk mobiltelefonen som vekkerklokke. Hvis mobilen blir ødelagt i løpet av natten, så klarer du ikke å stå opp. I tillegg har mobiltelefoner et lys som er alt for skarpt til at det skal brukes effektivt om natten.

 • Kjøp vekkerklokken din på nett. Det sparer du mye penger på.

 • Vi anbefaler at du kjøper batterier som kan lades opp igjen. Det er mer miljøvennlig.

 • Skulle du ha et kjempeviktig møte neste dag, så kan det også være lurt å ha to vekkerklokker samtidig. Da kan du gjerne både bruke mobilen, men også en standard klokke som står på nattbordet ditt.

Helt til slutt

I denne testen har vi funnet vekkerklokkene som er best i test på det norske markedet.

Det har vi gjort ved å bruke dagesvis på å tråle hele markedet. I løpet av denne tiden har vi gjort utrolig mange interessante funn:

 • Det er en sammenheng mellom pris og kvalitet.

 • Du sparer mye penger på å handle på nett.

 • Det er bare en håndfull nettbutikker som har et godt utvalg av digitale vekkerklokker.

 • Du trenger ikke nødvendigvis betale alt for mye for noe som fungerer godt.

 • De aller fleste vekkerklokkene som selges i Norge går på batteri.

Dette har vært utrolig lærerikt og morsomt å se. Det viktigste er at du finner deg en god klokke som du er fornøyd med. Lysnivået bør være slik at du orker å se på klokken om natten. I tillegg bør den ha alle de tilleggsfunksjonene som du tror at du kommer til å få bruk for.

Ofte stilte spørsmål

✅Bør jeg kjøpe en vekkerklokke som kan slumre?

Det kommer an på om du mener at du trenger noen minutter ekstra søvn hver morgen.

Du bør også være obs på at de ulike vekkerklokkene er utstyrt med forskjellig tidsintervall på slumringen.

✅Hvilke batterier passer til min vekkerklokke?

Noen alarmklokker går på strøm.

Men de som går på batteri (og dermed er mobile), går som oftest på AA- eller AAA-batterier.

✅Hva er den beste vekkerklokken på markedet?

Scroll deg lengre opp i artikkelen, så finner du svaret på det. Philips Wake Up er vår anbefalte favoritt.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar